lubo351 20.02.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Witam planuję budowę domu o nazwie projektu Przemyslany m42. Czy ktoś z was w ostatnim czasie go budował. Jeżeli tak to czy mógłbym prosić o przesłanie kosztorysu na priv [email protected] z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Witam planuję budowę domu o nazwie projektu Przemyslany m42. Czy ktoś z was w ostatnim czasie go budował. Jeżeli tak to czy mógłbym prosić o przesłanie kosztorysu na priv [email protected] z góry dziękuje. Przenoszę do właściwego tematu. Swoją drogą zastanawia mnie pisanie takiego pytania w kompletnie przypadkowym temacie, bez związku z tym projektem. Proszę na przyszłość o zapoznanie się ze strukturą forum, tematami poruszanymi w specjalistycznych działach forum oraz wyszukiwarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balbis1 21.02.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam czy była by możliwość obejrzenia domku .Jestem z Otwocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balbis1 21.02.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 A tak wogule to interesuje mnie kosztorys domu Przemyślany m 42 .zamierzam budowę w 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balbis1 21.02.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Mail do mnie [email protected] .z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika22242 29.02.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 mam jeszcze jedno pytanie, ile was wyszła hydraulika w przemyślanym, piszcie ile materiał was wyniósł i ile mieliście podłogówki a ile grzejników,pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka85 02.03.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Witam, mam prośbę czy mogłabym dostać kosztorys z wyszczególnieniem na etapy budowy, chodzi mi o projekt m42c. email [email protected]Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojts 04.03.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Rok temu kupilem kosztorys dla M42a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks0309 04.03.2016 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich budujących jak i mieszkających w Przemyslanym. Mam prośbę o realny kosztorys M42. Chcemy z żoną budować się i jeszcze w tym roku zacząć chociaż fundamenty. Ciekawi mnie jaki są faktyczne koszty i za ile można postawić ten dom metodą gospodarczą. Będę wdzięczny za wszystkie uwagi. Mój e-mail [email protected] Pozdrawiam Ps. Budował lub buduje ktoś Przemyslanego na Podkarpaciu? Jeśli tak to czy była by możliwość oglądnięcia na żywo? Edytowane 7 Marca 2016 przez koks0309 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ysmen 12.03.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Witam.Rozciągnięcie podlogówki w całym przemyślanym wersja42c oprócz trzech sypialni kosztowało 4,5 tys z rozdzielaczem podzielonym na osiem sekcji: 1.wiatrołap i przyległa garderoba 2.kuchnia 3.łazienka mała 4.łazienka duża 5.ciąg kominikacyjny do sypialni i druga garderoba 6.1/3 salonu 7.1/3 salonu 8.1/3 salonu W sypialniach nie robiłem podłogowki z dwoch prostych przyczyn:szybsza regulacja temp.i po prostu lubie mieć na podłodze jakiegoś niedużego "futrzaka".Tylko rozplanuj kuchnie by nie kłasc podlogowki pod meblami.Jesli chodzi o koszt rozprowadzenia tradycyjnej instalacji to trudno powiedziec poniewaz hydraulik łacznie policzył za rozprowadzenie rur do wszystkich kranów(kuchnia,garaż,lazienki,ogodowe)plus odkurzacz centralny,plus rury do drabinek w łazienkach,grzejnika w garazu,trzech sypialniach i rur do grzejników opcjonalnie(w razie czego) w salonie i ciagu komunikacyjnym 7.5 tys. Podane koszty robocizna+materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks0309 18.03.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Mam jeszcze kilka pytań do budujących a takze to tych ktorzy już wybudowali Przemyslanego :1. Czy montował ktoś wentylacje mechaniczna (rekuperacje) ? Jeśli tak to jaki to koszt ?2. Czy pomniejszał ktoś pomieszczenie gospodarcze wykorzystując je na powiększenie garażu ?http://images76.fotosik.pl/431/37aaf93def958f8amed.jpg Napewno przed podjęcie decyzji skorzystam z zaproszenia wojtek720329 i ogladne na żywo Przemyslanego .Narazie musimy z żona uporać sie z taką instytucją jak RZGW , tereny zalewowe itd . Bardzo proszę o kosztorysy na e mail celem analizy wysokości kredytu jaki będzie nam potrzebny . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 25.03.2016 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Mam jeszcze kilka pytań do budujących a takze to tych ktorzy już wybudowali Przemyslanego : 1. Czy montował ktoś wentylacje mechaniczna (rekuperacje) ? Jeśli tak to jaki to koszt ? 2. Czy pomniejszał ktoś pomieszczenie gospodarcze wykorzystując je na powiększenie garażu ? http://images76.fotosik.pl/431/37aaf93def958f8amed.jpg Napewno przed podjęcie decyzji skorzystam z zaproszenia wojtek720329 i ogladne na żywo Przemyslanego . Narazie musimy z żona uporać sie z taką instytucją jak RZGW , tereny zalewowe itd . Bardzo proszę o kosztorysy na e mail celem analizy wysokości kredytu jaki będzie nam potrzebny . Pozdrawiam serdecznie Witam.Ja wprowadziłem własnie takie zmiany.Zlikwidowałem całkiem pomieszczenie gospodarcze na koszt dużego garażu.Druga zmiana to likwidacja spiżarki na koszt wiekszej kuchni i wiatrołapu oraz ze względu iż posiadam gaz ziemny to przerobienie małej toalety na kotłownie.Co do rekuperacji to się nawet nie zastanawiaj.Mam i polecam z czystym sumieniem.Co do kosztów to nie jestem w stanie odpowiedzieć jak to teraz wychodzi.Ja 5 lat temy płaciłem około 13-14tyś.Teraz pewnie już ceny spadły dużo w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 01.04.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 .Druga zmiana to likwidacja spiżarki na koszt wiekszej kuchni... Oczywiście każdy robi po swojemu, ale w moim odczuciu likwidacja spiżarni nie jest najlepszym pomysłem, gdyż kuchnia i tak jest niemała, a spiżarnia to bardzo przydatny drobiazg Np. wstawiliśmy tam lodówkę - jest pod ręką, bo obok (na wprost drzwi) i nie zajmuje miejsca w kuchni. Poza tym znajduje się w niej masa różnych różności, które musiałyby gdzieś być upchnięte. W kuchni? Polecam takie rozwiązanie. Kolejna rzecz - kotłownia. Jest duża, więc wzorem Postihala podzieliliśmy ją, tworząc dodatkową kuchnię, tzw. roboczą, gdzie można robić rzeczy "brudniejsze" - oprawianie karpia, robienie zapraw etc. Jest też tam pralka. Sprawa do przemyślenia - w końcu nasz dom to "Przemyślany" sensu stricto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks0309 02.04.2016 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Oczywiście każdy robi po swojemu, ale w moim odczuciu likwidacja spiżarni nie jest najlepszym pomysłem, gdyż kuchnia i tak jest niemała, a spiżarnia to bardzo przydatny drobiazg Np. wstawiliśmy tam lodówkę - jest pod ręką, bo obok (na wprost drzwi) i nie zajmuje miejsca w kuchni. Poza tym znajduje się w niej masa różnych różności, które musiałyby gdzieś być upchnięte. W kuchni? Polecam takie rozwiązanie. Kolejna rzecz - kotłownia. Jest duża, więc wzorem Postihala podzieliliśmy ją, tworząc dodatkową kuchnię, tzw. roboczą, gdzie można robić rzeczy "brudniejsze" - oprawianie karpia, robienie zapraw etc. Jest też tam pralka. Sprawa do przemyślenia - w końcu nasz dom to "Przemyślany" sensu stricto Dokladnie tak ja piszesz Akton sama nazwa wskazuje żę wszsytko trzeba przemyslec i dostosować do swoich potrzeb . Wiele zmian juz było w tym watku i jednym pasuja drugim nie . Zanim podejeme jakiekolwiek zmiany i decyzje musze zobaczyć Przemyslanego na zywo . Akton masz moze jakiś kosztorys Twoich kosztów i jakieś zdjęcia ? Byłbym wdzeczny jeśli byś mi podrzucił na e mail [email protected] . Bo widzę ze dużo osób już wybudowało i uciekło z forum Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 06.04.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 DAkton masz moze jakiś kosztorys Twoich kosztów i jakieś zdjęcia ? Byłbym wdzeczny jeśli byś mi podrzucił na e mail [email protected] . Bo widzę ze dużo osób już wybudowało i uciekło z forum Postaram się wrzucić jutro kilka fotek z wewnątrz, bo domek z zewnątrz w całej okazałości niedawno pokazałem na forum. A koszty? Sprawa szalenie płynna. Zależą od bardzo wielu czynników. Trzeba pamiętać o tym, że "fachofcy" dostali chyba na głowę i uważają, że są jedyni i genialni oraz niezastąpieni, a później dopiero okazuje się, jak wiele potrafią spieprzyć. Podpowiadam oczywistą oczywistość, że bierze się WYŁĄCZNIE budowlańców z polecenia. Wszyscy o tym trąbią na różnych forach, ale nie każdy przyjmuje to jako pewnik. Ja również chciałem zaoszczędzić, więc płaciłem dwa razy, a nawet trzy. Mocno przepłaciłem na swojej głupocie, dlatego przestrzegam innych przed takimi nierozważnymi krokami. Co mi się udało, to ekipa budowlana. Efektywna, dobra robota, zero wódy, punktualni itd. A dlaczego? Bo z polecenia Żeby było ciekawiej, to z polecenia samego Postihala (jego siostrzeniec pilnował logistyki i polecił ekipę i wszystko było super). Przejechałem się na instalatorze (kilku później poprawiało jego wiekopomne "dzieło"), elektryku (trzy poprawki) i na wykończeniowcach (żałowałem, że nie mam kałacha ) Jak zaczynałem budowę, to w ogóle w niczym się nie orientowałem, gdyż mam zawód troszkę innego rodzaju Teraz byłbym już mądrzejszy Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akton 08.04.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 2014-04-11 09.33.58.jpg (80,7 KB) 2014-04-11 09.33.31.jpg (87,0 KB) 2014-04-05 17.03.52.jpg (82,9 KB) DSCN5110.jpg (84,3 KB) DSCN5106.jpg (86,6 KB) Kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falek80 09.06.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 McR dobrze piszesz ja mam dachówkę Euronit i ławy fundamentowe robiłem 50cm, do tego jak zalewałem tzw chudy beton to zrobiłem zbrojenie po zewnętrznej (wieniec) aby wzmocnić całość, więźba także została wzmocniona. Co ciekawe jak wyceniałem pokrycie to dachówka wyszła taniej jak blacha bo przy naszym dachu jest sporo odpadu )) no ale powyższe zmiany to zrekompensowały na pewno:). Obecnie kończę sufity podwieszane i powiem Wam szczerze że gdybym budował jeszcze raz to na pewno robił bym strop betonowy. Dobrze piszesz ja tez planuje betonowy strop ,tym bardziej że kosztowo nie wiele więcej wyjdzie.Przynajmniej tak mi sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqryq24774 29.06.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Witam, Z dużym zainteresowaniem przeczytałem cały wątek. Mi też podoba się projekt domu "Przemyślany" .Jestem na początku drogi (czyli wybór projektu) i "Przemyślany" w największym % spełnia nasze wymagania. Mam prośbę, czy mógłbym prosić o przesłanie rzutu z wymiarami + kosztorys w rozbiciu na poszczególne etapy prac:)Mój mail to: [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 29.06.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Witam, Z dużym zainteresowaniem przeczytałem cały wątek. Mi też podoba się projekt domu "Przemyślany" . Jestem na początku drogi (czyli wybór projektu) i "Przemyślany" w największym % spełnia nasze wymagania. Mam prośbę, czy mógłbym prosić o przesłanie rzutu z wymiarami + kosztorys w rozbiciu na poszczególne etapy prac:) Mój mail to: [email protected] Pozdrawiam Witamy Przesłaliśmy Panu szczegółowe rysunki na podany adres mailowy. Orientacyjne koszty budowy prezentujemy na stronie internetowej projektu. Kosztorys przygotowywany jest dla danego rejonu budowy i na dany kwartał - istnieje możliwość zamówienia w cenie 300 zł. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artidym 21.07.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 A my mamy już fundamenciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts