Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styl amerykański

andromedea15

Recommended Posts

Strasznie podoba mi się styl amerykańskich wnętrz, bajkowa sztukateria i w ogóle niesamowity klimat, po którym od razu można poznać że to nie europejskie mieszkanie.

Bardzo proszę, jeśli ktoś ma u siebie albo w internecie znalazł jakieś przykłady wnętrz w stylu amerykańskim, niech je tu wrzuci.

Czy w Polsce są w ogóle jakieś sklepy, gdzie można kupować różne elementy wystroju amerykańskiego? Znalazłam coś tu http://sklep.nina.com.pl/index.php/cPath/106_111_139

ale nie bardzo umiem coś z tych elementów złożyć żeby wyszło tak jak w filmach amerykańskich... :oops:

[/img]

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

E, no pewnie, że jest styl amerykański :)

Wystarczy zobaczyć kawałek ich wnętrza i od razu odróżnisz go od europejskiego. Ja to zawsze nieomylnie robię 8) Te białe coś co biegnie pod sufitem i przy podłodze chociażby. Teraz to i do nas przychodzi w postaci styropianowych listw. Albo te ciepłe pastelowe barwy...

Ja mam po prostu fisia na tym punkcie. :wink:

Pani Koala, dzięki za podrzucenie wątku. Przejrzę przy najbliższej okazji. :)

kaloosa, dokładnie.

Wiem, że u nich się podoba nasze, zresztą widać to w filmach, często nie robią teraz tych listw na przykład, tylko tak jak u nas, po prostu kończy się podłoga i zaczyna ściana, bez listwy. Robią tez często ściany na mocne kolory, np. czerwień.

Ale cóż, mi sie tak strasznie podobaja ich wnętrza... :wink:

Amerykanie wykańczaja wnętrza gotowymi produktami (listwy, panele boazeryjne, tralki schodów) - dlatego wszystkie wnetrza domów średniozamożnych amerykanów sa do siebie bardzo podobne.

Jest na ten temat artykuł w ostatnim Muratorze chyba.

E, no pewnie, że jest styl amerykański :)

Wystarczy zobaczyć kawałek ich wnętrza i od razu odróżnisz go od europejskiego. Ja to zawsze nieomylnie robię 8) Te białe coś co biegnie pod sufitem i przy podłodze chociażby. Teraz to i do nas przychodzi w postaci styropianowych listw. Albo te ciepłe pastelowe barwy...

No proszę a ja żyłam w przekonaniu, że to Anglicy wymyślili :(

hmm...skąd taka dziwna jakby agresja w stosunku do Ameryki?Jakoś w większoći spraw są od nas niby takich inteligentnych Polaków lepsi, nawet ze swoimi domami z ohydnego sidingu. 8) I te dziwne uczucia to tak naprawdę zazdrość.

Ale to tak na marginesie. Widzę , żę temat zbacza z tematu :wink:

Miało być na temat ich architektury, a co widzę ...