skorpionek1975 05.02.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Skorpionek masz włosy farbowane czy naturalne? mam włosy farbowane , na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 05.02.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 O właśnie to potwierdza moją teorie, że placenta jest dobra dla ludzi, którzy mają farbowane włosy Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 16.02.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 No teraz to się czuję normalnie zrobiona w trąbę.Kupiłam Crema Midollo & Placenta i od razu otworzyłam, żeby powąchać. Pachnie bardzo ładnie. I tu mnie tknęło - przecież z łożyskami miało śmierdzieć.No i co jest na oryginalnej naklejce? "This special cream, reach of peptydes, vitamins and mineral salts which derivate from the wheat and the bambu pith, represents an excellent substitute for Hair Treatments with marrow and animal placenta". Jest jeszcze po włosku i chyba hiszpańsku.Na polskiej nalepce tłumaczenie, że swoje działanie zawdzięcza wyciągowi z łożysk roslinnych. To wychodzi na to, że ja Mercedesem jeżdżę!!! Bo przeciez Renówka to świetny substytut Mercedesa, nieprawdaż? Normalnie S-klasa! Raz użyłam, włosy jakby fajniejsze, ale i tak wkurzona jestem. Nawet nie mam pretensji do sprzedawcy, ale nazwa jest co najmniej myląca. I na dokładkę to super tłumaczenie składu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 19.02.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Od dluzszego czasu uzywam kosmetykow profesjonalnych - Jochem's Hair products z serii `Silicone hair treatment` -> fluid prostujaco-nablyszczajacy(niesamowicie wydajne, zuzylam 1/4 buteleczki w ciagu 5 m-cy - myje wlosy co 2-3dni, a uzywam co drugie mycie (troche skomplikowane to), na mokre wlosy -> i drugi produkt - szampon do wlosow latwo placzacych sie. Poza tym oliwka nieobciazajaca do ukladania (tez Jochems, ale seria inna - `Olioseta`, do stosowania na mokre lub suche wlosy, uzywam jej naprzemiennie z fluidem, sliskie, blyszczace wlosy, takze b.wydajna). A raz na dwa tygodnie maska - kuracja odzywcza Goldwella (resoft&color live) - glowe zawijam w folie spozywcza, recznik, podrzewam suszara i za 10min mam super wlosy. Pamietam, ze kiedys robilam sama taka maske - oliwa z oliwek, kilka kropel soku z cytryny, zoltko, wymieszac i podgrzac, nalozyc na wlosy, tez folia i ciepelko. Tylko pozniej trzeba porzadnie umyc wlosy, bo jajo niefajnie pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierzant36 19.02.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Odnośnie włosów...skusiłam się (głupia ) na odżywkę biosilk chi czy coś takiego na allegro, nie pamiętam dokładnie nazwy tego specyfiku, bo zaraz wylądował w koszu Pamiętam "zapach" wody brzozowej rodem z PRL-u , uwierzcie to było jak pachnące róże w porównaniu z tym czymś Totalna porażka No cóż, dalej będę chodzić z mopem na głowie Pozdrawiam miłośniczki pięknych włosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.02.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 wklejam jeszcze raz, co jest potrzebne, żeby nie było mopa na głowie http://images26.fotosik.pl/139/47ae62ec1a965c8fm.jpghttp://images29.fotosik.pl/138/0de07980d4b3086cm.jpghttp://images29.fotosik.pl/138/d739ed0c37d46d84m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 27.02.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 To może ja z innej beczki: Może macie gdzieś w swoich zbiorach linki do zdjęć, albo zdjęcia fryzur. Najlepiej takich z półdługich włosów z lekko asymetryczną grzywką, prostych. Grzebię w sieci i nic fajnego nie znalazłam. Jakieś takie wszystkie strasznie postrzępione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 03.03.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 A czy ktoś stosował ampułki Placenta na porost lub przeciwko wypadaniu włosów? Skuteczne są? Ponoć z kobiecego łożyska są zrobione. Co nie znaczy że pomogą. Z roślinnego łożyska uśmiałam się do łez A z niedrogich odżywek przeciwko puszeniu włosów polecam Matrixa Sleek Look. Podpatrzyłam u fryzjera i stosuję szmpon i odżywkę. Działa i jest niedrogie. http://allegro.pl/item316854703_202_matrix_loreal_odzywka_sleek_look_1500ml_pompka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 08.03.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 bo po rozczesaniu wygladaja tak... http://images33.fotosik.pl/107/5a1b068dde19f625.jpg Dokładnie tak bym wyglądała, gbybym rozszczesała swoje włosy. Ale od razu przyznaję jeszcze nigdy nie czesałam ich na sucho (tzn. mama to robiła jak byłam mała). Tak jak matka czeszę włosy tylko mokre zaraz po myciu. Problem polega na tym, że wiele osób mówi mi że mam zajefajne włosy, ale one są naprawdę ciężkie w "utrzymaniu". Generalnie pięknie wyglądają jak są po myciu. Więc najczęściej myję włosy rano. Często - niestety nie zawsze - na drugi dzień nadają się do wyjścia, ale tylko jeśli spałam ostrożnie i nie na nich... Bo inaczej są spłaszczone... Włosy farbuję szamponem L'Oreal Casting na brąz... Generalnie, gdyby nie skręt, to byłyby dłuższe... Przez skręt mają też zmienną długość... Często ktoś pyta: Ścięłaś włosy? A ja: Nie :/ Jedyne co z nimi robię to delikatnie podcina mi je mama... Do fryzjera chodzę tylko układać fryzury na wesele i raz farbowałam u fryzjera - przed ślubem. A ubolewam nad tym, że nie mogę pofantazjować z fryzurami. Jedyne co mogę zmienić w swoich to kolor, długość albo przedziałek o parę milimetrów w prawo lub w lewo. A może wy wecie jak układać takie włosy... Wkrótce zaczynam pierwszą pracę i chciałabym mieć mniej kłopotu z włosami, może jakieś fajne upięcie... Kudłate, kręcone - odezwijcie się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 08.03.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 A żeby było o czym dyskutować zamieszczam fotki - zrobione przed chwilką przeze mnie (myte wczoraj): http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/MOJE/1a.jpghttp://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/MOJE/4a.jpghttp://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/MOJE/2a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 08.03.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 hehe to ja czy Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 09.03.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 O kurde! Ile ja bym oddała za takie włosy!!!Moje marzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 10.03.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Biosilk wybróbowany. Jednak myziacz - do delikatnych włosów nie za bardzo się nadaje. I zbyt intensywny zapach - jak dla mnie. Jeśłi chodzi o szampony i odżywki dla moich włosów to z czystm sumieniem polecam kosmetyki Avon. Osobiscie nie polceam kremów i całej reszty (mnie np. uczulają ) - ale własnie te do włosów są rewelacyjne (szampon zwiekszajacy objetość (włosów ofkors )i oraz maski do włosów farbowanych) Sa stosunkowo tanie i naprawdę skuteczne, ładnie pachną i niczym nie odbiegaja od kosmetyków z wyższej półki cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 10.03.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Jeśłi chodzi o szampony i odżywki dla moich włosów to z czystm sumieniem polecam kosmetyki Avon. Osobiscie nie polceam kremów i całej reszty (mnie np. uczulają ) - ale własnie te do włosów są rewelacyjne (szampon zwiekszajacy objetość (włosów ofkors )i oraz maski do włosów farbowanych) Sa stosunkowo tanie i naprawdę skuteczne, ładnie pachną i niczym nie odbiegaja od kosmetyków z wyższej półki cenowej. Ja właśnie kocham ich zapach Sama używam szamponów i odżywek L'Oreala, zwłaszcza odżywki są świetne - tzn. łatwo rozczesuje się po nich potargane przez wiatr włosy... Ale swojego czasu używałam dwufazowej odżywki Schwarzkopf - specjalnej dla włosów kręconych (35zł za 200ml) i gorąco polecam. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/97/tn_6447.jpg mój sposób na ułożenie włosów jest następujący: szampon, szybka odżywka do spłukiwania, rozczesuję włosy, robię przedziałek, nakładam lekką piankę Timotei i zawsze czekam, aż włosy mi same wyschną (suszarki używam tylko po basenie), i opcjonalnie - lakier. I tak co 2 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.03.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Jeśłi chodzi o szampony i odżywki dla moich włosów to z czystm sumieniem polecam kosmetyki Avon. Osobiscie nie polceam kremów i całej reszty (mnie np. uczulają ) - ale własnie te do włosów są rewelacyjne (szampon zwiekszajacy objetość (włosów ofkors )i oraz maski do włosów farbowanych) Sa stosunkowo tanie i naprawdę skuteczne, ładnie pachną i niczym nie odbiegaja od kosmetyków z wyższej półki cenowej. A które konkretnie polecasz? Jakoś ostatnio nie mogę trafić w odpowiednie kosmetyki do włosów. Niezłe były Radical Farmony, ale u mnie to jest tylko w takim sklepie zielarskim, do którego rzadko zaglądam, a Avon przyniosą do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 11.03.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 kofi - cała seria Advance TechniQues - do wyboru do koloru : maski http://www.centrum-avon.pl/public_html/images/product/804/200_18804.jpg i szampony http://www.centrum-avon.pl/public_html/images/product/739/200_18739.jpg reszta kiepska - przynajmniej do moich włosów typu serum dodające objetości bez spłukiwania, serum dotleniające do skóry głowy bez spłukiwania serum na końcówki (ze spłukiwaniem) i takie tam wymyslne kosmetyki, które tylko obiciążają i matowią moje włosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 13.03.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Dzięki, muszę przejrzeć ten katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 16.03.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 ... i oczywiscie zapomnialem dodac szmponu dla tych samych pan, rowniez z najbardziej renomowanych salonow fryzjerski na polapie swiatowym. http://img411.imageshack.us/img411/6715/wlosy8md0.jpg rewelacja ja do tego stosuje jeszcze odzywke vitamino color wlosy po takim zestawie pomimo, ze sa suszone suszarka ze szczotka, a ptem prostowane zelazkiem sa miekkie, delikatne, blyszczace i maja swiezy kolor. zdecydowanie polecam Oczywiscie rowniez, L'OREAL PROFESSIONNEL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 15.09.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 No, znalazłam ten wątek Czy ktoś użuwa może tej prostownicy Rowenty Lissima? Chciałabym nią nie tyle prostować, co modelować włosy, jak myślicie nadaje się do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markii 24.09.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ta odzywka jest do kupienia też w zakładach fryzjerskich. A włosy mam czarne długie i niestety mocno kręcone. Dziewczyny nie prostujcie swoich włosów !!! , toż to profanacja; piękno właśnie tkwi też w tych naturalnych lokach (sztucznie kręcone rozpoznaje z kilometra ). Dla mnie to jest jeden z cudów, który sprawia , że świat jest piękny. Zawsze gdy idę ulicą nie ma siły abym nie obejrzeł się za kręconą . Zrozumcie - nieraz tak niewiele potrzeba żeby uszczęśliwić przed ciężkim dniem w pracy szarego małego nieznanego sobie człowieka - nie odbierajcie mi tego ! , jest was i tak mało a praktyki z prostownicą sprawiają, że może być gorzej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts