Wojbol 22.08.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Znana firma Harsco – korzystałem z jej produktów i usług wielokrotnie, ma sporo ciekawych patentów bardzo przydatnych w budownictwie... https://www.youtube.com/watch?v=ad8789-uNsM&list=PLF430C4671DAC4AB1 spójrzcie na to. Widać że konstruktorzy nie śpią... Teraz jeszcze wracają do starej nazwy Hunnebeck... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.03.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Podłączę się do tematu w kwestii szalunków systemowych. Czy płaciliście kaucję i czy nie obawialiście się kradzieży z placu budowy? Wstępnie wybrany przeze mnie wykonawca nie ma własnych szalunków i jest sceptyczny co do ich wynajmu właśnie ze względu na ryzyko kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 07.03.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Podłączę się do tematu w kwestii szalunków systemowych. Czy płaciliście kaucję i czy nie obawialiście się kradzieży z placu budowy? Wstępnie wybrany przeze mnie wykonawca nie ma własnych szalunków i jest sceptyczny co do ich wynajmu właśnie ze względu na ryzyko kradzieży. Płaciłem kaucję. Oczywiście, że obawiałem się kradzieży, ale nic takiego się nie wydarzyło. Szalunki robiłem pod strop, wynajmowałem tylko podpory, legary, płyty szalunkowe zakupiłem używane, a potem w podobnej cenie je sprzedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 14.03.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Płaciłem kaucję. Oczywiście, że obawiałem się kradzieży, ale nic takiego się nie wydarzyło. Szalunki robiłem pod strop, wynajmowałem tylko podpory, legary, płyty szalunkowe zakupiłem używane, a potem w podobnej cenie je sprzedałem. Dzięki za info. Te płyty szalunkowe to chyba nie od Hunnebeck? Ja będę potrzebował szalunków na ściany piwnicy. Czy z takich płyt ściana wyjdzie równa i gładka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 14.03.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Nie od Hunnebecka. Płyty Peri od okolicznego wynajmujacego systemy szalunkowe. My zdecydowaliśmy się na wariant zakupu bo ta opcja była tańsza od wynajęcia na prawie/ponad dwa miesiace (strop lany na 3 razy). Jedyne co to dodatkowo ekipa wynajela szalunki na attyki w jednym miejscu i wyszlo prosto, rowno i gladko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts