Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słyszeliście o czymś takim? Taki tynk wygląda na ścianie jak beton, ma piękne :-) plamy, tzn. kolor nie może być jednorodnie szary ale ma wiele odcieni, ale jest gładki i nawet lekko się błyszczy. takie coś jest w ostatnim numerze 'Salonów i sypialni' w łazience. Chcę coś takiego mieć na ścianie pokoju. Gdzie szukać? jak położyć? kto produkuje?

W lokalnym PSB nie wiedzieli.

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 year później...
Witam. Jestem właśnie w trakcie remontu mieszkania i chciałbym na największej ścianie położyć jakiś tynk dekoracyjny (strukturalny) których gotowych wzorów jest pełno w sklepach ale istnieje jeden problem, mianowicie nie mam zielonego pojęcia jak to się nakłada więc mam do Was proźbę jeśli ktoś ma namiary na strony gdzie jest to dokładnie opisane byłbym wdzięczny za okazaną mi pomoc. Z góry dziękuję.

• 2 months później...
Witam. Jestem właśnie w trakcie remontu mieszkania i chciałbym na największej ścianie położyć jakiś tynk dekoracyjny (strukturalny) których gotowych wzorów jest pełno w sklepach ale istnieje jeden problem, mianowicie nie mam zielonego pojęcia jak to się nakłada więc mam do Was proźbę jeśli ktoś ma namiary na strony gdzie jest to dokładnie opisane byłbym wdzięczny za okazaną mi pomoc. Z góry dziękuję.

relief firmy fox

rewelka

zalezy co ma byc na tej scianie trawertyn stiuk tynk ozdobny oikos bardzo drogi fox-dekorator tanszy (mam certyfikat tej firmy) tylko trzeba sobie samemu mieszac kolor nie maja mieszalnika NCS moze byc tez MALTA dobre ceny i maja gotowe kolory ,ale jezeli ktoschce sam zrobic jakies dekoracje na scianie to ja kiedys kupilem plyty jak zaczynalem na allegro ,facet pokazuje jak robic samemu tynk dekoracyjny na scianie tanim domowym sposobem ,polecam film firmy caparol jest to film szkoleniowy pokazuja krok po kroku rozne techniki mi przyslali jakis czas temu ale powinni jeszcze miec ten film.Chyba ze kogos stac to moze zamowic fachowca ale to nie jest takie tanie wiem bo sam zajmuje sie tym.

• 2 months później...

Fox to dno, ktore kilka lat temu stwierdzilo ze wykosi konkurencje.....cos im to kiepsko idzie.

Jesli chodzi o struktury na scianie proponuje Decorsil Firenze z firmy OIKOS.

Produkt o elewacyjnych parametrach, siloksan (nie silikat, silikon), ktory odparowywuje wilgoc ze sciany (do 30-35%) i jednoczesnie jej nie dopuszcza.

Calkowicie zmywalny, a cena za metr wychodzi w zaleznosci od aplikacji i kolorystyki od 20 do 35 zl brutto.

Nie ma co dyskutowac, OIKOS to drogie cholerstwo, ale jak wezmiecie pod uwage wartosc calego domu to i tak zawsze bedzie tylko jakis procent calej wartosci, a standard, prestiz i wartosc uzytkowa obiektu rosnie bardzo duzo.

Sam pracuje na OIKOSIE, i nie zamierzam spasc na rynek tanich marketowych produktow.

Jesli chodzi o malowania gladkie, to jescze na CAPAROL mozna zwrocic uwage.

• 7 months później...
Polecam Foxa dla mnie jest super, jestem wykonawcą i tym towarem zrobiłem mnóstwo metrów, fajne efekty i tanio.

Napiszcie proszę, czy ten relief z FOXa nadawałby się na pękające ściany (pajączki).

Interesuje mnie, czy jest to bardziej elastyczne od gipsu.

• 3 weeks później...

w poziomie czy w pionie? ja mam u siebie cos podobnego w pionie . tynk nazywa sie "makaron" i robi sie go masa nazywana plastikiem przecierajac np. szczotka lub kawalkiem wycieraczki . w zaleznosci od grubosci tekstury. mozesz tez sprobowac zrobic taki motyw np.gladzą. robilem na paru scianach i wyglada niezle.

zaraz zrobie jakies zdjecie to wkleje.