pado 12.01.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Łazienka mogłaby być ciutke większa choć niekoniecznie. Nasza też będzie mieć tyle choc myslałem o małym powiększeniu tak do 4 m kosztem małego pokoju.. Kotłownia w pomieszczeniu gosp. za garażem to dobry pomysł , a wejście do garażu z domu koło schodów byłoby praktyczne.Myślę ,że kuchnie zamknąłbym , a nie zostawiał otwartą. U nas też tak chcemy zrobić , mam blokowe przyzwyczajenia z osobną kuchnia. Pokój dzienny rewelacja. będzie czym oddychać i gdzie postawić spory ekran LCD lub Plasmę.Jeżeli chodzi o balkon to myślę,że jeden wystarczy , choć 2 dają uczucie symetryczności co lubię. Garaż wygląda na normalny dla każdego auta kompaktowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 12.01.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Kasiaa29 gratuluje wyboru, fajna ta SALSA Powodzonka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 12.01.2008 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Ciesze się że wam się podoba Nam baaardzo jak szukalam projektu to ograniczeniem było 100 metrów dlatego nigdy nie widzialam Salsy, a wystarczyło wpisać 103 pado dzięki tobie ws\zystko, pewnie będę ci dozgonnie wdzięczna Pado w twoim dzienniku przeczytałam, że w rubryce zmiany trzeba opisać co chce się zmienić , ja napisałam tylko TAK i bez żadnych uwag Myślalam że to będzie zgoda na wszystkie zmiany , będę musiala zadzwonić do nich i to wyjasnic, chociaz pewnie sami się odezwą. Czy w zmianach musze podawać wszystkie zmiany które chcę zrobić, czy tylko tak z grubsza, a jesli pozniej przyjdzie mi coś do głowy? Sienna buduje Salsę kilka kilometrów od miejsca gdzie będziemy budować, więc mam szansę na zobaczenie Salsy w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 12.01.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Kasiuu cieszę się ,że mogłem Ci pomóc . Ja zawsze wychodzę z załozenia na tym głupim świecie , że jak komus pomogę to ktoś odwzajemni mi to samo . Tak jest lepiej żyć , choć nie wszyscy tacy są . Zresztą najlepiej widać to w każdej firmie . Kazdy każdemu chce podłozyc nogę aby zabłysnąć przed szefem - choć na kilka minut!! Jeżeli chodzi o zmiany nie martw się zgodę powinnaś otrzymać inblanco wraz z projektem , choć niektóre pracownie chcą aby przed zakupem wpisać zakres zmian jakie chce się zmienić w projekcie.Ta pracownia pozwala na wiele, więc nie martw się . Wszystko będzie po twojej myśli.Zresztą przeczytaj : http://www.krajobrazy.com.pl/informacje/#2 Czekamy z niecierpliwością na prowadzony przez Was dziennik budowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 12.01.2008 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Pado, ja też juz z chęcia bym poleciała na budowę i zaczęła kopać fundamenty, ale niestety to trochę jeszcze potrwa, ale ja jestem cierpliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 13.01.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 My też chcieliśmy wszystko szybko , szybko ,ale walka z papierologią jest straszna.Jak sama czytałaś w Naszym dzienniku nie jest to takie proste.Cierpliwość to dobra cecha , nie wszystko da radę załatwić od ręki.Ale najwaźniejsze już mamy - kawałek własnej ziemi i projekcik , który chcemy wybudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 13.01.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Gratuluje, to b. trudna decyzja. Sama pamietam te setki projektow, ktore jakos tam pasowaly.My balismy sie okien tarasowych od polnocy (duzych strat ciepla), choc od polnocy bedzie ogrod i widok na piekne pagorki. Podczas adaptacji przyjelismy, ze powierzchnia okien nie bedzie wieksza niz to co wymagane od budynkow mieszkalnych - przy dobrym rozmieszczeniu wzgledem stron swiata, swiatla wystarczy. I polaciowki tez tylko dwie (schody i lazienka, jak u Ciebie). Nie do konca nam sie udalo zachowac te minimalne powierzchnia okien, bo nie chcielismy psuc symetrii (estetyka).Ja bym zwrocila uwage, a duze roznice miedzy powierzchnia uzytkowa parteru a poddasza - to oznacza, ze scianka kolankowa jest niewysoka i poddasze niewygodne, co zreszta widac po wielkosci sypialni na gorze. Oczywiscie mozna ja podniesc, ale bryla niekoniecznie bedzie juz wtedy wygladala dobrze. Czasem lepiej wybrac projekt, w ktorym juz to jest zalozone. No i moze sie okazac, ze domek juz nie ma zalozonych 100 metrow. Przy wyborze lepiej mysles kubatura, nie powierzchnia.Zwroc uwage na bliskie sasiedztwo okna polaciowego lazienki i komina - to moze nie byc latwe w wykonastwie.Na tym projekcie nie widac, jak bedzie wyntylowana lazienka na dole. Moze tam bedzie dodatkowy komin wentylacyjny.Masz juz architekta adaptujacego? Ja zanim ostatecznie kupilam projekt, poprosilam o dokladne rzuty z dwoch domow i omowilam z architekt oba. To mogla w ostatecznym wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 14.01.2008 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Moja dzisiejsza refleksja Pół roku czytania forum muratora poszło na marne Miał być dom relatywnie ekonomiczny w budowie - czyli zero balkonów, bez garażu i do 100 metrów No i usytuowanie względem stron świata - najmniej okien od północy a będziemy mieć taras raczej od północy (jakoś nie pasuje mi w ścianie zachodniej) ale salon u kuchnia doświetlona będzie oknami zachodnimi No ale trzeba z czegoś zrezygnować Udało mi się jednak spełnić następujące wymogi forumowego regulaminu - zero lukarn, wykuszy, prosta bryła, dwyspadowy dach, korzyści z garażu w bryle, pom co za garażem , a nie w domu, troszkę więcej powierzchni Czyli chyba nie jest jeszcze ze mną aż tak źle Jeden balkon ten z tyłu najwyżej się wywali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka135 14.01.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Cieszę się ,że ta trudna decyzja za Tobą. Projekt SALSA piękny , piękny , piękny !!!! Po prostu uroczy !! Wybór domku to niełatwa decyzja , ale jak już wybrałaś to super. Masz rację prosty dom w budowie to połowa sukcesu. Lepszy prosty lecz większy niż mały choć odrobinę bardziej skomplikowany.Dodatki kosztują sporo. Zresztą proste domy trudniej się poddają wpływowi czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 16.01.2008 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Niestety zmuszeni jesteśmy zrezygnowac z budowy Salsy, wczoraj w planie zagospodarowania przestrzennego gminy Cegłów przeczytałam, że możemy postawić dom z kalenicą równoleglą do drogi (już wcześniej wiedziałam o tym zapisie, tylko jakoś nie pomyslalam o tym) , a Salsa ma prostopadłą, Dopiero dziś sie jako tako z tym pogodziłam i niestety szukam dalej, ale już drugiej Salsy nie będzie. Zadzwoniłam do Krajobrazów i nie ma problemu z wycofaniem sie z zamówienia bez ponoszenia jakichkolwiek opłat, ale i tak smutno mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 17.01.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Oj Kasiu, Kasiu jednym słowem wszystko od początku, ale nie łam się będzie dobrze Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 A gdzie w Salsie jest kotłownia? Jakies pomieszczenie na pralnię? Schowek na graty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 17.01.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 SZKODA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 22.01.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Czesc Kasiu29.Mialam nadzieje ze bede obserwowac twoja salse w trakcie budowy.Tez o niej mysle (mam dopiero wstepna umowe kupna dzialki).Szukajac projektu pod inna dzialke(z ktorej zrezygnowalismy-zbyt dlugo trwaja formalnosci)upatrzylam sobie iskierkę z hbstudio.Okazalo sie ze podoba sie nie tylko mnie-tony dziennikow i postow na jej czesc ,a takze zdjec z realizacji.Mysle ze ci sie spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 22.01.2008 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Hej Szydaki Kupiliśmy juz projekt http://www.dobreprojekty.pl/lustrox.php?kod=w2112 Teraz nie żałuje że nie budujemy salsy i ciesze się że wszystko się tak ułożyło Salsa troszkę nie pasowała nam na dzialkę i w-21.12 wydaje nam się bardziej funkcjonalny po kilku zmianach.( np taras na zachód) a wy tez macie południowa działkę ? Iskierka też mi się podobała ale wydała mi się za droga w budowie, chociaż co teraz w budowie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 23.01.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Hihi, to byl jeden z 4 projektow, miedzy ktorymi wybieralismy Gratuluje wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 24.01.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Tak działka jest z wjazdem od południa,ale za nią50 m.jest jezioro,więc chcęmieć widok z sypialni na krajobraz a nie na cudze okna z domu obok.Podoba mi się też malinka z horyzontu ,ale musielibyśmy dokupić projekt garażu(pracownia nie robi problemu).Jak jużbędę miała działkę to odwiedzimy lokalnego i wtedy podejmiemy decyzję.A tobie gratuluję-najważniejsze żeby wam się podobał domek.Dla mnie podstawa to spiżarka ,jakieś pomieszczenie na suszarnię i najlepiej w pobliżu ogólna garderoba.Powodzenia!p.s.kupuj materiały ,podobno od lutego idą w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts