Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielce Ważny Wątek o Włosach :)

zielonooka

Recommended Posts

I kudłate i łaciate, farbowane i....skrzydlate..., a nie sorry to o włosach miało być i tak mi sie skojarzylo :wink:

Zainspirowana dyskusja o fryzurkach w watku o odchudzaniu proponuje zalozyc inny coby sie nie mieszało :) [ mam nadzieje ze sie nie powtarzam a nawet jesli - to trudno- dawno nic nie zalozylam ;))]- i proponuje mila dyskusje o tym komu w czym na glowie dobrze, jak sprawuje sie hodowanie dlugich włosów a jak ukladanie krotkich oraz co wcierac, gdzie wcierac i kiedy wcierac we wlosy zeby bylo ok :)

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam teraz długie włosy, właściwie bardziej dlatego, że nie mam pomysłu na nową fryzurkę ani za bardzo kiedy wybrać się do fryzjera. 8) I niestety, mam wrażenie, że bardziej mi wypadają włosy niz jak są krótkie, ale może to złudzenie.

Łykalam przez kilka miesięcy skrzypowitę, ale jakoś nie zauważyłam różnicy. Może jest coś skuteczniejszego przeciwko wypadaniu włosów?

I na pierwszy ogien chcialam sie podzielic z czyms genialnym co niedawno odkryłam i co sprawia ze mam wreszcie troche mniejszy problem z wlosami :)

Ale moze najpierw opisze wlasne wlosy (i zachecam do krotkiego opisu innych) - moze bedzie łatwiej cos dobrac :)

A wiec - jestem posiadaczka wlosow dosyc grubych ,gestych , prostych ktore nie sa zbytnio podatne na ukladanie (zwl. ze sa zapuszczane i np. pod wlasnym ciezarem nie sa sklonne do wspolpracy i np. ukladania w wymyslne fale)

Ciemne z natury, wczesniej malo farbowane , obecnie lekko rozjasniane szamponem (loreala) spe cjalnie do wlosow ciemnych na taki zlotawy braz.

Z problemow jakie sprawiaja - poza niechecia do wspolpracy to to ze przy skorze glowy maja tendencje do przetluszczania a na koncowkach do przesuszania. pozatym pomimo tego ze sa niby proste jak drut , to jak jest duza wilgoc - maja tendencje do lekkiego "puszenia sie"

No a teraz - jak ktos chce - to moge zdradzic wielki patent na ładne wlosy jaki odkrylam - odzywke do wlosow ktora sprawia ze sie genialnie wygladzaja , staja sie miekksze, bj. podatne na ukladania no i odzywione i takie tam :))

Aha - odzywka nie jest humanitarna :( (niestety ), do kupienia chyba tylko na allegro ale... genialna i ... co niezwykle - tania.

:roll:

zdradzic co to ?:)

No to pisze co to (i ew. potwierdzisz)

Odzywka nazywa sie PLACENTA i jest zrobiona w 2xch wersjach:

- wersja dla milosnikow zwierzat i osob wrazliwych - mleczna (nie uzywalam i nie wiem jak dziala ale dziewczyny tez chwala)

- wersja dla osob zdesperowanych ktore musza zagluszyc wyrzuty sumienia np. tym ze powiedza sobie ze i tak przeciez jedza mieso i maja buty ze skory - zrobiona z łożysk (chyba cieląt) - i jest absolutnie genialna .

Kupilam na allegro - zachecona pianiem i zachwytami na forum o urodzie GW- nalozylam na umyty lebek , odczekalam zawinieta w kokon z recznika pol godziny, zmylam i potwierdzam ze dziala ( i osobiscie jestem zachwycona).

koszt smieszny bo ok 20 zł za 1 kg! (z wysylka 25 albo jakos tak)

No to pisze co to (i ew. potwierdzisz)

Odzywka nazywa sie PLACENTA i jest zrobiona w 2xch wersjach:

- wersja dla milosnikow zwierzat i osob wrazliwych - mleczna (nie uzywalam i nie wiem jak dziala ale dziewczyny tez chwala)

- wersja dla osob zdesperowanych ktore musza zagluszyc wyrzuty sumienia np. tym ze powiedza sobie ze i tak przeciez jedza mieso i maja buty ze skory - zrobiona z łożysk (chyba cieląt) - i jest absolutnie genialna .

Kupilam na allegro - zachecona pianiem i zachwytami na forum o urodzie GW- nalozylam na umyty lebek , odczekalam zawinieta w kokon z recznika pol godziny, zmylam i potwierdzam ze dziala ( i osobiscie jestem zachwycona).

koszt smieszny bo ok 20 zł za 1 kg! (z wysylka 25 albo jakos tak)

Tak to to, mi fryzjerka proponowała 1 litr za 50 zł :/

co do fryzurki - jest sliczna ... na fotce!

nie polecam - bo sama mialam podobna - dla osob o podobnym typie jak moje wlosy (czyli grube, ciezke i sztywne)

moze takie cos sprawdzi sie przy wlosach b. delikatnych? ale mysle ze nad ta pania pracowalo wieeelu stylistow zeby efekt wyszedl taki "musniety wiatrem" i niby niedbale wystylizowany - to raz

dwa - taka fryzurka wymaga PERFEKCYJNEGO strzyzenia - aby uzyskac efekt lekkosci i niesfornosci a nie rozczochrania i kazdego wlosa w inna strona :-? :-? :-?

Podejrzewam ze w rzeczywistosci budzimy sie z dzikim jezem i koltunem na glowie ktorego nijak nie mozna przylizac ani uklepac zadna pianka czy zelem i jak pobity kogucik jedziemy do pracy :(

moge sie zalozyc ze owszem wlosy beda "artystycznie rozczochrane" ale akurat nie w ta strone w ktora chcemy :wink:

ew. spoleczenstwo bedzie nas podejrzewac o to ze w nocy łobstrzygło nas nasze 3 letnie dziecko o zacieciu artystycznym :)

ps. 2cha fryzurka zdecydowanie lepsza do codziennego uzytku

Tak to to, mi fryzjerka proponowała 1 litr za 50 zł :/

hehe - cwaniara

http://www.allegro.pl/item295544262_kallos_maska_odzywcza_z_placenta_1kg_najtaniej_.html

(nie pamietam czy u tego goscia kupowalam bo ich paru wystawia)

ps. polecam tez jeszcze jedna rzecz! JEDWAB BIOSILK - genialne juz na suche wlosy!

niestety malenka (naprawde malenka) buteleczka to koszt 10-14 zl - ale b. wydajne i wlasciwie wystarcza 1 gesta kropla (najpierw roztarta na suchych dloniach a potem wtarta w suche! i ulozone wlosy) - wygladza, rozswietla i sprawia ze wlosy sa naprawde miekkie

ps. jakich uzywacie szamponow ?:)

Ja też używam jedwabiu :D Jak sobie już ładnie wyprostuję włosy to wtedy wcieram kroplę w ręce i przygładzam całe włosy i wcieram w końcówki :D

Mam włosy długie i ciemne, cały czas jadę na szamponach koloryzujących, żeby były bardziej lśniące - niestety od czestego farbowania(wczesniej cześciej używałam farb niż szamponów) zrobiły się cieńsze niż kiedyś...ale ogólnie nie narzekam :wink: Muszą być też pocieniowane, żeby się w miarę układały, bo jak mam wszystkie proste i równe to wygladam jak topielica :roll: :wink:

Ja obecnie używam szamponu Dove przeciw wypadaniu włosów i muszę przyznac, ze widać róznicę :D

ja ostatnio kupiłam gumę do włosów - fajnie się układają.

A jaka? ja kiedys nabylam (welli chyba w takim pomaranczowym pudeleczku) i u mnie niewypal - wlosy wygladaly jak tluste ! (moze za duzo nalozylam? :-? ) a po pol godz (jak lekko przeschlo) to zaczely mi sie sypac takie "platki" (wygladalo to koszmarnie ! jak łupież (moze na ciemych wlosach to bj.widac?:))

Mufka - krociutkie wlosy zdecydownaie omladzaja i sa jak najbardziej wskazane dla "straszych pan" (i kto tu sobie jaja robi, hę?:))

nawet takie "poczochrane" i zwichrzone (oczywiscie w kontrolowany sposob) swetnie sie nadaja [ to dlugie - imho- nieladnie wygladaja w pewnym wieku i mocno postarzaja:-? ]