kze 21.03.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Radosnych, rodzinnych i spokojnych świąt!http://www.kartki.moje.pl/kartki/16/3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 22.03.2008 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 ŻEBY ŚMIAŁY SIĘ PISANKIUŚMIECHAŁY SIE BARANKIMOKRY ŚMINGUS ZRASZAŁ SKRONIEDUŻO SZCZĘŚCIA SYPIĄC W DŁONIE.http://republika.pl/blog_kx_1179651/2408474/tr/anim_paske5.gif Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych oraz ciepłych spotkań w gronie rodziny życzy ciaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 22.03.2008 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 22.03.2008 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Maja W. dzięki za życzenia. Radosnych Świąt Wielkanocnych i mokrego Śmiungusa Dyngusa http://animowane-gify.ceneos.info/pliki/okazje_swieta/wielkanoc/1/2007020419304865.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 22.03.2008 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://images31.fotosik.pl/189/2ae7ea86f2fe6e3b.jpg Pogodnych i radosnychŚwiąt Wielkanocnych,skocznego zajączka,smacznego jajkaoraz mokrego dyngusa ! Pozdrawiam i dziękuje za pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 22.03.2008 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 :) Co tam u Ciebie słychować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 25.03.2008 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Agusia niezmiennie święta spędzone na obżarstwie i nie będę kłamać ,że tego nie lubię. Na lodówkę chyba łańcuch i kłódkę zaraz założę. Pomiędzy świętami imprezy rodzinne a za tydzień mąż wkracza w wiek inżyniera Karwowskiego. Oj będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 25.03.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 To coś podobnie jak ja w poprzednie świeta ( Bozego Narodzenia) tak się opychałam że aż parę kg przybyło aż wstyd się przyznać :D ale udało się jakoś wrócić do normy Jak tu nie jeść jak dzieci się opychaja hahah słodyczami Te świeta daliśmy sobie z mężem luzik i na spokojnie z dystansem do jedzenia i powiem czujemy się o niebo lepiej - chciałabym mieć wstręt do słodyczy tylko coś mi nie wychodzi Czyli fajny okres ciaszka macie przebojowy - w prezenty i hulanki no i jeszcze czegoś też nie może zabraknąć jak to na budowie inżynier Karwowski pytanie tylko czy ciaszka przyjmiesz rolę Karwowskiej hi hi hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 25.03.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam. Poczytałem sobie wasz dzienniczek. Gratuluje udanego projektu. Zastanawialiśmy się z żona dosyc poważnie nad Słoneczkiem. Ostatecznie wybraliśmy Tymka z tej samej pracowni i od tej samej Pani architekt Strasnie podobne te domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 26.03.2008 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witaj Bertolo , miło mi cię gościć u siebie. Szkoda ,że nie wybraliście Słoneczka Żart oczywiście Tymek jest super i bardzo podobny. Służę pomocą jak tylko będzie potrzeba. Budujecie niedaleko a zatem może kiedyś , po drodze do Auchana........ Wszelkie zmiany jeśli możesz przedyskutuj z adaptatorem, nawet jak ci ich nie naniesie to zawsze się na ich temat wypowie. Zapraszam na oględziny - u mnie niedługo więźba będzie gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 26.03.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Agusia , kiedyś śmiałam się z rodzinki Karwowoskich a przecież to samo życie A przed dodatkowymi kilogramami nie ucieknę - rodzina nie pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 28.03.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Zajrzałam i proszę już macie kawałek dachu. Moje gratulacje!!!! Ja nie będę miała rolet. Ale osobiście to jestem za. Można zasłonić w wietrzny dzień i gdy pada a Ty akurat umyłaś okna. No i odpada problem rolet i zasłon wewnątrz. Pozdrawiam i czekam na dalsze fotki z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.03.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 ciaszko, aż serce rośnie jak się ogląda postępy na Waszej budowie. Ładnie zakończone krokwie Co do rolet, to ja jestem za. Ze względów bezpieczeństwa to podobno mało istotne, ale jako izolator ciepełka w domu podobno działa na plus i z drugiej strony ochrona przed nadmiernym słońcem. Oczywiście wiele zależy od kosztów i reailów każdego inwestora I wiesz odpada problem zasłonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.03.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 znowu twoje ostatnie zdjęcia mi nie pokazują się jak ja kocham mój internet może podeślij mi linki to tych zdjęć? mówiłaś o tych drzwiach, mówiłaś... a dopytaj się o tą wentylację garażu w horyzoncie zadzwoń do autora projektu. pytanko miałaś jakoś mieć urlop i mnie odwiedzić i co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 28.03.2008 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Dzięki Amtla i Do_rota , mimo fuszer domek cieszy niezmiernie. Dobrze ,że mam na niego baczenie z okna bo cały dzień mogłabym spędzić na budowie Podobają mi się rolety we wszystkich oknach ale to koszt ponad 6000 tyś. Czyli odpada Teraz spędzam wieczory rzucając pytania w przestrzeń : montować w sypialniach, kuchni i pokoju dziennym czy z nich zrezygnować? Oczywiście chodzi o finanse Korzyści są dla mnie jasne: intymniej, cieplej w wietrzne dni i nie widać błyskawic ( co najważniejsze). Jest jeszcze jeden problem :jak będzie wyglądał dom w połowie z roletami? Im dalej tym trudniej podejmuje mi się decyzje Też tak macie? Wszystkie wycinanki w więźbie to pomysł cieśli a ja nie oponuję Mam jakiś sentyment do " cepelii". Zawsze z podróży przywożę regionalia. Potem jedno z drugim się gryzie, nie pasuje ale wspomnienia pozostają Sylvia bardzo chętnie, podeślę ci linki tylko zapytam syna gdzie są Jeżeli chodzi o wentylację , w projekcie nad garażem jest stryszek ( część niemieszkalna, co jest szczególnie ważne dla kominiarza). W projekcie poprowadzona jest wentylacja rurą od sufitu garażu do dachu i ok. 1m ponad dach. Tak mogłoby zostać gdyby nie adaptacja stryszku na TV i pralnię. Jeżeli nad garażem mieszkalna część - zalecenie komina. U nas kominiarz jest lobbystą na swoim terenie i niestety z odbiorami są kłopoty. W naszym mieszkaniu osobiście któregoś dnia powiększył mi otwory wentylacyjne młotkiem ( mimo ,że wisiałam mu u nogawek by sobie odpuścił ). Raz na kwartał chodzi z miernikiem i sprawdza czy dobrze wieje . Dzięki temu mam jeszcze nie wycharatane drzwi w łazience. Dwukrotnie konsultowałam z nim projekt i ciągle coś dodaje. Jeżeli chodzi o urlop to właśnie mija i szkoda ,że nie jest gumowy Pół wsi wiedziało ,że pojadę zobaczyć prawdziwy, stojący dom , który buduję. Jaki wstyd Mam nadzieję Sylvia ,że jak w końcu dotrę to mnie nie wyciepniesz ( czyt. wyrzucisz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.03.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Jeżeli chodzi o urlop to właśnie mija i szkoda ,że nie jest gumowy Pół wsi wiedziało ,że pojadę zobaczyć prawdziwy, stojący dom , który buduję. Jaki wstyd Mam nadzieję Sylvia ,że jak w końcu dotrę to mnie nie wyciepniesz ( czyt. wyrzucisz). nie wyciepnę Cię... ale przyjedziesz co? choćby w któryś weekend? chodź na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 ciaszko, jak widzę u Ciebie takie górki to myślę, że te wycinanki są super dopasowane A z roletami to faktycznie trudna decyzja Czy rozważacie takie opcje: rolety tylko na parterze? albo tylko od południa i zachodu? I oczywiście pozostaje pytanie -jak to będzie wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.03.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Bardzo ładna więźba!! A jakie łądne wykończenia końcówek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 31.03.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 aha czy ja nie zwracałam murarzom uwagi ,że drzwi wyjdą poza dach http://ciachu.ovh.org/g15.jpg Co to ?!?!?!?! No to murarz ma nowe zadanie (oczywiście za darmo) - poprawka - przesunąć drzwi w lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 31.03.2008 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 No to mnie Sylvia uspokoiłaś Muszę się zdyscyplinować, obiecuję poprawę. Amtla wzięłam pod uwagę twoją sugestię . To bardzo dobry pomysł .Zrobimy rolety na ścianie zachodniej, północnej i wschodniej. W sumie : na piętrze oraz w sypialni i pokoju dziennym na parterze. W ten sposób jedna cała elewacja będzie bez rolet. Zaoszczędzimy na pięciu oknach - a skoro rolety i tak nie stanowią zabezpieczenia przed włamywaczem to będą służyć jedynie w strefach sypialnych i gościnnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts