Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt GARGAMEL Z GARAŻEM pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 7 months później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...

Witam wszystkich gargamelków :lol:

mam pytanko do jęczyduszy czy wybudował pan już ten domek?? i jeżeli można się dowiedzie ile wyniósł pana koszt poszczególnych etapów tzn. stan surowy otwarty, zamknięty i końcowy ( orientacyjnie byłabym bardzo wdzięczna), bo ja właśnie jestem na etapie załatwiania papierów do pozwolenia na budowę mam zamiar ruszyc na wiosnę nast.roku mam nadzieję pozdrawiam

• 2 months później...
Witam wszystkich.Jestem zainteresowana budowa domu z projektu gargamel.Czy ktos z Panstwa moglby udostepnic mi zdjecia zdjecia z budowy oraz przyblizyc mi orientacyjne koszty budowy tego domu.Dolaczylam do grupy znajomych garamela na nk jednakze zdjecia sa zablokowane i niestety nie udalo mi sie podejrzec osiagniec budujacych ten domek.Osoby mogace udzielic jakiekolwiek informacje prosze o kontakt.Z gory dziekuje i pozdrawiam

• 3 months później...
  • 1 year później...
  • 4 months później...

Widzę, że już kilka osób zdecydowało się na Gargamela, jak Wam się w nich mieszka?

Sam decyduje się powoli na budowę swojego, a słyszałem że Projekty z MG Projekt są bardzo dobre. Potwierdzacie? Doradzicie mi Gargamela, jeżeli mam 4 osobową rodzinę, a możliwe że zamieszka także z nami babcia.

Pozdrawiam

Wybierając dom w którym zamieszka senior musisz uwzględnić dla niego odosobniony kącik - miejsce, obok którego nie będa biegać dzieci czy też za ścianą nie będzie telewizora.

I parter Gargamela jest ładnie rozplanowany, jesli rozpatrujemy projekt pod tym względem.

Oczywiście idealnym rozwiązaniem byłoby oddzielenie częsci babci od pozostałej częsci domu oraz łazienka dostosowana do osób niepełnosprawnych lub zniedołęzniałych - tak, aby można było do łazienki wjechać ewentualnie wózkiem. I pokój mógłby być tak z min 15 m, żeby prócz łózka i szafy weszły ze dwa fotele i stoliczek, gdyby babcia zechciała zaprosić do siebie swoją koleżankę.

Ze względu na energoooszczędnośc zastanowiłabym się nad układem okien względem stron świata - w tej chwili jest ich sporo i sa na kazdej ścianie.

Edytowane przez Elfir