a-k-a 20.03.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 czy macie ? chcemy 1 pokój mieć cały w książkach.chętnie zobaczyłabym fotki.czy zrobić to własnym sumptem czy może gotowe? czekam, na podpowiedzi. pozdrawiam Ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 22.03.2004 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Fotki nie mam , ale widziałam bibliotekę u znajomych. Najdłuzsza sciana byla zabudowna szafa z drzwiami suwanymi - szklanymi . Oczywiscie szafa na głębokość połki z ksiązkami . Ładnie wygląda i nie kurzą się książki . Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 23.03.2004 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 dzięki i proszę o jeszcze .pomysł podoba mi się pozdrawiam Ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskra 24.03.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 A mi się podoba coś a la angielski pokoj do pracy- duże ciemne regały pod sufit , pluszowy fotel do czytania i kominke. Kurzy się jak fix, ale jak wygląda Widziałam coś takiego w jakims starym "dobrym wnętrzu" mogę poszukać jesli potrzeba, który to numer. Ja mam regału Abo z Ikei, w liczbie 5-fajnie wygląda i kurzy się strasznie Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 24.03.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Ja tez widziałem rozwiązanie szaf zasłoniętych drzwiami suwanymi z lustrami. Podobało mi się. Mnie mażyła by się biblioteka w stylu angielskim, choć nie wiem gdzie schował bym komputer. Na pewno ściany całe w regałach z książkami. obrazami i zdjęciami do tego masywne biurko i fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 24.03.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 A jeśli masz mało miejsca lub wnękę, to można zrobić takie regaliki na kółkach lub prowadnicach. Regał z tyłu zabudowujesz w całości półkami, a tych z przodu jest o 1/3 mniej (też w całości z półek) lub jeden o połowę mniejszy niż zabudowa tyłu i przesuwają się tak jak drzwi suwane, tyle, że są cięższe i pełne książek. Taki regał z niespodzianką. Takie rozwiązanie widziałam już dawno temu w jakimś "Majstrze" lub czymś podobnym i teraz mi się przypomniało. Być może zrobię takie coś u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 27.03.2004 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 dzięki za podpowiedzi Ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 18.01.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Może ktoś ma zdjęcia albo jakieś linki do zdjęć bibliotek - chodzi mi o taką zabudowaną ścianę na książki, najlepiej z przeszklonymi drzwiczkami, żeby się tak bardzo nie kurzyły. Stolarz zażądał zdjęcia na wzór.Dzięki. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 18.01.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Może ktoś ma zdjęcia albo jakieś linki do zdjęć bibliotek - chodzi mi o taką zabudowaną ścianę na książki, najlepiej z przeszklonymi drzwiczkami, żeby się tak bardzo nie kurzyły. Stolarz zażądał zdjęcia na wzór. Dzięki. Joasia. Może tu zerknij: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,68756967,74506738,0,2.html?v=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 18.01.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 http://produkty.almi-decor.com/catalog.php?pid=1&id=1&func=3&col=Rotterdam moze ta,nie jest zamykana ale moim zdaniem pieeeeekna. Pozdrawiam,Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 18.01.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 http://produkty.almi-decor.com/catalog.php?pid=1&id=1&func=3&col=Rotterdam moze ta, nie jest zamykana ale moim zdaniem pieeeeekna. Pozdrawiam, Ola a cena jaka pięknaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 18.01.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 http://produkty.almi-decor.com/catalog.php?pid=1&id=1&func=3&col=Rotterdam moze ta, nie jest zamykana ale moim zdaniem pieeeeekna. Pozdrawiam, Ola a cena jaka pięknaaaaaaa owszem, owszem , ale chodzilo o pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 21.01.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 a taka?http://www.tensor.biz.pl/szafy/15.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.01.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 http://images34.fotosik.pl/115/d56389f1fa019cba.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.01.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 http://images32.fotosik.pl/114/1b509b99c56d1fb9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tabita85 14.07.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Jako ze jestem zapaloną milosniczka czytania ksiazek wszelakiego rodzaju, planuje w domu na parterze miec biblioteke, .Czy Wy macie biblioteki w swoich domkach? jak one wygladaja? szukam inspiracji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 14.07.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Książek mam tony. Aby nie powiększać powierzchni domu o kolejne pomieszczenie, organizuję miejsce na książki w dość długim korytarzu. Poszerzyłam go trochę, aby zmieściła się zabudowa, dzięki czemu zyskuję pięć metrów bieżących regałów od podłogi do sufitu. Całość dzielę na pięć pionowych modułów. Do wysokości 80 cm będą zamykane szafki z pełnymi frontami, a powyżej półki zamykane frontami z oszkleniem (mniej kurzu). Zabudowa będzie biała, fronty z lakierowanego MDF-u. Drugi regał powstaje w gabinecie, ale dużo krótszy - tylko 3 metry. A tak naprawdę zawsze marzyłam o czymś takim: http://www.shayerdesigns.com/images/libraries_bg/library1_home.jpg Wysoka biblioteka z antresolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ja też zamierzam ustawić zamykane, przeszklone szafki na książki w korytarzu. Nie mam ich specjalnie dużo, bo staram się regularnie nadmiar wynosić do antykwariatu, więc az tak długiej zabudowy, jak Darcy nie planuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 15.07.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 I ja też mam ten problem, teraz mam ustawione książki na otwartych półkach i powiedziałam sobie,że niogdy więcej tego nie powtórzę, bo to odkurzanie.... a teraz nie bardzo wiem jak i gdzie je upchnąc, wychodzą mi ładne wnęki pod książki przy jadalni, ale niestety otwarte ( bo wnęka wyszła na 30 cm:-( ) muszę jeszcze gdzieś podpatrzeć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.07.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 A dlaczego 30 cm musi być otwarte? Ja mam w tej chwili półki na książki o głębokości 21 cm i prócz dużych albumów, książki doskonale się mieszczą, bo mają mniejsze szerokości (średnio 15 cm).Poza tym wnękę można obudować szafką wystającą poza ścianę - jak w kuchniach, gdzie meble są wbudowane w głębokie wnęki i wystają poza obrys ściany na 5-10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts