Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

zaczynam budowę domu pod Krakowem,

pytanie ogólne jakie składy budowlane z regionu możecie polecić: na razie skupiłam się na firmie Bud-Mur i Leś, czekam na wycenę materiałów.

Gdzie kupić w okolicy Krakowa beton??

Gdzie kupić stal-mam wycenę firmy MetalBud:

fi 6 gładka - 2950 brutto/Tona

fi 8 gładka lub zebro - 2950 brutto/Tona

fi 10,12,16 - 2590 brutto/Tona

Transport 350zł Brutto

Czy to dobre ceny???

• 2 weeks później...
WIĘŹBA DACHOWA, województow łódzkie: tartak nr 1: 800-850 zł/m3 drewna na więźbę i 740 zł/m3 desek na dach - drewno sosnowe, bez impregnacji, transport gratis. Tartak nr 2: 780 zł/m3 drewna na więźbę i 530 zł/m3 desek na dach - drewno sosnowe, bez impregnacji, transport 300-500 zł

• 2 weeks później...

witam,

ostatnio kupowałem wełnę mineralną Isover Supermata (na 2 dachy). Łącznie ok 540m2, grubości 15cm. U mnie w okolicy ceny były od 28 do 30 zł za m2. Na Allegro jest kilka firm oferujących tą wełnę w cenie 22 zł za m2. Wybrałem firmę z Radomia. Nie podaję nazwy niech każdy sobie poszuka, współpracują z Isoverem przynajmniej od 9 lat. Zakup bardzo udany, tylko ja na swoim dachu zaoszczędziłem 1300 zł. Warunek - trzeba kupić min 5 palet co w przypadku Isover Supermaty 15 cm to oznacza ok 250m2, ale już profitmaty pakują po 90m2 na paletę. Transport jest bezpośrednio od producenta.

Polecam zakup nie tylko dlatego, że było taniej, ale było to bardzo sprawnie zorganizowane. Kasę przelałem na podstawie proformy w piątek wieczorem. W poniedziałek miałem mail że pieniądze wpłynęły. We wtorek do mnie dzwonili, że wełna będzie na czwartek. Była. Rozpakowanie wełny samemu to żaden problem, rzuca się to z samochodu i wnosi (lub lepiej jak można) wtacza po pół palety. A w środę miałem fakturę zakupu od sprzedawcy przysłaną pocztą.

p.s. dachówkę Creatona można w Krakowie, Wrocławiu i Częstochowie kupić na Allegro z oszczędnością 15-20% w porównaniu z przedstawicielami regionalnymi (transport Creatona)

Nie sugeruj się tą stroną. Z ich cenami poszedłbyś z torbami ;)

np.

Pustaki ścienne POROTHERN 25 P+W 25x37,5x23,8 klasa 10 szt. cena 8,23 zł NETTO

Pustaki ścienne POROTHERN 25 P+W 25x37,5x23,8 klasa 15 szt. cena 9,73 zł NETTO

Na dwóch składach budowlanych jak sie pytalem o Porothern 25 Wienerberger to cena ~5zl/BRUTTO

Edytowane przez blackraven

• 2 weeks później...

Już mam dość chodzenia po tych churtowniach!!!

Najlepszą cenę jaką dostałem to:

Porotherm 25 P+W kl. 15 - 5,40 zł;

Poroherm 11,5 P+W - 4,70 zł;

Cegła budowlana pełna - 1,20 zł;

Bloczek betonowy 38x25x12 - 2,50 zł;

Cegła ręcznie formowana Lateran (kolekcja Siesta) - 2,45 zł;

Cegła ręcznie formowana Malaga (kolekcja Siesta) - 3,15 zł

Zaprawa Terca antracytowa - 19,50 zł worek;

Dachówka Karpiówka Koramic antracytowa angoba 1,47 sztuka;

Wszystkie ceny brutto z dowozem.

Nie wiem czy to dobre ceny, na pewno najlepsze jakie znalazłem w okolicy.

Czasami na allegro widziałem lepsze ale to albo dowóz trzeba doliczyć, albo samemu odebrać, ponadto ja mogę oddać w hurtowni jak mi czegoś zostanie a na allegro nie (raczej)

Macie lepsze ceny???

Nie wiem czy jeszcze szukać taniej czy już jest ok.

Nie wiem dlaczego ale pod Krakowem porothermy Wienerbergera 30 p+w dostałem za 3,29

a za 25 p+w chcą 4,9

Ceny z dostawą

Hmmm chyba dobra cena ? !?

Cena jest tak dobra, że aż podejrzana. Ja bym tgo dokładnie sprawdził, np czy to na pewno Wienerberger. Bo w takiej cenie to nigdzie nie widziałem.

Witam,

Ja dokonałem właśnie zakupu pustaków wienerberger. Z mojego doświadczenia proponuje firmę, która ogłasza się na Allegro a mianowicie nick: serwisbud. Ceny w porównaniu do innych hurtowni badzo korzystne a co mnie najbardziej poruszyło to opinie o obsłudze. Jak ktoś chce budować na wiosne to magazynują u siebie na miejscu, od innych słyszałem, że kierowcy nie marudzą tylko wrzucają towar tam gdzie chcemy np.; na strop. Natrafiłem na nich przez internet, a zwiedziłem wcześniej ładnych pare hurtowni w okolicy. Jak dla mnie rewelacja. Dostałem cene 4,43 + koszt transportu.