Parkiet 21.10.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 oglądaliśmy warstwówkę dębową firmy jawor mi się spodobała żona obstaje przy merbale litym w tym jaworze podoba się 6mm warstwa wierzchnia Montujemy ich podłogi na podłogówce, bez żadnych problemów z pełną gwarancją. Polecam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.10.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 a będzie uczciwie jak żonie powiem że ten jawor jest lepszy pod względem podlogówki czy większych różnic nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 21.10.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 a będzie uczciwie jak żonie powiem że ten jawor jest lepszy pod względem podlogówki czy większych różnic nie ma? Będzie uczciwie, solidnie i uniwersalnie dla każdego wystroju wnętrza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 23.10.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 z powodu tych 5% klient nie może zażadać od ciebie zwrotu kasy albo naprawy? nie nie moze skoro na poczatku został o tym poinformowany..co wiecj wpisane jest to w umowe.. ja niogo nie oszukuje..nigdy przez to mam spokoj pozniej ale pracy mniej inny nic nie powie kase wezmie a gwarancja sie konczy na skasowaniu pieniazkow..u mnie tak nie jest pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.10.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Panowie zawsze brałem pod uwagę egzotyk warstwowy na salon jednak kupując do łazienki tek lity - zauważyłem na koncu sklepu postarzane podłogi.Dlaczego na koncu chyba sie domyslam - cena.Co Panowie sądzą o 2 producentach a mianowicie.Parador lub chyba bardziej znany Kahrs ?Pani twierdziła ze lepszą jesli mozna wogole mowic ze cos tego pokroju jest lepsze lub gorsze jest Kahrs.uwage mą kierowała na zamki w Kharsie ze podobno bardziej dopracowane i ze warstwa uzytkowa grubsza lecz ja tego jakos nie widziałem.czy mozna jednoznacznie stwierdzic wyzszosc produktów jednej firmy na drugą ?Oczywiscie pomijajac wygląd i strukturę deski.Dodam ze osoba nie miała gotowego cennika na pewne produkty odniosłem wrazenie ze ich cena powala i są niesprzedawalne.dziekuje za odpowiedz pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slomka 23.10.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam,Będziemy zrywać panele w salonie i jadalni bo chcemy położyć gres, taki 60 x 60 i zrobić ogrzewanie podłogowe, jak lepiej zrobić- podpiąć się do centralnego ogrzewania czy położyć matę na prąd?Kompletnie się na tym nie znam.Zastanawiam się ile taka mata pobierze prądu?Samej powierzchni grzejnej ( o ile tak to się nazywa ) będzie ok. 7 m2 - malutko -prosze o doradzenie.Dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 23.10.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Różnica polega na konstrukcji. Część srodkowa zbudowana z tzw. ryftów czyli słojów stojących lub pół stojących pod kątem 60st , wtedy działa jak nazwa mówi jak stabilizator warstwy wierzchniej. Dół musi mieć grubość warstwy wierzchniej i najlepiej i z drewna stabilnego. Warstwa wierzchnia powinna być klejona na warstwie środkowej, której część górna jest grubości około 2mm i szerokości warstwy wierzchniej. Klejenie musi być jednorodne z odpowiednią ilością odpowiedniej jakości kleju. Klejenia ani kleju nie rozpoznasz. Resztę możesz sobie obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 24.10.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam, Będziemy zrywać panele w salonie i jadalni bo chcemy położyć gres, taki 60 x 60 i zrobić ogrzewanie podłogowe, jak lepiej zrobić- podpiąć się do centralnego ogrzewania czy położyć matę na prąd?Kompletnie się na tym nie znam.Zastanawiam się ile taka mata pobierze prądu?Samej powierzchni grzejnej ( o ile tak to się nazywa ) będzie ok. 7 m2 - malutko -prosze o doradzenie.Dzieki:) Bilans cieplny zapewni Ci dotychczasowe ogrzewanie, dlatego proponuję zainstalować niezależne, regulowane i dodatkowo niskiej mocy ogrzewanie elektryczne dające komfort w dotyku z posadzką ceramiczną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) witam ja przy minus 18 mam mieć zapotrzebowanie 25 watów na m2 polowa domu to gres , przy mrozach poniżej minus 10 kominek może chodzić regularnie. żona się jednak upiera na 15mm merbau ja myślę dla bezpieczeństwa o warstwówce czy przy moich parametrach cieplnych ulec swojej żonie? jeśli ktoś ma wątpliwości czy drewno nadaję się na ogrzewanie podlogowe i jakie warunki muszą być spelnione to odsylam na strony parkietkomplexa-jest tam zwiężle i zrozumiale tam opisane Edytowane 28 Października 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 28.10.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 malux20 mamy bardzo podobne gabarytowo domy, a ty pomimo lepszego ocieplenia masz o 30% gorsze parametry niż ja - czym to jest spowodowane??? (pytam z ciekawości bo po stopce to masz pasywniaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 przenieś posta w domy energooszczędne to może inni z tego skorzystają pozdrawiam chętnie odpiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.10.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 witam ja przy minus 18 mam mieć zapotrzebowanie 25 watów na m2 polowa domu to gres , przy mrozach poniżej minus 10 kominek może chodzić regularnie. żona się jednak upiera na 15mm merbau ja myślę dla bezpieczeństwa o warstwówce czy przy moich parametrach cieplnych ulec swojej żonie? jeśli ktoś ma wątpliwości czy drewno nadaję się na ogrzewanie podlogowe i jakie warunki muszą być spelnione to odsylam na strony parkietkomplexa-jest tam zwiężle i zrozumiale tam opisane przy 75W/m2 możesz również śmiało kłaść drewno na ogrzewanie podłogowe. U Ciebie jest 25W/m2 przy -18C. To zrób jak żona prosi. Sprawdź wytrzymałość powierzchni podkładu podłogowego na wytrzymałość na ścinanie i zrywanie, oraz wilgotność. Wilgotność podłoża nie powinna być wyższa niż 1,0-1,2%. Wygrzewanie i pomiar najwcześniej w 7 dniu po wyłączeniu ogrzewania. Pomiar wilgotności merbau. Drewno nie powinno mieć wilgotności wyższej niż 8%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 dziękuję za te dane do sprawdzenia klej kupiliśmy już stoi w 20 stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 31.10.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 @malux - to sam będziesz kleił parkiet czy deski ? a podłogę masz równą, nie boisz się ? będziesz jeszcze szlifował posadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 w dlh to kupuję 15mm gruboścto raczej jest parkiet o szlifowaniu to nie podjolem decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 02.11.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 nie nie moze skoro na poczatku został o tym poinformowany..co wiecj wpisane jest to w umowe.. ja niogo nie oszukuje..nigdy przez to mam spokoj pozniej ale pracy mniej inny nic nie powie kase wezmie a gwarancja sie konczy na skasowaniu pieniazkow..u mnie tak nie jest pozdrawiam. Mam nadzieję, że Pana słowa nie są tylko autoreklamą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 02.11.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 nie nie moze skoro na poczatku został o tym poinformowany..co wiecj wpisane jest to w umowe.. ja niogo nie oszukuje..nigdy przez to mam spokoj pozniej ale pracy mniej inny nic nie powie kase wezmie a gwarancja sie konczy na skasowaniu pieniazkow..u mnie tak nie jest pozdrawiam. Mam nadzieję, że Pana słowa nie są tylko autoreklamą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 03.11.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Mam nadzieję, że Pana słowa nie są tylko autoreklamą. Pan żartuje od poczatku klient chciał jatobe na podłogówke ponieważ chciał jak najbardziej czerwona posadzke..i od poczatku i tłumaczyłem ze ma tendencje do pekania w pozostyałych pomieszczeniach jest doussie i dab czerwony ale salon schody..i przedpokój plus gabinet miał byc w jatobie na ich zyczenie nie moje i jest..o co chodzi??..nie rozumiem...Panskiej wypowiedzi do konca..Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 06.11.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Jak ktoś szuka drewnianej podłogi na ogrzewanie podłogowe to polecam deskę warstwową. .http://www.barlinek.com.pl/seria_life/product,buk-vesuvius-molti,34,info.html x Edytowane 6 Listopada 2012 przez f.5 sztuka dla sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 dziś w ostrowie specjalnie zwróciłem uwagę na jatobęewidentnie widaĆ ŻE DREWNO ma tendencję do pękaniaw sumie to jest jego urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts