Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Z czego robicie wylewkę?

Powiedziałem deweloperowi, żeby zostawił mi miejsce i nie zalewał, bo chcę zrobić taki prysznic.

Zostawił i teraz zastanawiam się czym to zalać. Czy normalną posadzką cementową czy anhydrytową?

Trochę martwi mnie czas schnięcia cementowej bo to prawie miesiąc.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proszę o poradę co najlepiej się sprawdzi w brodziku na podłodze? Początkowo chciałam mozaikę szklaną ale stanowczo w salonie łazienkowym mi odradzono. Podobno im mniej fug tym lepiej Czy gres jest dobrym pomysłem? A jeśli tak to jaki? Półpoler czy mat? Pytanie do użytkowników brodzików z otoczakami? Warto? Czy jesteście zadowoleni z takiego rozwiązania? Mętlik mam całkowity Dziękuję z góry za odpowiedzi

agatah zazdroszczę...najchętniej wyrwałabym nasze (kiedyś) białe i położyła coś ciemnego

no ale tak to jest, jak się buduje i decyduje bez DOKŁADNEJ lektury FM:)

nie dodałam, że głosowałam na Twoją łazienkę w ankiecie FM:) jest po prostu fantastyczna:) ideał...

Zdecydowanie z brodzkiem, bez brodzika cała łazienka od razu zachlapana. Przynajmniej mnie to nie odpowiada. Ale dla wygody można zrobić brodzik tak, żeby był w poziomie podłogi. Zawsze wygodniejszy do wchodzenia i wygląda bardziej nowocześnie.
mi się ostatni bardzo podobają odwodnienia liniowe, fanem brodzików nigdy nie byłem. jednak, jako że specem w tym temacie nie jestem, mam pytanie, co o takim rozwiązaniu myślicie? http://www.grupa-sbs.pl/odwodnienia_liniowe_delfin-p1.html?n=111
  • 2 weeks później...
Blagam, pomozcie! Kupilismy kabine sanplast free line 80x100 swiecie przekonani, ze mozna ja montowac na plytkach bez kabiny. Tymczasem dzis zadzwonil do nas nasz fachowiec i mowi, ze sie nie da, bo drzwi beda szurac, bo nie ma zawiasow mimosrodowych. Ma racje czy da sie jednak zamontowac bez brodzika?
  • 3 weeks później...

Witam.

Mam takie pytanie jak zrobić swój prysznic, nie chcę montować zwykłego brodzika pod kabinę. Ja bym chciał go wykonać z płytek. Mam łazienkę w stanie surowym jeszcze żadna instalacja wod-kan nie jest położona, wylewki też jeszcze nie ma. Jak to zrobić taki brodzik żeby później sobie stropu nie zalać??? Zaizolować papą ten kawałek gdzie będzie brodzik i na to wylewka i płytki czy jak to zrobić??

Witam.

Mam takie pytanie jak zrobić swój prysznic, nie chcę montować zwykłego brodzika pod kabinę. Ja bym chciał go wykonać z płytek. Mam łazienkę w stanie surowym jeszcze żadna instalacja wod-kan nie jest położona, wylewki też jeszcze nie ma. Jak to zrobić taki brodzik żeby później sobie stropu nie zalać??? Zaizolować papą ten kawałek gdzie będzie brodzik i na to wylewka i płytki czy jak to zrobić??

Kup odwodnienie liniowe. Zwróć uwagę na wysokość syfonu. Hydraulicy powinni Ci to bez żadnego problemu zamontować, Panowie od posadzek zrobią Ci spadek, a Ty kupujesz :

http://armaturasanitarna.com/p1207,naroznik-wewnetrzny-nrw-kesmet-uszczelnienie-wewnetrznych-rogow-hydroizolacja.html (coś w tym stylu, to na narożniki)

+ folię w płynie i masz już prawie zrobione. Podobną "uszczelkę" dostaniesz do odpływu . . . to też wklej na folię.

Ja malowałem 2 razy tą folią. Po wyschnięciu, kafle, fugi, sylikon i sąsiad od 3 lat nie ma pretensji . . .

Pozdrawiam !

p.s. będziesz MEGA zadowolony a tym bardziej żona bo sprzątanie tego to czysta przyjemność w porównaniu do brodzika . . .

Edytowane przez zeusrulez
Wylewke w miejscu w którym ma być prysznic wykonujesz standardowo ze sztuka budowlana czyli, folia,styropian,folia, wylewka tylko ze spadkiem do odpływu liniowego lub kratki jaki siobie zyczysz odpływ, no i jakiś wymiar musisz ustalić tego prysznica np. 150x100, jak zrobisz sobie dopływy i wylewke dopiero potem izolacja na wylewke, polecam z mapei grunt i na grunt mapegum, banda w rogach smarujesz to 2-3 razy sciany w miejscu prysznica tez, albo jeszcze lepsza jest izolacja z webera dwuskładnikowa, jak wykonasz dobrze izolacje na to plytki, polecam na kleju epoxydowym gwarantuje dodatkowa szczelność i spoina tez epoksydowa, po ulozeniu plytek, bateria lub panel natryskowy, scianka szklana, i cieszysz się pięknym prysznicem wloskim za piekna kase :lol2: Edytowane przez toma1

człowieku - użyłeś wyszukiwarki?!

Łaczę z WIELKIM ISTNIEJĄCYM TEMATEM O TAKICH PRYSZNICACH

O odpływach liniowych też jest osobny wątek.

Edytowane przez Elfir

Człowieku a wiesz co to jest FORUM!!!

Do zapytania i rozważania, gdybania problemów. Jak nie chcesz to udzielaj się bo widzę że tylko posty nabijasz.

Szukałem tylko zwykłej prostej i szybkiej odpowiedzi.

A mi chodziło tylko o izolację żeby drugiego piętra nie zalać.

owszem. Ale pytanie można zadać we właściwym wątku, a nie zakładac kolejny temat. W ten sposób wiedza i doświadczenie zamiast się komasować, rozpraszają się i tym trudniej znaleść odpowiedź.

Poza tym google jest niezrównany w wyszukiwaniu konkretnych postów z forum muratora.