Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

helios

Recommended Posts

19 grudnia 2007

Więc pora zacząć. :D :wink:

Zaczynamy bydowe domy!!!!!!! według projektu "HELIOS" może jest ktoś kto buduje już dom według tego projektu jeśli tak to prosze o kontakt. Tak szczerze mówiąc to będe się starał budować bo na razie to robota papierkowa to wielki koszmar..

Działka już jest a to już coś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Plan jest taki aby w przyszłym roku:

1. pozwolenie na budowe

2. zalać ławy fundamentowe

Walcze aby wkleić zdjęcie do dziennika ale coś mi nie wychodzi.

Materiał kupiony, nawet już mam dachówke ale co z tego jak nie ma pozwolenia na budowe.

Problem jest taki , że gmina w której mieszkam nie ma jeszcze planu zagospodarowania przestrzennego. Miał być w listopadzie a teraz pani w gminie powiedziała mi, że może będzie w maju MOŻE. I tak sobie myśle że by składac papiery o WZ -tke ale pani mówi że lepiej czekać. TRAGEDIA!!!!!!!!!1

pozdrowienia i wesołych Świąt Bożego Narodzenia.

Postanowiłem też zatrudnić profesjonalną ochrone działki z lewej "BELA'' z prawej imiona nie moge podać- tajemnica (służbowa) :D :D :D :D :D

74 ary mają czego pilnować :lol: :lol: :lol: :lol:

Tylko rówmniutko drogie panie równiutko przoszę nic nie przepuszczac miedzy ząbkami :lol: :lol:

http://images24.fotosik.pl/131/d91d333644d10005.jpg

Zdjęcia oczywiście robione były na jesień.

Już prawie wszystko wiem, dziś po telefonie do mojej gminy pozostaje mi tylko czekać :-? . Wiem że plan zagospodarowania dla mojej miejcowości będzie w pierwszym kwartale przyszłego roku :evil: . (podobno) Więc czekamy a jak nie będzie to sie bardzo zdenerwuje :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ale będzie bo już nawet nie przyjmują podań o wydanie WZ-tki dla mojej mijscowości.

Planuje budowe całego domu bez udziału banku i mam wielką nadzieje że mi sie to uda. Proszę trzymać kciuki.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

5 luty 2008

Dziś moge oficjalnie potwierdzić budujemy dom według projektu HELIOS.

Szukałem osób które budowały lub są w trakcie budowy tego właśnie domu niestety bezskutecznie.

W dniu dzisiejszym został zakupiony projekt tego domu tym samym otwarłem worek bez dna gdzie bedziemy lokować wszystkie nasze pieniażki.

Pani architekt podjeła sie załatwienia całej papierologii /niestety nie za darmo/.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...

10 lipiec 2008

Wpadł jakiś gość na działkę powbijał kołki do ziemi do tych kołków ponabijał deski i mówi że tu i tak będzie stał nasz dom :o :o :o :o :o :o :o :o

o key niech będzie co sie bede kłócił.

Dziś geodeta wytyczał dom jest dobrze widać jakiś ruch drgnęło powoli powoli ale stopniowo zbliżamy się do rozpoczęcia budowy.

• 4 weeks później...