Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wynagrodzenie red. Lisa a abonament RTV

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a może lis jako budujący jest uczestnikiem forum i zaraz na wątek wskoczy i nam wytłumaczy co , kto , z kim , dlaczego, jak za ile i dlaczego tak drogo :D

Uważasz, że człowiek zarabiający 100 000 miesięcznie będzie sobie zadawał trud zgłębiania tajników budowy? O naiwna... :)

a może lis jako budujący jest uczestnikiem forum i zaraz na wątek wskoczy i nam wytłumaczy co , kto , z kim , dlaczego, jak za ile i dlaczego tak drogo :D

Uważasz, że człowiek zarabiający 100 000 miesięcznie będzie sobie zadawał trud zgłębiania tajników budowy? O naiwna... :)

nooooo, o wannie niejakiego Wassermanna zapmnieli...

Piekna Smoktunowicz Hanna, zona Lisa ma zatanczyc na lodzie....ale jakbyscie sie uparali i koniecznie chcieli to - poniewaz ma te jakies marne milion euro do splacania za ten dom, a moze tylko pol miliona - i na rurze wam zatanczy tez. Jak znam zycie kredyt na taka sume to Wielki Motywator. I mozna sie naogladac do woli jak dla chalupy wedlug ostatniej mody z ilustrowanych tygodnikow czlowiek sie szmaci. Lis ostatnio sprzedawal swoje prywatne zycie w jakims talk-show. Na szczesliwego nie wygladal.

..... TP już wybrała...... chce i abonament...... i reklamy !

TVN nie żąda od nas żadnego abonamentu, za to dysponuje już śmigłowcem i jest natychmiast

na miejscu wydarzenia. TP śmigłowca nie ma, ma za to za dużo dyrektorów z b. wysokimi pensjami.

Zobaczcie a Telewizja TRWAM nie ma reklam i abonamentu (znaczy się ma abonament dobrowolny) i dobrze sobie radzi - ma już służbowego majbacha :D i planuje śmigłowiec

Telewizji Trwam nie posiadam, ale RM jako stacja nie nastawiona na zysk, a na misję społeczną

została zwolniona z wysokich opłat koncesyjnych. Głównym warunkiem takiego zwolnienia,

jest CAŁKOWITY zakaz nadawania reklam.

Ojciec dyr. poradził sobie jednak z tym (jaki i z wieloma innymi trudnościami ) i oczywiście stale

reklamuje towar, tyle .... że święty ! :) A to BARDZO ciekawe książki, a to kasety z muzyką kat.

a to płyty DVD z Ojcem z Watykanu (5 szt ! Kochani to jest bardzo tanio !!! Piękny film, piękny...)

a to jakieś gazety do prenumeraty (najchętniej), a to wycieczki, przepraszam pielgrzymki, a to

odbiorniki sat, a to BARDZO ciekawe pisma dla dzieci i tak dalej.... Producentem tego świętego

towaru w zdecydowanej większości jest fundacja założona przez ojca dyr. No i jakoś się kręci ..:D

Uwaga, podajemy konto....;)

może on na forum nie o tajnikach budowy tylko o...... dup.ie maryni na przykład :wink:

Niech biorą przykład z BBC Prime - nigdy w życiu tam nie wyemitowali ani jednej reklamy, a programy są naprawdę świetne! Gdyby nasza TV taka była, bez mrugnięcia okiem płaciłabym abonament. A tak - płacę, ale co się nagadam... :roll: :lol:

:lol: Depesia, jakbyś o mnie mówiła :D

zawsze płacę, ale co się nawymądrzam to moje :p :p :p

lump praski, mam bardzo podobne przemyślenia na temat Lisa

kiedyś go bardzo ceniłam, naprawdę i poniekąd nadal cenię, choćby za to, że miał (moim zdaniem) spory udział w odsunięciu PiSu od rządzenia

ostatnio robi jednak ze swojego zycia reality show, co mnie się bardzo nie podoba :roll:

mam bardzo podobne przemyślenia na temat Lisa

kiedyś go bardzo ceniłam, naprawdę i poniekąd nadal cenię, choćby za to, że miał (moim zdaniem) spory udział w odsunięciu PiSu od rządzenia

ostatnio robi jednak ze swojego zycia reality show, co mnie się bardzo nie podoba :roll:

Całkowicie się z Tobą zgodzę :D może za to odsunięcie powinien taką pensję dostać dożywotnio z budżetu ;) .

Status "niezaleznego" to wykreowany dla potrzeb prywatnego marketingu Lisa pic., ktory pomagal mui kosiic gruba kase. :roll: :roll: :roll: :roll: Dziennikarz to tzw l a n s e r i rzadko ktoremu udaje sie wyjsc poza ta ramke. kto wyjdzie - wygrywa zawodowo, jest rozpoznawalny.. Najpierw jednak musi wylansowac siebie z a w o d o w o ( to jest psychiczna orka i potworna praca wymagajaca poswiecen, dyscypliny ale zeby to zrobic tez trzeba wiedziec k i m sie j jest, znac siebie, swoje poglady , wiedziec czego sie chce i byc zdecydowanym na wszystko - na kleske tez., :o :o Lis , chlopak z prowincji postawil na p u r e kasiore - narzucil sobie dosc wyyyyyysoki standart codziennnego zycia od poczatku a to kosztuje - domy, wille, samochody, kolejne zony, dzieci, ogrody, wyjazdy - trzeba to wszystko jakos udzwignac finansowo no nie ? Czy sie myle ? :roll: :roll: Znana z inteligencji,niezaleznosci sadow i umiejetnosci niezaleznego myslenia jest tylko w stajni dziennikarskiej Helen Thomas ( rodzice pochodza z Libanu). Jest zywa legenda swiatka dziennikarskiego, no i nie tylko.....z jej pytaniami na cotygodniowych konferencjach w Bialym Domul musi liczyc sie sam Prezydent - jaki by nie byl bo ona zaczynala chyba w okresie Nixona.

Rozpoznawalna jest tez Christine Anampur - przepraszam jesli w jej nazwisko wkradl sie jakis blad - ona byla wydelegowana do jakiegos miasta w Chorwacji ( ale chyba nie Dubrownika - no nie pamietam juz jakiego) i chociaz CNN kazalo czy pozwolilo wracac ona zostala i czasami pod bardzo silnym obstrzalam artyleryjskim ( serbskim) zdawala swe relacje, To naprawde bylo niesamowite gdy nagle tuz za nia , przed nia i obo niej walily pociski - wyszla z miasta gdy wojna sie skonczyla. Zyskala szacunek i wiarygodnosc - jest rozpoznawalna i moze pieniadze jakie chce. Wyszla za maz i urodzila dziecko. :lol: :lol: :lol: S z a c u n e k i w i ary g o d n o s c , hm, skad biora sie takie zwierzeta we wspolczesnym swiecie ? ale jest wolnosc w tym zawodzie jak chcesz pisac o modzie i kosmetykach , meblach, ogrodach, winie - to tez mozesz, ale nie l a n s u j sie gosciu na Wielkiego Niezaleznego.

mam bardzo podobne przemyślenia na temat Lisa

Całkowicie się z Tobą zgodzę :D może za to odsunięcie powinien taką pensję dostać dożywotnio z budżetu ;) .

I niech idzie w ..u :-?

Nie trawie od jakiegos czasu tego faceta .

Jest taki dziennikarz , co zdumiewajace, wlasnie chyba w polsacie, ktory cieszy sie szacunkiem w srodowisku....bo nie robi sie na kogos innego niz jest i nawet widzialam wywiad przez niego przeprowadzany naprawde z duza kultura, :roll: :roll: :roll: ale musze sie spytac o jego nazwisko , ciagle mi ucieka. Ma szacunek srodowiska, ale chyba jest nie bardzo rozpoznawalny. Lis polecial w kase i niby to nic zlego ale problem polega na tym, ze on sie kreowal na jakiegos, panie, Niezaleznego Wojownika czy cos takiego a jest zwyklym dorobkiewiczem i szpanerem.

Status "niezaleznego" to wykreowany dla potrzeb prywatnego marketingu Lisa pic., ktory pomagal mui kosiic gruba kase. :roll: :roll: :roll: :roll: .........

Tylko czy da się być niezależnym w mediach od których jest się zależnym.

Może on zapomniał że sa tylko 3 stacje telewizyjne i we wszystkich już chyba był ( i na wszystkie napluł ).

"Niezaleznym" też prubuje byćCejrowski - jak mu się nie podoba to jedzie do meksyku i siedzi tam pół roku. Przy okazji kręci kolejne odcinki programu za kasę telewizji publicznej - wraca występuje w kolejnych kilku programach rozrywkowych - kasuje sporą gaże i udaje że walczy z systemem.

Cały ten swiat telewizji jest obłudny az do szpiku kości Rządzi nim kasa i sztab marketingowców od wizerunku. Liczy się tylko czy TY widzu klikniesz daną stację na dłużej niż 3 minuty

Nie istnieje cos takiego jak c a l k o w i t a niezaleznosc, c a l k o w i t a prywatyzacja czy inne c a l k o w i t o s c i. Oprocz wiary i milosci oczywiscie. Chyba chodzi o to co lub czym chcesz byc. co kochasz robic ( no ja to tylko seks, kalifornijskie wino i niestresujaca praca, niestety :D :D :D :D :D :D :D :D :D ) jesli chcesz zyc wygodnie i pisac o modzie - to jest wolnosc w tym zawodzi i mozesz. Ale jesli sie kreujesz na dziennikarza n i e z a l e z n e go czy drugiego Jasienice to watch out ! - bo jesli to nie jest autentyczne i nie jestes gotowy na kleski i poswiecenia to w praniu to wyjdzie i stracisz wiarygodnosc. To sie stalo z Lisem. On przede wszystkim chce byc b o g a t y. Nie ma w tym nic zlego, ale on tez chcialby byc k o c h a n y , n i z a l e z n y i nie wiadomo co jeszcze. Blad.

A może to "tylko" zawodowiec. Moze po prostu to, co robi, robi dobrze i własnie za to mu płacą :oops:

Wiadomo ze wszyscu robią wszystko dla kasy i nikt nie ma tego za złe. Zarobków mu nie zazdroszczę ale gdyby mi ktoś oferował to nawet bym się nie bronił;)

Może zawodowcem to on jest ale po co były te wielkie ideologie przy ostatnim zwolnieniu, teksty że to niezgodne z jego poglądami wolnością dziennikarską i takie tam inne ble ble. Skoro ten świat dziennikarski tak go razi to niech go kopnie w cholerę i tak jak Marek Konrad założy sklep z winem czy jakiś inny biznes i spokojnie sobie żyje. Przy jego wczesniejszych zarobkach mogł by spokojnie jakiś biznes kręcić i z tego żyć - na normalnym poziomie. To wszystko to jest bicie piany żeby o nim nie zapomnieli. Coś jak Doda - trzeba było się niby rozwieźć żeby znowu o niej mówili ;)