Mroovka 26.12.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Jak postepowac z tulipanami , żonkilami i innymi wiosennymi cebulowymi kwiatami kupionymi zimą? Teraz można kupić je po bardzo niskich cenach, ale nie wiem czy warto- powinno się je przecież sadzić w sierpniu. Czy urosną zasadzone w doniczce w mieszkaniu i czy wiosną można wysadzić je do gruntu? A może lepiej żeby do wiosny przeczekały np. w piwnicy? Co robić- trafiłam na kilka odmian, które bardzo chciałabym mieć. Nie chciałabym jednak doznać zawodu i zmarnować cebulek. Proszę o radę wszystkich kochających ogrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.12.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Oczywiście, że kupić. Wsadź do doniczek i daj do piwnicy. Wczesną wiosną wystaw na światło, a jak przekwitną i zżółkną im liście (ażne) wyjmij z doniczek i przesusz w suchym i przewiewnym miejscu, w cieniu. W sierpniu normalnie posadź do gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.12.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Jeżeli ziemia jest nie zamarznięta możesz jeszcze wsadzić do gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 27.12.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 teraz do gruntu można? ja planowałam kupić teraz takie kwiateczki co rosną w marcu, przebiśniegi, szafirki itp. i od razu planowałam do gruntu, ale tez nie wiem czy można ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.12.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Jeśli ziemia nie zamarzła, to ja bym sadziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.12.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Ja sadziłam na gwiazdkę krokusy na trawniku przed blokiem. Pięknie wiosną zakwitły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 27.12.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi. . W moim ogródku niestety ziemia już zamarzła, ale cieszy mnie perspektywa dogladania zimą wiosennych kwiatów posadzonych do doniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 a czy w tej chwili lub na wiosnę też można sadzić cebulki czy jednak tylko jesienią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Teraz może być już za późno. W poznańskim juz cebulowe wystają ponad grunt. Wegetacja ruszyła. Ale na wiosnę warto posadzić zimowity i krokusy jesienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 04.02.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 http://allegro.pl/item306686739_tulipany_zestaw_firmowa_promocja_mega_okazja_.html Czy taki zestaw opłaca sie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Tak. W październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 04.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Acha. Z tego co wyczytałam teraz nie ma nie sadzi sie tulipanów. No dobra już wiem. I nie mam już na pewno szans na tulipany?Za miesiąc wprowadzamy sie do nowego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 04.02.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Dziś dostałam, jako gratis, kiełkujące cebule krokusów - poszły pod śnieg, do gruntu )) Tulipany możesz spróbowac posadzić do donic lub gruntu, a nóż/widelec będzie zimno i będą miały te parę tygodni na ukorzenienie? Wyjdź z pytania, czy możesz stracić wyłożone pieniądze? Jeśli tak, sadź i trzymaj kciuki Kto nie próbuje, traci szansę ( na naukę - też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts