dsobie 26.12.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Witam grupowiczów! Piszę, bo myślałem, że zlew to łatwa sprawa, a jednak... - oczyściłem syfon- oczyściłem sprężyną rurę odpływową Nadal woda gromadzi się w zlewie powoli odpływając. Sprawdziłem syfon - po odłączeniu go od rury odpływowej jest wszystko dobrze. Kiedy tylko go podłączę, woda prawie nie odpływa. Nie widać, żeby woda gromadziła sie w rurze odpływowej.Bardzo proszę o poradę, bo cierpliwość się kończyMoże, to zapchana kanalizacja? Może coś z odpowietrzeniem? Naprawdę brak pomysłów. PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 26.12.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 byc moze problem z napowietrzeniem,sprobuj zrobic mala dziurke w poziomej rurze od syfonu albo trojnik zaloz i zobaczysz czy pomoze ale jezeli woda odchodzi z rury a nie odplywa ze zlewu po podlaczeniu syfonu to pewnie sprawa napowietrzenia kanalizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dsobie 26.12.2007 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 dziękuję - sprawdzę i powiem czy zadziałało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dsobie 14.01.2008 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 okazało się, że przyszedł pan ze sprężyną i wiertarką. Pokręcił i odetkało się. Prawdopodobnie zatkanie spowodowane przez osadzenie się tłuszczu na rurze tuz przed wleotem w pion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 14.01.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 ten odpływ to jakiej masz średnicy że Ci się zatkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 15.01.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Ja używam do odtykania granulek wodorotlenku sodu NaOH. Po rostu wsypuje się do dziury i zostawia na jakis czas.Wszystko się odetka !!! Polecam też słaby roztwór NaOH do czyszczenia szyb kominkowych. Warto w domu mieć i trzymać poz zasiegiem dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 10.10.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Wystarczy kupić w sklepie KRETA w granulkach (jest też w żelu), wsypać do rureczki i w ślad za tym, około 1/2 litra wody i zaraz się odtyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 albo w Biedronce jego tańszy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts