Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielce Ważny Wątek o Włosach :)

zielonooka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No, znalazłam ten wątek 8)

Czy ktoś użuwa może tej prostownicy Rowenty Lissima?

Chciałabym nią nie tyle prostować, co modelować włosy, jak myślicie nadaje się do tego?

Chodzi o suszarkę z nakładką do prostowania? O taką?:

http://www.galtex.com.pl/index.php?mod=produkty&action=zobacz&id=435&id_kat=26

Mam, bardzo lubię. Nie wiem jak teraz, jak kupowałam była dostępna w 2 wersjach, mam tę "bogatszą" z jonizatorem (cudo, cudo, w końcu mi się włosy nie elktryzują) i prostownicą z ceramicznymi pierścieniami.

Ta prostownica w suszarce, to raczej bardziej do układania niż do prostowania włosów na jednolitą taflę. Przy włosach niezdecydowanych, bardzo użyteczna - ja nia głównie grzywkę dyscyplinuję, czadsami po całości przejadę jak jakiś wyjątkowy nieład zapanuje.

Raczej watpię, czy dała by radę zrobić z loków gładz - ale fajna rzecz na codzień.

Tak używana, nie niszczy włosów - moje sa delikatne i cieniutkie, normalna prostownica zmasakrowałaby je szybko- ta im nie szkodzi w ogóle.

To pewnie skutek dużo niższej temperatury jaką osiągają pierścienie prostujące.

• 4 weeks później...

Dziewczyny doradźcie coś na wyjątkowo cienkie i rzadkie włosy. Wiem że są pianki odbijające włosy przy nasadzie, ale czy naprawdę działają? Jakie firmy polecacie?

Do tego strasznie się lenię po ciąży i karmieniu. Może jakieś preparaty zażywać? Działają?

Nie modeluję na szczotce bo nie mama na to czasu. A jak ułożę na wieczór, to na rano nic nie zostaje. Najchętniej wiążę włosy, żeby nie było widać gniazda i łysego przedziałka. Cóż, genetyka mnie obdarzyła takim dziedzictwem.

Jak mi fryzjer ułoży to jest ich dużo, ale jak umyję rano sama i jeszcze nałożę odżywkę, to po dwóch godzinach są już klapnięte i wyglądam jak matka boska.

Ja brałam skrzyp, jakieś takie proste tabletki ze skrzypu kupione w aptece.

Na wzmocnienie dobrze działa taka odżywka Henna Wax - w aptece się kupuje - nakłada się to na 20 minut w kąpieli, albo owija głowę ręcznikiem i potem spłukuje. Z odżywkami musisz troche uważać, bo niektóre powodują, że włosy sa zdechłe. Ja mam dość cienkie i miękkie włosy i dobrze mi robiły takie odżywki, które lekko usztywniały włosy. Na mnie działały tak Gliss Kur bez spłukiwania. Na podsychające nakładam troszkę pianki - tak od spodu, nie na końcówki. A suszarką suszysz?