Cpt_Q 08.01.2008 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 To ja się z moim imieniem tyle lat męczę, że takie brzydkie jakieś i w ogóle a tu pada aż 3 razy w propozycjach jak miło Kuleczko, Herlokiem Sholmsem nie jestem więc napisz jakie imię nosisz. k-Uleczka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 08.01.2008 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jak JĄ zobaczysz, to będziesz wiedział. no i tu się z Tomkiem zgodzę moja córka miała mieć na imię Sara /baaardzo mi się podobało/ ale jak ją zobaczyłam - to absolutnie to imię do niej nie pasowało no bo jak 4 kilogramowy "klocek" może mieć na imię Sara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jak JĄ zobaczysz, to będziesz wiedział. Taaa... jak moj nasza corke pierwszy raz zobaczyl to palnal... Pelagia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 a moze Prowizorka ... (zdrobniale Prowi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.01.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 He he- moim ukochanym imieniem z dziecinstwa bylo... Bożenka oraz Marzenka i mialam ogromne pretensje do mamy ze dala mi na pierwsze Paulina (a na drugie juz w ogole dziwnie bo... Gaja) (tu pozdrawiam wszystkie forumowe Bozeny i Marzeny - i mam nadzieje ze mi wybaczycie iż dzis te imiona juz mi sie tak szalenczo atrakcyjne nie wydaja za to ogromnie polubilam "paulinę" ) Nie polecam imion : Oliwia, Julia (oraz innych teraz bardzo modnych) - same w sobie piekne, ale dzikie tlumy Oliwek i Julii biegaja (tak jak za "moich czasów" co druga kolezanka byla Ania lub Kasia ) Osobiscie lubie : Liliannę, Malwinę, Jagode, Kalinę, Jaśminę , Dalię (czyli przyrodniczo mi wyszło ) A juz totalnego "fioła " mam na punkcie: Irminy, Karminy, Aurelii, Amelii i Melanii (tylko tez masa ich), Idy, Idalii, Niny, Cecylii, Laury, Kornelii, i Łucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.01.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 He he- moim ukochanym imieniem z dziecinstwa bylo... Bożenka oraz Marzenka i mialam ogromne pretensje do mamy ze dala mi na pierwsze Paulina (a na drugie juz w ogole dziwnie bo... Gaja) Zielonooka - mnie sie podobalo straszliwie i przeokropnie "Mariola" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 08.01.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 ja 9 miesięcy w brzuszku nosilam Tosię, ale jak ją ujrzałam - została Mają (7 lat). Podobnie z synem - miał byc Filip - stanęło na Mikołaju (12 lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 08.01.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 To ja się z moim imieniem tyle lat męczę, że takie brzydkie jakieś i w ogóle a tu pada aż 3 razy w propozycjach jak miło Kuleczko, Herlokiem Sholmsem nie jestem więc napisz jakie imię nosisz. k-Uleczka?? ot i Herlok Szolms w dzieciństwie uwielbiałam treny Kochanowskiego, taka się czułam ważna, znam kilka na pamięć Zielonooka, mam 16 lat młodszą siostrę Paulinkę, sama Jej wybierałam to imię a jeśli chodzi o Karminę,to mnie przestała się ostatnio miło kojarzyć, choć napisałam o niej wiersz, o zgrozo Mój młodszy synek pozostawał bez imienia 2 tyg, w dniu "rejestracji" dziecka jeszcze nie byliśmy pewni ,czy dobrze wybraliśmy - Marcel teraz wiadomo, to nasze najukochańsze imię i już nie umiem go obiektywnie ocenić fajnie, że jest jedynym Marcelem w przedszkolu natomiast u starszego poszliśmy chyba za modą i w klasie miał swego czasu 7 kolegów Damianów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.01.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Koleżka Adam jak urodziła mu sie córcia nazwał ja Adamina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 08.01.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Mnie się podobają imiona kwiatowo-owocowe: Liliana, Malwina, Malina, Jagoda. A z takich popularnych to Anna (gdyby zamiast synka urodziła nam się córeczka, to właśnie byłaby Anią), Magdalena, Ewa, Ula, Marysia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 08.01.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A moja córcia będąc w brzuchu miała mieć na imię Mira a po urodzeniu została...Hubertem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.01.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Dalismy córce na imę Julia, mimo iż słyszeliśmy głosy, ze ostatnio bardzo popularne. Ja natomiast znam osobiście tylko jdeną Julię (z liceum) i od zawsze imie to bardzo mi sie podobało. Co śmieszniejsze - w złobku Julka nie ma swojej imienniczki Z synem byłby (będzie ) większy problem bo ja uparłam się na Nikosia, czyli Nikodema, na co maż powtarza: "po moi trupie!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 08.01.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A moja córcia będąc w brzuchu miała mieć na imię Mira a po urodzeniu została...Hubertem do końca nie wiedziałam, czy będzie chłopiec czy dziewczynka, urodził się synek-Hubercik (dziś już 186cm wzrostu więc Hubercisko ) córka Korneliia, bardzo charakterna, wyrazista dziewczyna, uwielbia swoje imię, szybko jest zapamiętywana z racji niepopularności imienia i mówi: mamo, ja nie mogłabym się nazywać Ewelina czy Justyna, to byłoby straszne. W przychodniach i urzędach zawsze słyszę...Kornelia - piękne imię Ale wiadomo, że zbytnią oryginalnością można skrzywdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 08.01.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 tola - to bardzo dziwne... co za przypadek - mam kuzynkę, a jej dzieci to Hubert i Kornelia /a przecież to rzadkie imiona ... i to dwa naraz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.01.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Zielonooka, mam 16 lat młodszą siostrę Paulinkę, sama Jej wybierałam to imię Ha! aczkolwiek imienia Paulina nie polecam (bo lubie jak jeszcze nie jest bardzo popularne ) (karmine - pamietam ) A jeszcze - Kornelia - super! (podoba mi sie tez wer. meska - Kornel) ps. jakbym byla chlopcem - nazywalabym sie Łukasz a moim ulubionym imieniem meskim jest od paru lat ( o dziwo kiedys mi sie nie podobalo ) TOMASZ (miedzynarodowe, nie tak bardzo popularne, i ma swietne zdrobnienia - Tomek, Tomeczek, Tomiś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyderczy smiech 08.01.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Koleżka Adam jak urodziła mu sie córcia nazwał ja Adamina. Szkoda , ze nie Mojagosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 08.01.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Elutek Pozdrów kuzynkę serdecznie ode mnie Mam nadzieję, że jej dzieci też lubią swoje imiona. I jeszcze jedno, kiedy dzieciaki dobrze się uczą, to nie przeszkadza im imię które się szybko zapamiętuje dopasowując do osoby. W średniej szkole zwłaszcza na początku pierwszej klasy i Kornelka i Hubert najczęściej byli wzywani do tablicy, bo panie szybko zapamiętały. Magdom i Karolinom łatwiej się ukryć. Na szczęście nie jest to problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 08.01.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Alfreda... Nie (kogo, czego) ale (kto, co)... takie piękne imię nosi moja teściowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 08.01.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 ...I jeszcze jedno, kiedy dzieciaki dobrze się uczą... Gorzej mają gdy raz noga im się powinie. Wtedy, mając oryginalne imię, są zapamiętani z dwóch powodów: nietypowego imienia i wpadki, która niestety się ciągnie za nimi długo (np dopóki nie zmienią szkoły). Wiem coś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 08.01.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Zielonooka, mam 16 lat młodszą siostrę Paulinkę, sama Jej wybierałam to imię Ha! aczkolwiek imienia Paulina nie polecam (bo lubie jak jeszcze nie jest bardzo popularne ) (karmine - pamietam ) A jeszcze - Kornelia - super! (podoba mi sie tez wer. meska - Kornel) ps. jakbym byla chlopcem - nazywalabym sie Łukasz a moim ulubionym imieniem meskim jest od paru lat ( o dziwo kiedys mi sie nie podobalo ) TOMASZ (miedzynarodowe, nie tak bardzo popularne, i ma swietne zdrobnienia - Tomek, Tomeczek, Tomiś ) Tomasz to też mój typ dla chłopca. Mam juz Szymona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts