Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielce Ważny Wątek o Włosach :)

zielonooka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nikt nic nie pisze o suszarkach. :roll: Jest to naprawde wazne "urzadzenie". :p

Jakich uzywacie? :p

Używam tylkokiedy nie mam innego wyjścia bo się śpieszę i to nie suszarki ale suszarko-lokówki. Chyba, że jestem u kogoś i nie mam wyboru. Po suszarce mam na głowie siano a nie włosy. Tak więc pozwalam im schnąć w ich własnym dość szybkim tempie.

najlepszy lek na bolące nadgarstki? Przestać pisać na kompie.

....to nie od klawiatury, tylko od podziwiania wlosow. :oops:

a-ha, jak o wlosach to polecam na koncowy "dotyk" :

http://img521.imageshack.us/img521/452/wlosy2yu0.jpg

...naprawde warto, mnie to zaczynaja oba nadgarstki bolec jak tylko pomysle.

8)

Nikt nic nie pisze o suszarkach. :roll: Jest to naprawde wazne "urzadzenie". :p

Jakich uzywacie? :p

Używam tylkokiedy nie mam innego wyjścia bo się śpieszę i to nie suszarki ale suszarko-lokówki. Chyba, że jestem u kogoś i nie mam wyboru. Po suszarce mam na głowie siano a nie włosy. Tak więc pozwalam im schnąć w ich własnym dość szybkim tempie.

Bardzo dobry punkt tematu. 8) Dlatego nalezy uzywac tych w najnowszej technologii. :D

Moja stara uzywa takiej:

http://img258.imageshack.us/img258/6126/suszarkair0.jpg

...ja omijam, boje sie ze wypieknieje. 8)

Stara chali sobie. :p

http://www.farouk.com.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=52&sName=chi-air-turbo-profesjonal-hair-dryer&PHPSESSID=ebe1d65e54f2e60acec8909cc3d7dfee

Kuleczka - 40-50 minut?? :o :o tyle, to ja mam od obudzenia się do odpalenia kompa w pracy...

10 lat pracy od-do i jestem wyszkolona w temacie - prysznic, mycie/suszenie włosów, makijaz (zajmuje mi to razem 18,5 minuty :wink: ) - jak robot :cry: . :roll:

Sama nie wiem jak to działa - bo np. W środy wychodze do pracy później - i niby czasu mam więcej - ale wtedy tylko zdarza mi się spóźniac do pracy - i makijaż robię na szybko - w samochodzie albo juz w łazience w pracy...

Włosy mam długie - myję właściwie codziennie :x - zdarza się że jadę z mokrą głową (latem) lub niedosuszoną (zimą)... ale krótkich nie chcę mieć - bo to jest dopiero papranina - jak się chce wyglądać świeżo i elegancko... :roll:

Zresztą mając krótkie włosy - miałam poczucie że czegoś mi brakuje - co by nie mówił to atut kobiecości - umiejętnie wykorzystany - pomaga w wielu sytuacjach... :wink: 8) :lol:

Jak najbardziej tak. 8) Biosilk.8)

Czy wiesz , ze kobieta ma 60% wody w organizmie, a facet 70% ? :roll:

Kobiety sa bardzo madre. 8)

Mufka tak napisala:

"A powiem Wam, że jeśli macie kogoś za granicą to niech Wam kupuje szampony i odżywki np w Anglii, niby ta sama firma, ale jakość nie do porównania!"

Czasami wydaje mi sie , ze "niektore chlopy" to woda w 99%. :p

- wersja dla osob zdesperowanych ktore musza zagluszyc wyrzuty sumienia np. tym ze powiedza sobie ze i tak przeciez jedza mieso i maja buty ze skory - zrobiona z łożysk (chyba cieląt) - i jest absolutnie genialna .

zielonooka - nie zagluszaj ;) - łożysko to przejściowy narząd płodowy,

i po porodzie jest wydalany ..,takze odsun wizje prowadzonych na rzez zwierzatek w celu ulzenia wlosom ;)

dzieki bardzo za linka - ja jestem z grupy zdesperowanych :)

Wlosy ciemne, lekko krecone , suche.

Jak u kuleczki - myte codziennie (albo twice a day :roll: ) i prostowane zelazkiem codziennie :oops:

Zuzywam tony balsamow - metoda prob i bledow doszlam do

wniosku ze tylko Mrs Potters' (Forte Sweden), do wlosow suchych

i farbowanych..

A zauwazylyscie ze odzywki dodawane do farb/szamponow koloryzujacych sa genialne - mysle ze sa jakos extra skoncentrowane ..ale jakos nie do kupienia osobno.. :roll:

zielonooka

Czy ta odzywka Placenta jest dobra na suche wlosy?I jakiej jest produkcji. Ja co prawda nie mam zadnych problemow z wlosami , ale mojej corce wlosy bardzo sie wysuszaja. Pomagaja jej jedynie wszystkie szampomy, odzywki, maseczki , olejki z firmy Kerastase. Sa naprawde rewelacyjne i jak do tej pory najlepsze , ale maja jedna wade. Sa bardzo drogie.

zielonooka

Czy ta odzywka Placenta jest dobra na suche wlosy?I jakiej jest produkcji. Ja co prawda nie mam zadnych problemow z wlosami , ale mojej corce wlosy bardzo sie wysuszaja. Pomagaja jej jedynie wszystkie szampomy, odzywki, maseczki , olejki z firmy Kerastase. Sa naprawde rewelacyjne i jak do tej pory najlepsze , ale maja jedna wade. Sa bardzo drogie.

to i tak maly problem. :D cena w usa jest o wiele przystepniejsza, a objetosciowo butelki znacznie wieksze jak te na rynek eu. :p

jesli jest jakis problem, to najlepiej stosowac to co pomaga. :p

ps.w zielonej tez sie podkochuje. :p Nie mam z Nia tajemnic. 8)

To fakt :lol: tzn moze nie "z nią nie mam tajemnic" a: "nie mam przed nia tajemnic"

a ja pragne sie pochwalic ze WRESZCIE mam internet!!!!! (w domu :):):))

ps. dokladnie o taki jedwab biosilk mi chodzilo z tym ze w PL nie widzialam w duzych opakownaiach i kupuje male buteleczki :)