Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja polecam młodym rodzicom świetną komodę z przewijakiem, sprawdziła sie w 100%. Jest w odpowiedniej wysokości, mamusi nie bolą plecki , maluszek zadowolony - moją dwójkę na niej wychowałam, przetrwała i teraz służy za zgrabny mebelek(przewijak jest składany). Do tego mamy fajną skrzynię na zabawki, także polecam (tylko nazw nie pamiętam, bo dawno to kupowaliśmy.

i

• Odpowiedzi 483
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Zadowolony jestem z regalow do przechowywania BRODER. Szukalem czegos do przechowywania ciezkich rzeczy. Widzialem je wczesniej w katalogu, ale nie wzbudzily one mojego zainteresowania. Dopiero jak zobaczylen je "na zywo", to stwierdzilem, ze to jest to.

http://lh3.ggpht.com/konrad.suchowerski/SCsHT8YENFI/AAAAAAAAA9w/pWWSq64C068/s800/DSC06855.JPG

Zadowolony tez jestem z blatow z nogami o regulowanej wysokosci. Moglem sobie stworzyc miejsce pracy dokladnie mi pasujace.

pozdrawiam

Konrad

po dłuzszym uzytkowaniu poscieli z IKEA (kupiłam przescieradlo i poszewkę na kołdre i poduszkę - chyba najdrozsza jaka była - odpowiednio 70 zł przescieradlo i 160 zł komplet poszewek koldra i 1 poducha) z satynowanej (czesanej?) bawełny

- OFICJALNIE I PUBLICZNIE stwierdzam ze jest to MEGA BADZIEW :evil:

Kupiłam kilka poscieli z IKEA, i co ciekawe, ta najdroższa (satynowa) faktycznie kit, przedxe wszystkim wszystko się jej czepia (a kocią sierść to chyba z całego domu przyciąga!). Po pierszym dniu (nocy :-) uzytkowania wyglądała jakbym ja ze schroniska dla kotów ukradła (ja mam tylko trzy)...

A taka z tych tańszych, płócienna biała ze wzorkiem - super :-) Chyba to ta:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60114414

Choc na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie badziewnej, to ładnie wygląda i dobrze się pierze.

Ja mam drewniany młynek do pieprzu, który na innym forum został okrzyknięty jako kultowy. Rewelacja.

Wyciskacz do czosnku też mam od kilku lat, ale ten okrągły a nie prostokątny. Nie narzekam.

Nóż jeden z szarą rączką używany w pracy w celach śniadaniowych. Taki sobie, może być.

Wieszak na rurę od oodkurzacza i koszyk na środki czystości też sobie bardzo chwalę. I różniste pojemniki i pudełka - Ikea jest w tym rewelacyjna.

Tylko te białe worki na ubrania to porażka, kurz się w nie dosłownie wżera.

Aha, poduszka do spania, ekstra wysoka, z pierza i puchu kaczego. Po roku się lekko ubiła ale i tak jest lepsza od wielu innych. I taka poduszka - duży walec (z pierza, nie z gąbki), nie wyobrażam sobie siedzenia na moim średnio wygodnym fotelu bez podłożenia jej pod krzyż.

No to chyba wszystko. Generalnie ikea służy mi raczej jako źródło pomysłów.

Kupiłam kilka poscieli z IKEA, i co ciekawe, ta najdroższa (satynowa) faktycznie kit, przedxe wszystkim wszystko się jej czepia (a kocią sierść to chyba z całego domu przyciąga!). Po pierszym dniu (nocy :-) uzytkowania wyglądała jakbym ja ze schroniska dla kotów ukradła (ja mam tylko trzy)...

Jak faktycznie tak działa, to może kupię, umieszczę gdzieś w kącie. Myślisz, że ściągnie całąsierść z domu? :wink: Jeśli tak to koniecznie trzeba ten pomysł umieścić w wątku o pomysłach na sprzątanie :lol:

Jak faktycznie tak działa, to może kupię, umieszczę gdzieś w kącie. Myślisz, że ściągnie całąsierść z domu? :wink: Jeśli tak to koniecznie trzeba ten pomysł umieścić w wątku o pomysłach na sprzątanie :lol:

Ściągnąć pewnie ściągnie, ale mój mainecoon to na bieżąco uzupełnia braki :-)

Przy jego produkcji sierść pozostałych dwu kotów jest praktycznie pomijalna :-)

Z Ikei śmiało mogę polecić

- drewniane, składane krzesła + stół,

- wieszak na żelazko mocowany do ściany,

- wszelkie drewniane zabawki,

- plastikowe stołeczki dla dzieci z miękkimi nakładkami (ja mam raczki)

- antypoślizgowe podstawki dla dzieci, świetne w łazience,

- ceramika łazienkowa (komplet mydelniczka, pojemnik na mydło w płynie, kubeczki i pojemnik na waciki)

:D :D :D

• 3 months później...

(polecicie jakas dobra posciel - bez wzorkow lub z bardzo minimalistycznymi!!! :( wlasnie w takim "ikeowskim" stylu )

Może pokaż zdjęcie tych ikeowych które ci się podobały - bo ikea ma akurat różne style pościeli (od bardzo młodzieżowych po takie prawie pitchworki) :)

Ja kupiłam niedawno pościel - jeszcze nie prałam, ale z założenia miała być jak najszybciej i jak najtaniej - jakość mnie nie interesowała (i tak pewnie do domku będziemy kupować nową - taka która będzie pasować stylistycznie ;) )

ostatnio kupiłem system do zasłon i paneli zasłonowych KVARTAL

tkaniny paneli zasłonowych bardzo fajnie pasowały do koloru moich ścian, więc się zdecydowalem i kupilem zobie zestawik. ogólnie wszystko jest gitara ale jednak przesuwanie prowadnic po tych szynach wydaje straszny dźwięk ;) niby się tego nie robi aż tak bardzo często ale jak kogoś ten dźwięk może wkurzać to warto sobie w sklepie "posłuchać".

pozdr

• 2 weeks później...

co do pościeli bawełnianej z IKEi to potwierdzam: REWELACJA

ja mam taką w kwadraty w różnych odcieniach niebieskiego i mam ją od ponad 10lat i jest cudna :lol:

szukam takiej drugiej ale przyznam ze swego czasu była kupiona w przecenie za ok. 30zł

mam teraz w baranki i juz jest gorsza pod względem wytrzymałości nadruków. Ja jednak piorę pościel w 90c i często. Ogólnie uważam bawełnę za fantastyczny materiał dla pościeli.

W temacie skrzypiących łóżek ...

Trzy lata temu zakupiliśmy malm z materacem 160 cm. Na początku było pięknie, po jakimś czasie zaczęło skrzypieć tak, że śpiące z nami dziecię budziło się, gdy rodzic próbował wstać z łóżka :evil: .

Pewnego dnia przenieśliśmy łóżko z tymczasowej do docelowej sypialni i wpadłam na pomysł, żeby odkręcić te cienkie metalowe poprzeczki, które łączą belkę z bokami łóżka. Od tej pory można na łóżku robić WSZYSTKO i wcale nie skrzypi.

Polecam.

Pozdrawiam

Monika

Gdzie na stronie IKEA mogę znaleźć namiary na ten taboret/stołek wielofunkcyjny??? (zdjęcie na 1 stronie, 2 post)

Muszę mieć dokładne namiary na niego, bo chciałam kogoś poprosić, żeby mi kupił.

Ten taboret to Bekvam, kosztuje 39,90. Ja tez go nie widze na stronie, jest za to w katalogu 9takze dostepnym z ich www) na tej stronie, na ktorej jest kuchnia stat, cos ok. 115str. :D

Moje hity z Ikea

http://www.ikea.com/PIAimages/66677_PE179932_S3.jpg

Mamy "starą wersję" z zaokrąglonymi szczytami + barjerka zabezpieczająca - demontowana.

bez materaca - ten zakupilismy u producenta w dwóch rozmiarach (120 cm - dla malucha i 180 dla starszaka) - jakoś nie miałam przekonania do tych z trzech elementów.

http://www.ikea.com/PIAimages/37510_PE129491_S3.jpg

rewelacja - sama uwielbiam sie pobujać :D - koniecznie z dmuchaną poduchą

http://www.ikea.com/PIAimages/27903_PE083276_S3.jpg

nie ma konieczności biegania z maluchem do łazienki :wink:

http://www.ikea.com/PIAimages/69072_PE183786_S3.jpg

nie ma jak "skrytka" dla obrażalskiego brzdąca :wink:

http://www.ikea.com/PIAimages/60940_PE166991_S2.jpg -te krzesła sa pancerne - przewracane , rzucane - nadal trwają i utrzymója cięzar duzego dorosłego chłopa :)

http://www.ikea.com/PIAimages/51638_PE151548_S3.jpg

koniecznie z pokrywką - można ustawiać jedno na drugim, są niezniszczalne, po rzuceniu na nie poduchy swobodnie służy za puf :wink:

http://www.ikea.com/PIAimages/71533_PE187110_S3.jpg

Mam "stars wersję - z trzema szufladami , półką i składanym przewijakiem - mebel na lata - teraz funkcjonuje jako fajna komoda. (element przewijaka"łamie" się na pół tworząć półkę z wieńcem.

http://www.ikea.com/PIAimages/64000_PE172241_S3.jpg - SULTAN ERFJORD - bardzo szkoda ,ze nie jest produkowany w rozmiarze 200x200 (takie łózko chcemy mieć) - napewno ponownie kupiłabym ten materac - jeden z najlepszych na rynku - moim zdaniem oczywiście.

Mam jeszcze kupę dupereli kuchennych (w tym juz kultowy wyciskacz do czosnku :wink: ) z większości rzeczy jestem zadowolona, lubie art dekoracyjne - doniczki , ramy, szkło ozdobne.

Nie sprwadziły się - safy (modelenie sa juz w sprzedaży) drzwi opadają , generalnie są jakieś średnio stabilne.

Dywany - tandeta niestety ("naszego" nie ma juz w sprzedaży)

Wspominane już stoliki Lack (łuszczy się laminat)

Sztućce z uchwytami z tworzywa -przy krojeniu nawet delikatnego mięska trzonek może zostać w dłoni, a ostrze na talerzu wylądowac :oops:

Generalinie w Ikei cena jest adekwatna do jakości.

jak oceniacie materace łóżkowe z ikei?

nie polecam

tak jak lubię Ikeę, tak materace uważam mają marne. My nasze wyrzuclismy po roku mniej więcej.

teraz zauważyłam post :oops:

Dlaczego wyrzuciłaś - większośc z materacy Ikea ma 25 letnia gwarancję - trzeba było reklamować.

jak oceniacie materace łóżkowe z ikei?

nie polecam

tak jak lubię Ikeę, tak materace uważam mają marne. My nasze wyrzuclismy po roku mniej więcej.

teraz zauważyłam post :oops:

Dlaczego wyrzuciłaś - większośc z materacy Ikea ma 25 letnia gwarancję - trzeba było reklamować.

zgubiłam paragon i dlatego nie mogłam reklamować

a materace się powgniatały już po kilku miesiącach, a po roku zaczęły z nich wyłazić druty.

Być może kupiliśmy wyjątkowo marne, ale po tej przygodzie zraziłam się do materacy z Ikea dokumentnie.

Dodam, że kupioną wtedy matę ochronną na materac mam do tej pory i spisuje się doskonale..