andromedea15 22.01.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Strasznie podoba mi się styl amerykańskich wnętrz, bajkowa sztukateria i w ogóle niesamowity klimat, po którym od razu można poznać że to nie europejskie mieszkanie. Bardzo proszę, jeśli ktoś ma u siebie albo w internecie znalazł jakieś przykłady wnętrz w stylu amerykańskim, niech je tu wrzuci. Czy w Polsce są w ogóle jakieś sklepy, gdzie można kupować różne elementy wystroju amerykańskiego? Znalazłam coś tu http://sklep.nina.com.pl/index.php/cPath/106_111_139 ale nie bardzo umiem coś z tych elementów złożyć żeby wyszło tak jak w filmach amerykańskich... [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 22.01.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 moim zdaniem nie ma czegos takiego jak styl amerykanski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 22.01.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Cały wątek z masą przykładów:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=57850&postdays=0&postorder=asc&start=5280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andromedea15 22.01.2008 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 E, no pewnie, że jest styl amerykański Wystarczy zobaczyć kawałek ich wnętrza i od razu odróżnisz go od europejskiego. Ja to zawsze nieomylnie robię Te białe coś co biegnie pod sufitem i przy podłodze chociażby. Teraz to i do nas przychodzi w postaci styropianowych listw. Albo te ciepłe pastelowe barwy... Ja mam po prostu fisia na tym punkcie. Pani Koala, dzięki za podrzucenie wątku. Przejrzę przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 22.01.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 nie wiem czy istnieje czy nie styl amerykanski ale jak widze jakies zdiecia to odrazu mozna stwierdzic ze to np jest dom z USA PS w Stanach jets popularny "styl europejski" cokolwiek by to znaczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andromedea15 22.01.2008 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 kaloosa, dokładnie. Wiem, że u nich się podoba nasze, zresztą widać to w filmach, często nie robią teraz tych listw na przykład, tylko tak jak u nas, po prostu kończy się podłoga i zaczyna ściana, bez listwy. Robią tez często ściany na mocne kolory, np. czerwień. Ale cóż, mi sie tak strasznie podobaja ich wnętrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qrka wodna 22.01.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 .....ale bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herbolutek 22.01.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 http://www.mister-america.de jesli o to w ogole chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 23.01.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 [...] tak jak u nas, po prostu kończy się podłoga i zaczyna ściana, bez listwy.[...] przecież "u nas" też robi się listwy przypodłogowe... o czym ty w ogóle piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andromedea15 23.01.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 hmmm... niektórzy jacyś dziwni są... czy NAPRAWDĘ nie widzicie różnicy pomiędzy wnętrzami np.polskimi a amerykańskimi? Jeśli nie, to faktycznie po co w ogóle gadać... z tą stronką to jednak też nie ot o chodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.01.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Amerykanie wykańczaja wnętrza gotowymi produktami (listwy, panele boazeryjne, tralki schodów) - dlatego wszystkie wnetrza domów średniozamożnych amerykanów sa do siebie bardzo podobne.Jest na ten temat artykuł w ostatnim Muratorze chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.01.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 E, no pewnie, że jest styl amerykański Wystarczy zobaczyć kawałek ich wnętrza i od razu odróżnisz go od europejskiego. Ja to zawsze nieomylnie robię Te białe coś co biegnie pod sufitem i przy podłodze chociażby. Teraz to i do nas przychodzi w postaci styropianowych listw. Albo te ciepłe pastelowe barwy... No proszę a ja żyłam w przekonaniu, że to Anglicy wymyślili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 23.01.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Styl amerykański - to dla mnie domy z dykty z piekną elewacja tylko od przodu, na pokaz. I jeden wielki kicz w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 23.01.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. Zgadzam sie z Jacek1204 hamerykański stajl te wszystkie złoto podobne pierdoły ten przepych mase gratów w pomieszczeniu kanapy i meble w stylu barokokowym albo późne rokokoko to straszne Alę np zasłony mi sie podobają takie do podłogi ale to też zależy od wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 23.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Styl amerykański - to dla mnie domy z dykty z piekną elewacja tylko od przodu, na pokaz. I jeden wielki kicz w środku. Z tą różnicą że ta piękna elewacja to siding i nie koniecznie piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 23.01.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Cały wątek z masą przykładów: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=57850&postdays=0&postorder=asc&start=5280 tu jest początek tego dłuugiego i nteresującego wewontka: http://forum.muratordom.pl/inspiracje-z-hameryki-rrmi-luc-i-house,t57850.htm (to były czasy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qrka wodna 23.01.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 .... , w ameryce murzynow bija. ps...... i dolary, sa tylko z wizerunkiem George Washington Bridge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 23.01.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 .... , w ameryce murzynow bija. A F R O A M E R Y K A N Ó W ciulu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andromedea15 23.01.2008 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 hmm...skąd taka dziwna jakby agresja w stosunku do Ameryki?Jakoś w większoći spraw są od nas niby takich inteligentnych Polaków lepsi, nawet ze swoimi domami z ohydnego sidingu. I te dziwne uczucia to tak naprawdę zazdrość. Ale to tak na marginesie. Widzę , żę temat zbacza z tematu Miało być na temat ich architektury, a co widzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.01.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Ależ proszę. http://www.americandesign.pl/ Trochę co celniejszych fotek już tu było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts