Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie imie dla corki ? - tylko nie bijcje...

maudi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość elutek
Jak JĄ zobaczysz, to będziesz wiedział. :D

no i tu się z Tomkiem zgodzę :)

moja córka miała mieć na imię Sara /baaardzo mi się podobało/

ale jak ją zobaczyłam - to absolutnie to imię do niej nie pasowało :(

no bo jak 4 kilogramowy "klocek" może mieć na imię Sara? :wink:

He he- moim ukochanym imieniem z dziecinstwa bylo...

Bożenka oraz Marzenka :o 8) i mialam ogromne pretensje do mamy ze dala mi na pierwsze Paulina (a na drugie juz w ogole dziwnie bo... Gaja) :wink:

(tu pozdrawiam wszystkie forumowe Bozeny i Marzeny - i mam nadzieje ze mi wybaczycie iż dzis te imiona juz mi sie tak szalenczo atrakcyjne nie wydaja :wink: za to ogromnie polubilam "paulinę" :) )

Nie polecam imion :

Oliwia, Julia (oraz innych teraz bardzo modnych) - same w sobie piekne, ale dzikie tlumy Oliwek i Julii biegaja (tak jak za "moich czasów" co druga kolezanka byla Ania lub Kasia :))

Osobiscie lubie :

Liliannę, Malwinę, Jagode, Kalinę, Jaśminę , Dalię (czyli przyrodniczo mi wyszło :wink: )

A juz totalnego "fioła " :wink: mam na punkcie:

Irminy, Karminy, Aurelii, Amelii i Melanii (tylko tez masa ich), Idy, Idalii, Niny, Cecylii, Laury, Kornelii, i Łucji :)

To ja się z moim imieniem tyle lat męczę, że takie brzydkie jakieś i w ogóle

a tu pada aż 3 razy w propozycjach 8)

jak miło :wink:

Kuleczko, Herlokiem Sholmsem :wink: nie jestem więc napisz jakie imię nosisz. :D

8) k-Uleczka??

ot i Herlok Szolms :D

w dzieciństwie uwielbiałam treny Kochanowskiego, taka się czułam ważna, znam kilka na pamięć 8)

Zielonooka, mam 16 lat młodszą siostrę Paulinkę, sama Jej wybierałam to imię :wink:

a jeśli chodzi o Karminę,to mnie przestała się ostatnio miło kojarzyć, choć napisałam o niej wiersz, o zgrozo :D

Mój młodszy synek pozostawał bez imienia 2 tyg, w dniu "rejestracji" dziecka jeszcze nie byliśmy pewni ,czy dobrze wybraliśmy - Marcel

teraz wiadomo, to nasze najukochańsze imię i już nie umiem go obiektywnie ocenić :wink:

fajnie, że jest jedynym Marcelem w przedszkolu

natomiast u starszego poszliśmy chyba za modą :roll: i w klasie miał swego czasu 7 kolegów Damianów :lol:

Dalismy córce na imę Julia, mimo iż słyszeliśmy głosy, ze ostatnio bardzo popularne. Ja natomiast znam osobiście tylko jdeną Julię (z liceum) i od zawsze imie to bardzo mi sie podobało.

Co śmieszniejsze - w złobku Julka nie ma swojej imienniczki :wink:

Z synem byłby (będzie :wink: ) większy problem bo ja uparłam się na Nikosia, czyli Nikodema, na co maż powtarza: "po moi trupie!" :roll: :lol:

A moja córcia będąc w brzuchu miała mieć na imię Mira a po urodzeniu została...Hubertem :D

do końca nie wiedziałam, czy będzie chłopiec czy dziewczynka, urodził się synek-Hubercik

(dziś już 186cm wzrostu więc Hubercisko :wink: )

córka Korneliia, bardzo charakterna, wyrazista dziewczyna,

uwielbia swoje imię, szybko jest zapamiętywana z racji niepopularności imienia i mówi: mamo, ja nie mogłabym się nazywać Ewelina czy Justyna, to byłoby straszne.

W przychodniach i urzędach zawsze słyszę...Kornelia - piękne imię 8)

Ale wiadomo, że zbytnią oryginalnością można skrzywdzić.

Zielonooka, mam 16 lat młodszą siostrę Paulinkę, sama Jej wybierałam to imię :wink:

Ha! :lol: :D :roll:

aczkolwiek imienia Paulina nie polecam :wink: (bo lubie jak jeszcze nie jest bardzo popularne :)) (karmine - pamietam :wink: :lol: )

A jeszcze - Kornelia - super! 8) (podoba mi sie tez wer. meska - Kornel) :wink:

ps. jakbym byla chlopcem - nazywalabym sie Łukasz :)

a moim ulubionym imieniem meskim jest od paru lat ( o dziwo kiedys mi sie nie podobalo ) TOMASZ (miedzynarodowe, nie tak bardzo popularne, i ma swietne zdrobnienia - Tomek, Tomeczek, Tomiś )

Elutek

Pozdrów kuzynkę serdecznie ode mnie :D

Mam nadzieję, że jej dzieci też lubią swoje imiona.

I jeszcze jedno, kiedy dzieciaki dobrze się uczą,

to nie przeszkadza im imię które się szybko zapamiętuje dopasowując do osoby.

W średniej szkole zwłaszcza na początku pierwszej klasy

i Kornelka i Hubert najczęściej byli wzywani do tablicy,

bo panie szybko zapamiętały. Magdom i Karolinom łatwiej się ukryć.

Na szczęście nie jest to problem :D

Ha! :lol: :D :roll:

aczkolwiek imienia Paulina nie polecam :wink: (bo lubie jak jeszcze nie jest bardzo popularne :)) (karmine - pamietam :wink: :lol: )

A jeszcze - Kornelia - super! 8) (podoba mi sie tez wer. meska - Kornel) :wink:

ps. jakbym byla chlopcem - nazywalabym sie Łukasz :)

a moim ulubionym imieniem meskim jest od paru lat ( o dziwo kiedys mi sie nie podobalo ) TOMASZ (miedzynarodowe, nie tak bardzo popularne, i ma swietne zdrobnienia - Tomek, Tomeczek, Tomiś )

Tomasz to też mój typ dla chłopca. Mam juz Szymona.