agata39 17.11.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Cieszynianka rozumiem,że najpiierw wylaliście posadzkę w łazience,a w kabinie prysznicowej póżniej?Jesteśmy właśnie przed wylewkami i zastanawiamy się jak to dobrze rozwiązać?Dobrego dnia dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.11.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Cieszynianka rozumiem,że najpiierw wylaliście posadzkę w łazience,a w kabinie prysznicowej póżniej? Jesteśmy właśnie przed wylewkami i zastanawiamy się jak to dobrze rozwiązać? Dobrego dnia dla wszystkich! Tak było. Najpierw wylewka na całym dole oprócz części łazienki - czyli prysznica, a potem osobno był zalewany prysznic, żeby wzyskać właściwy spadek i żeby nie było jakiegoś uskoku, tym bardziej, że wszędzie podłogówka i na żadne kucie (czy szlifowanie npotencjalnych nierówności) bym nie przystała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 17.11.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam Może ktos z Was podpowie mi jak rozwiązac stronę estetyczną mojego brodzika a przez to całej łazienki-chodzi o ułożenie płytek w brodziku żeby nie było wielkiego misz-masz w małej łazience. Problem rozpocząl sie gdy zdecydowalismy się na półokrągła kabinę,która dodatkowo składa sie na ścianę, aby uzyskac wiecej przestrzeni.Poczatkowo bedziemy korzystac tylko z tej łazienki ale docelowo bedzie dużo wieksza na górze(jak sie dorobimy ) wiec zalezy nam żeby ta malutka była gościnna i przede wszystkim ślicznie wykonczona. Poniżej są moje amatorskie rysunki wykoanane w paincie>pierwszy to wersja ułożenia płytek jaka załozylismy od samego poczatku (przy odpływie liniowym).Gdy teraz przychodzi do wykonania (ściany juz sie robia wiec musze sie spieszyc) okazuje sie ze nie da sie tak ulozyc płytek zeby był spadek odpowiedni-wiec zaproponowali mi wersję na rys po prawej u góry (kratka) lub rys dolny po prawej(odpływ liniowy)-tam nie rozrysowałam tego jak nalezy ale wersje sa całkiem podobne. Łazienka ma ok 1,4x1,4 +wneka 40x60.Płytki podłogowe maja 30x60.Czy ma ktos pomysł na prostsze rozwiazanie-moze byc opcja nawet z innym ułozeniem płytek podłogowych w całej łazience-chociaz tych kółeczek bedzie żal bo idealnie pasuja do stylu pomieszczenia.Kabina 90x90 ,promień 70cm.We wnęce jest umywalka-kibelek widac Esteci i specjalisci od dobrego spadku pomózcie http://images43.fotosik.pl/228/f664f6ebae0d3538m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sophia 17.11.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 U nas spad w kamyczkowym brodziku jest zrobiony do środka, jak na razie wygląda to tak http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/9/3/0/37450845_d.jpg Do tego dojdzie szara fuga Pozdrawiam, kasia Piękny ten kamyczkowy brodzi. Kasiu, napisz za jakiś czas, jak to się użytkuje (i czyści)! pozdrawiam, Witam serdecznie! jestem ciekawa jakie aktualnie są Wasze opinie na temat użytkowania kamyków pod natryskiem? Zamierzam wkomponować w podłogę kamyczki tzw. otoczaki no i zastanawiam się czy pomimo że wspaniale wygląda również tak samo się użytkuje i czyści.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 30.11.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ja również szukam dobrej firmy/wykonawcy,która wykona mi drzwi na wymiar do kabiny murowanej.Proszę o sprawdzonych fachowców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.11.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ja również szukam dobrej firmy/wykonawcy,która wykona mi drzwi na wymiar do kabiny murowanej. Proszę o sprawdzonych fachowców:) A gotowych nie możesz, byłoby taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 30.11.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Nie wiem właśnie czy taniej i czy się znajdzie o takim wymiarze?TZN.szerokość ściany do tych drzwi prysznicowych jest 102,8cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.12.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 też myślałam, zeby nie robić brodzikaw ostateczności jest ścianka zabudowana, płytkami obłożonaw środek wsadzony brodzik - chodzi o to, zeby jednak dziecko mogło trochę się w nim popluskaćnie ma jeszcze drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 01.12.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 My sie nadal zastanawiamy jak rozwiązać kwestię prysznica. Mój TŻ myślał o półotwartej, ja boje sie wiecznego mycia podlogi, bo się będzie chlapać. Z kolei taka standardowa to juz mi się znudziła i chciałabym coś innego. miejsca trochę na to jest, spokojnie wchodzi brodzik 120x90,może być też większy ciut. może macie jakies pomysły niestandardowe? Brodzik chcę, może być bardzo płytki, ale wolę by był. czekam na pomoc ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 08.12.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 podrzucam dla tinka-83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon_3 14.02.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Nurtuje mnie jedna sprawa. Czy w pod prysznicem bez brodzika, przy braku ogrzewania podłogowego w tej części łazienki nie będzie za zimno w stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 14.02.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Nurtuje mnie jedna sprawa. Czy w pod prysznicem bez brodzika, przy braku ogrzewania podłogowego w tej części łazienki nie będzie za zimno w stopy? przeciez zwykły brodzik tez nie jest ogrzewany, no nie? Poza tym jesli bierzesz zimny prysznic to i w nogi będzie zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.02.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Nurtuje mnie jedna sprawa. Czy w pod prysznicem bez brodzika, przy braku ogrzewania podłogowego w tej części łazienki nie będzie za zimno w stopy? przeciez zwykły brodzik tez nie jest ogrzewany, no nie? Poza tym jesli bierzesz zimny prysznic to i w nogi będzie zimno pod prysznicem bez brodzika można spokojnie zrobić ogrzewanie podłogowe- ja tam nie mam i żałuję, ale tylko pierwszych kilka sekund, zanim gres się nie rozgrzeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Czy ktoś ma podłogę w brodziku z żywicy? Dręczą mnie nocami wizje niedoszorowanych fug i zastanawiam się jak je wyeliminować w najbardziej newralgicznych punktach. Żywica jest za miękka na salon/kuchnię/holl przy naszym trybie życia, ale w łazience w butach rzadziej się chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.02.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Czy ktoś ma podłogę w brodziku z żywicy? Dręczą mnie nocami wizje niedoszorowanych fug i zastanawiam się jak je wyeliminować w najbardziej newralgicznych punktach. Żywica jest za miękka na salon/kuchnię/holl przy naszym trybie życia, ale w łazience w butach rzadziej się chodzi. Tu było o takiej podłodze, może wyłowisz z tego coś dla siebie: http://forum.muratordom.pl/podloga-z-zywicy-epoksydowej,t156546.htm http://forum.muratordom.pl/kto-ma-zywice-epoksydowa-na-podlodze,t107081.htm?highlight=posadzka%20ekspozytowa http://forum.muratordom.pl/posadzki-przemyslowe,t128246.htm?highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Och, czytałam te watki. Ale tam jest ogólnie o podłodze w domu, a mnie chodzi o szczegółowe rozwiązania - krawędzie, spadki, łączenia z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.02.2010 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Och, czytałam te watki. Ale tam jest ogólnie o podłodze w domu, a mnie chodzi o szczegółowe rozwiązania - krawędzie, spadki, łączenia z płytkami. Elfirko, wszystko zależy jaką chcesz posadzkę... jeśli całkiem gładką, to spadek może być minimalny. Epoksyd możesz wywinąć do góry i zrobić z niego cokół. Jest wtedy lekko zaokrąglony w rogu, ale doskonały w zachowaniu higieny.../żadnych kantów trudnych do wymycia i zatrzymujących wodę/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 I kolejne pytanie - czy wymagana jest specjalistyczna ekipa , czy też można to zrobić samemu. Nie wiem czy fachowcy od żywic przyjechaliby na robotę obejmującą 3 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 19.02.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 kurcze nie mogę znaleźć nigdzie tych mat pod płytki czy tylko Mira je robi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.02.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 I kolejne pytanie - czy wymagana jest specjalistyczna ekipa , czy też można to zrobić samemu. Nie wiem czy fachowcy od żywic przyjechaliby na robotę obejmującą 3 m2 Otoczaki to możesz zalać sama, ale posadzkę już powinna robić przeszkolona ekipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts