Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projektowanie ogrodów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 346
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

To ja też z zapytaniem. Obok domu po 2 stronach drzwi balkonowych chce posadzic po 3 takie okragłe tuje na nóżkach (nie wiem jaka maja nazwe), czy beda do nich pasowały rododendrony lub azalie i takie niskie wrzosy? Chodzi mi również o glebe i potrzeby, a jeszcze dodam ze to bedzie sciana pd-zach.

Chodzi mi o te tuje na nóżkach

http://www.klomb.rzeszow.pl/galeria/cache/pasy-drogowe/tereny-zieleni-4.jpg_595.jpg

Wielkie dzieki

Żywotniki lubią gleby gliniaste, nieco zasadowe, a różaneczniki kwaśne. Ale na szczęście są tolerancyjne. Po prostu nie sadź ich w podłożu dla różaneczników.

kuliste korony mają również niektóre sosny, które lepiej sobie radzą z kwaśną glebą, oraz cyprysik lawsona "Globosa" - tez bywa szczepiony na pniu.

W tej chwili rzucam swoją dotychczasową pracę zawodową, aby całkowicie poświęcić się projektowaniu, oficjalnie, pod szyldem firmy: "ELFIR" Studio Projektowania Terenów Zieleni. Edytowane przez Elfir

Informuję, że w roku 2008 nie jestem w stanie przyjąć więcej klientów.

W tej chwili rzucam swoją dotychczasową pracę zawodową, aby całkowicie poświęcić się projektowaniu, oficjalnie, pod szyldem firmy: "ELFIR" Studio Projektowania Terenów Zieleni.

Elfir, a nie w roku 2009?

• 2 weeks później...
W tej chwili rzucam swoją dotychczasową pracę zawodową, aby całkowicie poświęcić się projektowaniu

Wcale się nie dziwię że rzuca. Właśnie oglądam projekt wykonany przez Elfir i jestem zachwycony. Jeżeli ktoś jeszcze zastanawiał się skąd wziąć firmę to niech się nie zastanawia. Powiem więcej jeżeli możecie wstrzymać się z ogrodem w tym roku to poczekajcie do 2010 i zapiszcie się do Elfira. Na pewno będzie to najlepiej zainwestowany czas w Waszym życiu ;-)

Pozdrawiam

Zadowolony klient.

Gość Gosc_gość

Witam

Ja nie mogę.

Za takie rekomendacje może warto poczekać :p

Elfir jak u Ciebie z terminami ? może warto się zapisać już na przyszły rok ?

I jak to cenowo wygląda ?

Oczywiście odp. poproszę na P.W. lub mail :wink: :D

• 1 month później...
Projekty wykonuje wirtualnie tez, ale o wiele bardziej wole obejrzec działkę na miejscu, bo łatwiej o natchnienie, pomysł na ogrod, gdy widze go osadzonego w otaczajacej przestrzeni. Edytowane przez Elfir

• 4 weeks później...

Elfir, gratulacje :lol: :lol: :lol: :lol:

Jesteś przykładem właściwiego człowieka we właściwym miejscu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A przy okazji chciałam powiedzieć wszystkim, którzy planują zlecić projekt ogrodu, że Elfir robi to profesjonalnie, słucha klientów (co jest niezwykle ważne) i ocenia ich możliwości i potrzeby i to dla klientów projektuje.

Wszystkim zainteresowanym polecam moje ochy i achy w moim dzienniku :lol: :lol: :lol:

Elfir...............dziękuję raz jeszcze :D

Elfir jeśli znajdziesz chwilkę proszę podpowiedz jakie krzewy wys. do 1,5 m można sadzić od południowej strony budynku (odległość ok metra od ściany podłoże wyłożone"szmatą" i wysypane żwirem). Ziemia nienajlepszej jakości, miejsce raczej przewiewne czyli w zimie mogą chyba przemarzać ale latem posadzone hortensje stoją oklapnięte. Sucho. Pozdrawiam A.

Elfir, gratulacje :lol: :lol: :lol: :lol:

... chciałam powiedzieć wszystkim, którzy planują zlecić projekt ogrodu, że Elfir robi to profesjonalnie, słucha klientów (co jest niezwykle ważne) i ocenia ich możliwości i potrzeby i to dla klientów projektuje :D

Cała niezwykłość polega na rozwiązaniu problemu przestrzeni dopasowaniu jej do gustu i wtopieniu w krajobraz rozmowa z klientem to krok do osiągnięcia sukcesu. Nie widziałem prac Elfir ale po tym co piszecie i co sama reprezentuje na forum na pewno jest dobrze przygotowana do wykonywania swojego zawodu. Czytają forum przeglądając posty podziwiam ludzi samodzielnych, pomysłowych, twórczych, pomocnych Gratuluję !!!