Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projektowanie ogrodów

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 346
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad45368b47e6aa31.htmlWitaj Elfir.

Wiem, że nie masz teraz czasu na nowe projekty przynajmniej na najbliższe 2 lata :) dlatego proszę Cię, rzuć okiem na moje wypociny i powiedz, czy coś takiego ma sens, czy powinnam jednak darować sobie samodzielne projektowanie własnego ogrodu? Proszę o całkowitą i jak najbardziej krytyczną odpowiedź :)

Przód działki ma wymiary ok 25mx19m, natomiast tył 25x25m. Teren jest właściwie płaski. Z przodu mam już podjazd i klomb różany, natomiast z tyłu są jedynie drzewka owocowe (z lewej strony rysunku) oraz huśtawka z piaskownicą.

Chciałabym odgrodzić drzewka owocowe od pozostałej części ogrodu zielenią z pergolami lub trejażami stanowiącymi przejścia do "sadu".

Jeżeli ten pseudo projekt ma jakiś sens, to mogłabym przystąpić do projektowania sobie poszczególnych rabat, bo nie na wszystko mam jeszcze pomysł :) Dlatego bardzo proszę o odp i z góry dziękuję.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
miałam dziś w nocy wypadek w kuchni, który skończył się szyciem ręki. Na razie mam problemy z rysowaniem a na kompie piszę jednym palcem. Stąd z góry przepraszam za wszelkie opóźnienia w rysowaniu i oddawaniu projektów.

• 5 months później...

witam serdecznie

mam małe pytanko, jeśli można oczywiście. jestem "posiadaczką" tarasu 24 m od strony północnej i wschodniej. Jakie rośliny można by było utrzymać w donicach. dodam tylko, że jest to taras na 3 piętrze i okropnie wieje.

• 3 months później...
  • 5 weeks później...
  • 2 weeks później...
grzegorz - tak sobie oglądam twoją realizację tarasu i porównuję ją z pierwotnymi planami użycia prefabrykatów betonowych. Jednak naturalny i szlachetny materiał daje nieporównywalnie lepsze efekty.

Dzięki. Niestety reszta już będzie betonowa, z wyjątkiem wypełnienia górnego schodów. Kwestia kasy :(

Myślę, że możesz być dumna z tego projektu, zwłaszcza, że wymyślony na poczekaniu :)

Naprawdę super!

Brukarze znowu mnie olali z terminem, więc chyba faktycznie na wiosnę dopiero będziemy to kończyć. Niestety ciężko mi znaleźć jakiegoś słownego i solidnego fachowca. Jak tylko będzie gotowe to wrzucę resztę zdjęć, po obsadzeniu oczywiście też.

Pozdrawiam