tsj 10.10.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam, Z czego robicie wylewkę? Powiedziałem deweloperowi, żeby zostawił mi miejsce i nie zalewał, bo chcę zrobić taki prysznic. Zostawił i teraz zastanawiam się czym to zalać. Czy normalną posadzką cementową czy anhydrytową?Trochę martwi mnie czas schnięcia cementowej bo to prawie miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 24.10.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Proszę o poradę co najlepiej się sprawdzi w brodziku na podłodze? Początkowo chciałam mozaikę szklaną ale stanowczo w salonie łazienkowym mi odradzono. Podobno im mniej fug tym lepiej Czy gres jest dobrym pomysłem? A jeśli tak to jaki? Półpoler czy mat? Pytanie do użytkowników brodzików z otoczakami? Warto? Czy jesteście zadowoleni z takiego rozwiązania? Mętlik mam całkowity Dziękuję z góry za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 24.10.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 My mamy matowy jasny gres, jasne fugi - odradzam - chyba, że się lubi systematycznie czyścić fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.10.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Mam ciemny gres, powiedzmy, że grafitowy, do tego fuga w kolorze antracyt. Zero problemów z czyszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 24.10.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 agatah zazdroszczę...najchętniej wyrwałabym nasze (kiedyś) białe i położyła coś ciemnegono ale tak to jest, jak się buduje i decyduje bez DOKŁADNEJ lektury FM:) nie dodałam, że głosowałam na Twoją łazienkę w ankiecie FM:) jest po prostu fantastyczna:) ideał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.10.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 24.10.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
architektzwyboru 25.10.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Zdecydowanie z brodzkiem, bez brodzika cała łazienka od razu zachlapana. Przynajmniej mnie to nie odpowiada. Ale dla wygody można zrobić brodzik tak, żeby był w poziomie podłogi. Zawsze wygodniejszy do wchodzenia i wygląda bardziej nowocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eliaszek 28.10.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 mi się ostatni bardzo podobają odwodnienia liniowe, fanem brodzików nigdy nie byłem. jednak, jako że specem w tym temacie nie jestem, mam pytanie, co o takim rozwiązaniu myślicie? http://www.grupa-sbs.pl/odwodnienia_liniowe_delfin-p1.html?n=111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrsmoonx 08.11.2013 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Blagam, pomozcie! Kupilismy kabine sanplast free line 80x100 swiecie przekonani, ze mozna ja montowac na plytkach bez kabiny. Tymczasem dzis zadzwonil do nas nasz fachowiec i mowi, ze sie nie da, bo drzwi beda szurac, bo nie ma zawiasow mimosrodowych. Ma racje czy da sie jednak zamontowac bez brodzika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablojarocin 25.11.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam.Mam takie pytanie jak zrobić swój prysznic, nie chcę montować zwykłego brodzika pod kabinę. Ja bym chciał go wykonać z płytek. Mam łazienkę w stanie surowym jeszcze żadna instalacja wod-kan nie jest położona, wylewki też jeszcze nie ma. Jak to zrobić taki brodzik żeby później sobie stropu nie zalać??? Zaizolować papą ten kawałek gdzie będzie brodzik i na to wylewka i płytki czy jak to zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 25.11.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Mam takie pytanie jak zrobić swój prysznic, nie chcę montować zwykłego brodzika pod kabinę. Ja bym chciał go wykonać z płytek. Mam łazienkę w stanie surowym jeszcze żadna instalacja wod-kan nie jest położona, wylewki też jeszcze nie ma. Jak to zrobić taki brodzik żeby później sobie stropu nie zalać??? Zaizolować papą ten kawałek gdzie będzie brodzik i na to wylewka i płytki czy jak to zrobić?? Kup odwodnienie liniowe. Zwróć uwagę na wysokość syfonu. Hydraulicy powinni Ci to bez żadnego problemu zamontować, Panowie od posadzek zrobią Ci spadek, a Ty kupujesz : http://armaturasanitarna.com/p1207,naroznik-wewnetrzny-nrw-kesmet-uszczelnienie-wewnetrznych-rogow-hydroizolacja.html (coś w tym stylu, to na narożniki) + folię w płynie i masz już prawie zrobione. Podobną "uszczelkę" dostaniesz do odpływu . . . to też wklej na folię. Ja malowałem 2 razy tą folią. Po wyschnięciu, kafle, fugi, sylikon i sąsiad od 3 lat nie ma pretensji . . . Pozdrawiam ! p.s. będziesz MEGA zadowolony a tym bardziej żona bo sprzątanie tego to czysta przyjemność w porównaniu do brodzika . . . Edytowane 25 Listopada 2013 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 25.11.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) Wylewke w miejscu w którym ma być prysznic wykonujesz standardowo ze sztuka budowlana czyli, folia,styropian,folia, wylewka tylko ze spadkiem do odpływu liniowego lub kratki jaki siobie zyczysz odpływ, no i jakiś wymiar musisz ustalić tego prysznica np. 150x100, jak zrobisz sobie dopływy i wylewke dopiero potem izolacja na wylewke, polecam z mapei grunt i na grunt mapegum, banda w rogach smarujesz to 2-3 razy sciany w miejscu prysznica tez, albo jeszcze lepsza jest izolacja z webera dwuskładnikowa, jak wykonasz dobrze izolacje na to plytki, polecam na kleju epoxydowym gwarantuje dodatkowa szczelność i spoina tez epoksydowa, po ulozeniu plytek, bateria lub panel natryskowy, scianka szklana, i cieszysz się pięknym prysznicem wloskim za piekna kase Edytowane 25 Listopada 2013 przez toma1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) człowieku - użyłeś wyszukiwarki?!Łaczę z WIELKIM ISTNIEJĄCYM TEMATEM O TAKICH PRYSZNICACH O odpływach liniowych też jest osobny wątek. Edytowane 25 Listopada 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablojarocin 25.11.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Człowieku a wiesz co to jest FORUM!!!Do zapytania i rozważania, gdybania problemów. Jak nie chcesz to udzielaj się bo widzę że tylko posty nabijasz.Szukałem tylko zwykłej prostej i szybkiej odpowiedzi.A mi chodziło tylko o izolację żeby drugiego piętra nie zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 jestem moderatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablojarocin 26.11.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 A ja tylko piszę że forum jest od pomocy i wymiany zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 na forum panują też pewne zasady. Jedną z najpospolitszych jest "poszukaj odpowiedzi zanim zadasz pytanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 26.11.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Elfir , czasem jest tak, że rzecz której ktoś szuka znajduje się w wątku mającym 500 stron :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 owszem. Ale pytanie można zadać we właściwym wątku, a nie zakładac kolejny temat. W ten sposób wiedza i doświadczenie zamiast się komasować, rozpraszają się i tym trudniej znaleść odpowiedź. Poza tym google jest niezrównany w wyszukiwaniu konkretnych postów z forum muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts