Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielce Ważny Wątek o Włosach :)

zielonooka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę,że niektórzy przechodzą matamorfozę na forum...normalnie sama słodycz i łagodność :wink: :lol:

No nic...ja i tak czekam na wybuch...bo to mi wygląda na ciszę przed burzą 8)

Eeeeeeeee...przepraszam - trzymajny się tamatu! :D

To kto teraz wklei nam swoją łepetynę? :lol:

To kto teraz wklei nam swoją łepetynę? :lol:

ja nie. :roll:

Taaaa- Od włosów się zaczyna...a potem przyjdzie kolej na bieliznę ...albo - co gorsza :wink: - zawartość naszych torebek... :lol: :lol: :lol: a mama mówiła...szanuj się dziewczyno, szanuj... :wink: 8) :lol:

PS taki mam dzisiaj dziwny jakiś, zaczepny humor... :wink:

ale na wszelki wypadek :wink: - w torebce posprzątane - jeszcze pachnie nowością...(torebka) :wink:

Arcobaleno- mam! :lol: wiem już kogo mi przypominasz - swą uroda delikatną.- Mignąła mi ostatnio w jakims filmie...masz podobną - taką drobną buźkę dziecięcą, zadarty nosek, błysk w oku...no nie wiem co jeszcze - ale mi tak pasuje do... Anny Dymnej (w młodosci :roll:)

Kuleczka - śniłaś mi się wczoraj... (kurcze - nie sądziłam że postaci forumowe trafią do snów mych...choć przecież - w większości to jednak prawdziwe -z krwi, kości (i włosów) osoby, więc co tu sie dziwić... :wink:

Jaciekrence- ciśnienie w wężu było za słabe? :wink:

Arcobaleno- mam! wiem już kogo mi przypominasz - swą uroda delikatną.- Mignąła mi ostatnio w jakims filmie...masz podobną - taką drobną buźkę dziecięcą, zadarty nosek, błysk w oku...no nie wiem co jeszcze - ale mi tak pasuje do... Anny Dymnej (w młodosci )

:D Nie Ty pierwsza masz takie skojarzenia - wiele razy już słyszałam, że przypominam komuś Anię od Pawlaków :lol: I nawet moja mama tak twierdzi :wink:

No cóż...piękna ta Ania była, taka subtelna i delikatna...tylko teraz mało z tej delikatności zostało....mam nadzieję, że ze mną będzie inaczej :wink: Muszę się jeszcze bardziej udzielać w wąciu ( :lol: ) o odchudzaniu 8)

Wracając do wacia - choć nie znosiłam krótkich włosów a tym bardziej takich przejsciowych niby -fryzur... to jednak dreszcz przechodzi mi na wspomnienie - kiedy usiadlam u mojej znajomej fryzjerki i powiedziałam - Tniemy na zapałkę! Jej mina... :lol: i ten zgrzyt nożżżżżyczek na końskim ogonie...ale to był pierwszy i chyba ostatni raz... :roll:

Arco- kurcze - myślałam ze cie zaskoczę mą wyjątkową spostrzegawczością... :wink: 8) :lol: (co do Prototypu - jest jej więcej po urodzeniu dziecka - ty juz masz to za sobą -i jest dobrze...grunt to stały i niczym nie ograniczony dostęp do odmładzających i czegotoniemajacych endorfin... :wink:

moja fryzjerka mówi (i ja jej wierzę) że choć włosów mam sporo i je lubi - bo są podatne na różne zabiegi - to jednak są delitatne i cienkie...

probowałam dziesiątek różnych kosmetyków...ale :wink:

mam kilka sprawdzonych od lat - - ostatnie nowości (te z jedwabiem) mają w sobie właśnie za dużo myziaczy po których już parę godzin po myciu włosy sa klapnięte i jakies takie...

dla efektu lśnienia od czasu do czasu płuczę włosy w wodzie z sokiem z lemonki... :)

Moja ulubiona odzywka w sprayu Revlon (pięknie pachnie - albo po prostu barrrrdzo milo mi sie kojarzy... :wink: ) - dwufazowa - wstrząśniete- nie mieszane :wink: naniesione na włosy umyte szamponem dla dzieci (to ważne :) )

http://e-fryzjer.pl/revlon-professional-equave-2phase-odzywka-dwufazowa-wlos-p-124.html

a jak chcę mieć "tę burze włosów każdy zna..." :wink: na dłużej, zabieram się na poważnie do roboty: szczotka, suszarka i jazda:

http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=394

trzeba się przy tym namęczyc bo odzywka jest aktywowana ciepłem suszarki, ale efekt jest wart zachodu... :roll:

aha - nie znosze fryzur prosto od fryzjera...na imprezy układam sobie sama - wiem jak im nie zaszkodzić (za gorąca suszarka, za duzo odżywek, itp)...

... i oczywiscie zapomnialem dodac szmponu dla tych samych pan, rowniez z najbardziej renomowanych salonow fryzjerski na polapie swiatowym. :p

a dziękuje , dziekuję :lol: - w imieniiu Emilki - mojej przesympatycznej fryzjerki - z pewnością ucieszy się z takiego komplementu... :lol:

I kto by pomyślał - sama to wszystko rozkręciła od podstaw...

Dobry fryzjer - z którym rozumiemy się bez słów - bezcenne. :wink:

... i oczywiscie zapomnialem dodac szmponu dla tych samych pan, rowniez z najbardziej renomowanych salonow fryzjerski na polapie swiatowym. :p

a dziękuje , dziekuję :lol: - w imieniiu Emilki - mojej przesympatycznej fryzjerki - z pewnością ucieszy się z takiego komplementu... :lol:

I kto by pomyślał - sama to wszystko rozkręciła od podstaw...

Dobry fryzjer - z którym rozumiemy się bez słów - bezcenne. :wink:

Tylko sprawdz, czy Emilka sprzedaje i uzywa produkty z polskimi etykietami i oznaczeniami. :p

Wszystko produkuja w hiszpani, ale trzeba szukac tych na rynek usa. :D No i tak jak pisala Mufka, GB. :D

sprawdzilam - ale nie wiem na jaki rynek był przeznaczony.....

na butelce jest naklejka w jęz. polskim - ale to chyba musi być...na wypadek procesu o duże odszkodowanie z LOREal po pomyleniu z płynem do płukania jamy ustnej... :wink:

http://images31.fotosik.pl/109/a60a93d89b46ad32m.jpg

... i widzisz, jak zwykle mam racje. 8) Jesli mowa o plynie do pukania jamy ustnej, to polecam na rynku polskim to:

http://img441.imageshack.us/img441/2001/plynjh3.jpg

w tych produktach trzymaja sie norm swiatowych, nie to co kosmetyki itp. :p

ps. oczywiscie kupujemy je w odpowiednim "salonie", a nie w markecie. :D