Jani_63 22.04.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Wpis powinien dodać Ci wątek automatycznie do subskrypcji.Jeśli tak się nie stało, to w górnej listwie wątku kliknij "Narzędzia wątku => Subskrybuj ten temat" Szkoda by było żebyś po sieci szukała własnego tematu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 26.05.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam starałam się wysłać priva ,ale coś mam z tym problem,więc piszę tu:Interesuje mnie cena projektu ogrodu.Działka o powierzchni 1044m2.Chciałam sie również zapytać jaki jest orientacyjny koszt za m2. Realizacja 2011.Pzdr Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.05.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Wyślij mi na maila na [email protected] lub podaj swój, jeśli można prosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.06.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Jeśli komuś się nie chce czekać na projekt ode mnie, może kupić gotowca do realizacji:http://www.ogrodynawynos.pl/onw.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 05.06.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Witaj Elfirko:-) jestem na etapie zakładanie ogrodu i wciąż szukam inspiracji;mam takie pytanie - zdecydowałam się na żywopłot z tuji, jednak chciałaby go troszeczkę urozmaicić, sadząc w narożnikach jakąś fajną "choinkę" np. jodłę górską Compacta. Czy te rośliny mogą rosnąć obok siebie? czy tujki nie zagłuszą jodły? pozdrawiam Ewa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.06.2010 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Zagłuszą. Po 10 latach Compacta ma 1-1,5 m wysokości a żywotniki od 2 do 3,5 m zależnie od odmiany. No chyba, że ten żywopłot ma być z karłowych żywotników. Lepiej nie urozmaicać takiego żywopłotu, tylko potraktować jak ścianę i na jej tle posadzić jakieś krzewy i drzewka. Np. wolno rosnącą jodłę szlachetną Glauca o uderzającym niebieskim kolorze. Pytania do mnie można zadawać we wątku "Pytania do Elfir" na podforum "Pamiętajcie o ogrodach". Tutaj mam bardziej "zawodowy" profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 09.06.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Bardzo dziękuję za pomoc i zmykam do wskazanego wątku:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.06.2010 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Jeśli komuś się nie chce czekać na projekt ode mnie, może kupić gotowca do realizacji: http://www.ogrodynawynos.pl/onw.html Elfir, ciekawa stronka. A co obejmuje "cena" podana przy każdym z tych ogrodów ? Sam projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2010 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 (edytowane) To nie moja firma, ale moje projekty - nie wiem co dokładnie obejmuje wycena.Ale projekt w tym wszystkim jest gratis (ło matko, aż takich cen nie mam!). Tylko nie wiem czy to same rośliny, czy rośliny i elementy architektury. Edytowane 27 Czerwca 2010 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.06.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ja już wiem : cena obejmuje wszystkie rośliny, projekt oraz instrukcję założenia takiego ogrodu a potem sposób jego pielęgnacji. Czyli po prostu współpracujesz z nimi, projekty są naprawdę bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Dziekuję Jeśli im się interes rozkręci dojdą inne elementy - np. ogródki frontowe. Tam jest sporo roślin, w tych projektach, bo mam taki styl projektowania - gleba musi być zasłonięta roślinnością, inaczej się degraduje a ponadto pielęgnacja ugoru zajmuje za dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.06.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Hmmm... ciekawe, jakby tak spróbować podliczyć wszystkie te rośliny z listy danego ogrodu... jaka by wyszła cena. Tzn. jaka by była różnica pomiędzy ich cenami a cenami takiej listy ze zwykłych szkółek. Może bardziej opłacałoby się jednak kupno samego projektu ( na przykład u Ciebie ) a kupowanie roślinek wykonać na własną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2010 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 A to już zależy od upodobań. Jeśli się ma czas na jeżdżenie po szkółkach i szukanie roślin, to czemu nie. Ale większość firm ogrodniczych ma upusty w szkółkach, bo kupuje hurtowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.06.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 28.06.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witaj elfir... Rozmawiałam o Tobie z bobowa budowniczową. Bardzo chwaliła sobie współpracę z Tobą, więc idę do Ciebie jak w ogień. Jestem własnie na końcówce budowy.... w tym roku już ogród nie powstanie.... ale jakbyś mogła zając się moim "polem" na przyszłą wiosnę to bede niezmiernie wdzięczna.... Jestem spod Poznania, także zapraszam na oględziny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.06.2010 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Wolne terminy mam zimowe, więc akurat, by dopracować projekt i zacząć budowę ogrodu na wiosnę.Poproszę o adres i telefon na adres [email protected], to wpiszę rezerwację terminu do kalendarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 28.06.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Wolne terminy mam zimowe, więc akurat, by dopracować projekt i zacząć budowę ogrodu na wiosnę. Poproszę o adres i telefon na adres [email protected], to wpiszę rezerwację terminu do kalendarza. już wysyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 12.07.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Elfirku! Nie będziesz we wakacje w okolicy Warszawy? W przyszłym roku będziemy mieli wielkie wydarzenie w rodzinie. Chcę uporządkować ogród, ale najbardziej zależy mi na jednej części ogrodu, w kształcie półkola. Chodzi mi o przeprojektowanie tego miejsca, bo wsadziłam tam dużo różnych gatunków, chyba nie całkiem rozsądnie i teraz sprawia to niechlujne wrażenie. Przydałaby się ręka fachowca z wyczuciem, aby uporządkować to półkole i powiedzieć: to trzeba wyrzucić w ogóle, to przesadzić w inne miejsce, a to może zostać jak jest. Dodatkowo jeszcze mam tam wizję strumienia z małą kaskadą, ale też wolałabym poczekać na Twoją sugestię. Może znajdziesz jakąś wolniejszą chwilę.... Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.07.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Mam klienta z Warszawy, ale w tym roku nie znajdę nawet sekundy wolnej by zając się dodatkowym ogrodem, spoza zaplanowanych. Przykro mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikra11 22.07.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Elfir, jesteś niesamowita Jestem kolejną osobą która ma Twoj projekt i wzdycha z zachwytu. Ale jakże może być inaczej skoro wszystkie nasze oczekiwania zostały tak dopieszczone. Jesteś niesłychanie uważną osobą i wsłuchujesz się w swoich klientów. Plansze nasadzeń, wymagań glebowych, wodnych czy lista roślin z zamiennikami to wszystko mam podane jak''na tacy'' Elfir,cieszę się zę Cię poznałam, warto było czekać. Teraz, czas ten projekt urzeczywistnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts