Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielce Ważny Wątek o Włosach :)

zielonooka

Recommended Posts

zielonooka

Czy ta odzywka Placenta jest dobra na suche wlosy?I jakiej jest produkcji..

ja mam raczej przetluszczajace sie (tylko konce wysuszone bo suszara i ukladnaie ale mysle ze skoro oba b. mocno odzywia i sprawia ze sa bj miekkie to pewnie glownie na suche zniszczone (ok nie domagajmy sie cudow - jak ktos ma postrzepione konce to nie sklei a pewnie b. mocno zniszczonych wlosow tez nie zmieni w czupryne jak z reklamy (no przynajmniej nie od razu :))

producent : Pettenon Cosmetici (Italy)

dystr: Kallos (budapest)

(...) ...polecany glownie do wlosow rozjasnianych suchych łamliwych.... (...)

ps. DOCZYTALAM WLASNIE ZE Z łozYSK ROSLINNYCH~!!!! (ale baran ze mnie :wink: :lol: :wink: skald mi sie te cieleta wziely?:) ) :o

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ps.w zielonej tez sie podkochuje. :p Nie mam z Nia tajemnic. 8)

To fakt :lol: tzn moze nie "z nią nie mam tajemnic" a: "nie mam przed nia tajemnic"

a ja pragne sie pochwalic ze WRESZCIE mam internet!!!!! (w domu :):):))

ps. dokladnie o taki jedwab biosilk mi chodzilo z tym ze w PL nie widzialam w duzych opakownaiach i kupuje male buteleczki :)

....dziekuje za korekte. :p Specjalnie wlosy wygolilem i przycielem. :p Prawda ,ze milo popatrzyc na cos zadbanego? 8)

Co do wielkosci butelek z biosilkiem, to ta ma 350 ml i w przeliczeniu na zlotowki kosztuje 69 zlocisza. :p

Jak najbardziej tak. 8) Biosilk.8)

Czy wiesz , ze kobieta ma 60% wody w organizmie, a facet 70% ? :roll:

Kobiety sa bardzo madre. 8)

Mufka tak napisala:

"A powiem Wam, że jeśli macie kogoś za granicą to niech Wam kupuje szampony i odżywki np w Anglii, niby ta sama firma, ale jakość nie do porównania!"

Czasami wydaje mi sie , ze "niektore chlopy" to woda w 99%. :p

Kurde zwykle nie dyskutuje z trollami, ale mam dziś "specyficzny" dzień, więc ja wyjaśnię o co mi chodziło a Ty jak możesz o co tobie.W Polsce wszelkie firmowe produkty to tak naprawdę drugi gatunek w porównaniu z Zachodem, nie wiem czemu, producenci uznali, że na nasz rynek mogą iść dużo gorsze gatunkowo rzeczy i nie mówię tu tylko o kosmetykach niestety :roll: , na szczęście świat maleje ;) .

zielonooka

Czy ta odzywka Placenta jest dobra na suche wlosy?I jakiej jest produkcji. Ja co prawda nie mam zadnych problemow z wlosami , ale mojej corce wlosy bardzo sie wysuszaja. Pomagaja jej jedynie wszystkie szampomy, odzywki, maseczki , olejki z firmy Kerastase. Sa naprawde rewelacyjne i jak do tej pory najlepsze , ale maja jedna wade. Sa bardzo drogie.

to i tak maly problem. :D cena w usa jest o wiele przystepniejsza, a objetosciowo butelki znacznie wieksze jak te na rynek eu. :p

jesli jest jakis problem, to najlepiej stosowac to co pomaga. :p

Rzeczywiscie ceny jeszcze sa przystepne. Co do szamponu to przewaznie jest 250ml, wiec nie jest duzy i szybko sie zuzywa , ale za to udalo sie kupic duza odzywke 500ml a serum to wiadomo, zawsze mala buteleczka. :D

to ja juz nie rozumiem.

Łożyska po myciu, a biosilk do czego i kiedy?

placenta -w trakcie - po umyciu wlosow na pol godziny i w cieply recznik , po pol godz dokladnie splukac , zalecaja stosowanie 1 x w tyg (ja uzywam czasami i 2 i 3)

jedwab (biosilk) na umyte i ulozone (suche) wlosy - nadaje taki ostateczny polysk i miekkosc (nie tlusci wlosow! - on jest nieby tlusty a na wlosach robi sie suchy)

zielonooka

Czy ta odzywka Placenta jest dobra na suche wlosy?I jakiej jest produkcji..

:))

producent : Pettenon Cosmetici (Italy)

dystr: Kallos (budapest)

(...) ...polecany glownie do wlosow rozjasnianych suchych łamliwych.... (...)[/i

Postaram sie zamowic ta odzywke. Moze akurat bedzie dobra.

Przepraszam, ale to jest zwyczjane obrazanie mnie.Ja jestem Super Trollem. 8)

....a prawde mowiac jest to oczywista oczywistosc, ze tak podchodza do polskiego rynku. :D

Jednak mamy na to maly wplyw. :D

tak dla jasności :"MY"- znaczy Wy? czy my? :roll:

to taki maly przykladzik. 8) jak mi napier..... 1pixel w monitorze to zabiora go bez mrugania okiem. :p Ja dostane nowy, a po szyszczeniu i fabrycznym pakowaniu monitor powedruje na rynek 2-go rzedowy razem z uszkodzenie. :p Tak robia z nowymi laptopami i innym sprzetem, ale tutaj juz dokonuja naprawy 8)

Jesli masz watpliwosci, zadaj to pytanie do bonnie czy sa jakies ktopoty aby zrobili wymianke.Takiego sprzetu maja w tysiace i gdzies trzeba to upchac. :D

....a prawde mowiac jest to oczywista oczywistosc, ze tak podchodza do polskiego rynku. :D

Ja wiem, że jesteś super Trollem :lol: , zapomniałam dodać :oops:

Jako mieszkaniec zadupia świata, powiem tylko, że już dla mnie nie jest to oczywiste..

Ja wiem, że jesteś super Trollem :lol: , zapomniałam dodać :oops:

Jako mieszkaniec zadupia świata, powiem tylko, że już dla mnie nie jest to oczywiste..

O, to juz lepiej. :D

Dbaja o te rynnki, ktore sa najbardziej dochodowe dla nich(producentow).To co maja w drugim gatunku uprzycha sie na pozostale rynki. :p Oczywista oczywistosc. :p

ps. cieszcie sie , ze minister Kopacz nie jest ministrem spraw zagranicznych, bo zaczeliby rozcieczac szampony "1 do 4". :p

a moje niegrube niecienkie i zupełnie proste (raczej krótkie) rosną w dowolnie przez siebie wybranym kierunku

np grzywka trochę w górę i w prawo :-?

ale przestałam z nimi walczyć :D kiedyś nałożyłam żel coby je przyklapać i przytrzymałam ręką aż wysechł , puściłam i usłyszałam takie krz krz to włosy krusząc żel wracały na obrane przez siebie pozycje

jeczcze w cielęcym wieku mieszkając w internacie zgodziłam się żeby koleżanki zrobiły mi trwałą (włosy miałam dość długie) trzymałam dłużej niż zalecenia (bo ty masz takie druty) i nic :o

nie używam suszarki , nie znoszę mieć czegokolwiek na włosach(lakiery, żele, gumy, błota, pianki) czasami farbuję , myje w czymkolwiek ale najbardziej dowe lubię :o

moja pani fryzjerka mówi copani robi z włosami że one takie zdrowe ?

NIC :D :D :D

dawno temu latem ogoliłam głowę i to była najlepsza fryzura jaką kiedykolwiek miałam (i można myć głowę przy okazji mycia twarzy :lol: )

a moje niegrube niecienkie i zupełnie proste (raczej krótkie) rosną w dowolnie przez siebie wybranym kierunku

np grzywka trochę w górę i w prawo :-?

ale przestałam z nimi walczyć :D kiedyś nałożyłam żel coby je przyklapać i przytrzymałam ręką aż wysechł , puściłam i usłyszałam takie krz krz to włosy krusząc żel wracały na obrane przez siebie pozycje

:D Piękne :lol: :lol: :lol: mój mąż ma taki gatunek, nie jest w stanie zapanować nad obranym przez nie kierunkiem i tez ma ścięte na 3 mm w związku z tym 8)

polecam zestaw przetrwania dla dziewczyn, które mają suche i niesforne włosy :)

http://images26.fotosik.pl/139/47ae62ec1a965c8fm.jpg

http://images29.fotosik.pl/138/0de07980d4b3086cm.jpg

http://images29.fotosik.pl/138/d739ed0c37d46d84m.jpg

z tymi kosmetykami mycie i układanie włosów to bajka :)

polecam zwłaszcza maskę Matrixa i wszystko co z serii CHI- rewelacyjne produkty

A zauwazylyscie ze odzywki dodawane do farb/szamponow koloryzujacych sa genialne - mysle ze sa jakos extra skoncentrowane ..ale jakos nie do kupienia osobno.. :roll:

Zosiu, bo osobno by już tak nie zadziałały

cały bajer polega na tym, że podczas farbowania łuski włosą są rozchylone i odżywka może wniknąć wgłąb 8)

a jak jeszcze jest to płynna keratyna, to efekt gładkości i dogłębnego odżywienia murowany :wink:

Szanuje kobiety, ktore dbaja o wlosy. 8)

Uła chyba sie ponownie zakocham 8) :p 8)

wynika z tego, że miłość Twa przeminęła była

uff, dobrze , ze nie wiedziałam, bo bym po nocach spać nie mogła i to nie z powodu bólu nadgarstka, ale serca :D

especially for you: :p

baby I love you

baby I miss you

baby I need yoy,

I wanna kiss you

lalalalalala..........

:lol:

A zauwazylyscie ze odzywki dodawane do farb/szamponow koloryzujacych sa genialne - mysle ze sa jakos extra skoncentrowane ..ale jakos nie do kupienia osobno.. :roll:

Zosiu, bo osobno by już tak nie zadziałały

cały bajer polega na tym, że podczas farbowania łuski włosą są rozchylone i odżywka może wniknąć wgłąb 8)

a jak jeszcze jest to płynna keratyna, to efekt gładkości i dogłębnego odżywienia murowany :wink:

Szanuje kobiety, ktore dbaja o wlosy. 8)

Uła chyba sie ponownie zakocham 8) :p 8)

wynika z tego, że miłość Twa przeminęła była

uff, dobrze , ze nie wiedziałam, bo bym po nocach spać nie mogła i to nie z powodu bólu nadgarstka, ale serca :D

especially for you: :p

baby I love you

baby I miss you

baby I need yoy,

I wanna kiss you

lalalalalala..........

:lol:

o yes beby oooooo, yessssssssssssss :oops:

A wracajac do wlosow, to milo poczytac szanujaca sie kobiete. :p

ps.nozki caluje. "o-jeeeee" :oops:

dawno temu latem ogoliłam głowę

Kurnia, matka dyrektorka, polubilam cie! :D

Ja to bym dredy chciala, ale tak se mysle,

ze za stara juz jestem...

Dziecieciu pare lat temu wydziergalam cud dredy, moja dume.

Niestety juz w reklamowce... :(