Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styl amerykański

andromedea15

Recommended Posts

no wreszcie... 8)

kaloosa i AmberWind, dzięki za zrobienie tego o co się ni mogłam doprosić na początku :D

A mnie zlinczują pewnie zaraz wspaniali panowie, którzy tak Ameryke wyśmiewają, ale chętnie się jednocześnie na ten temat wypowiadają (ciekawe czemu? 8) ), jak napiszę bezwstydnie że np. ich łóżka BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ!! tak samo jak pierwsze zdjęcie kaloosy z tą białą ścianą i shuttersami- marzenie :oops:

Dzięki jeszcze raz dziewczyny. Czy macie może jakieś linki do stronek gdzie można więcej takich zdjątek wnętrz obejrzeć?

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no wreszcie... 8)

kaloosa i AmberWind, dzięki za zrobienie tego o co się ni mogłam doprosić na początku :D

A mnie zlinczują pewnie zaraz wspaniali panowie, którzy tak Ameryke wyśmiewają, ale chętnie się jednocześnie na ten temat wypowiadają (ciekawe czemu? 8) ), jak napiszę bezwstydnie że np. ich łóżka BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ!! tak samo jak pierwsze zdjęcie kaloosy z tą białą ścianą i shuttersami- marzenie :oops:

Dzięki jeszcze raz dziewczyny. Czy macie może jakieś linki do stronek gdzie można więcej takich zdjątek wnętrz obejrzeć?

O ile zgodze sie z tym , ze niekoniecznie masz kompleksy tylko dlatego , ze cos sie Tobie podoba , to juz calkiem niezrozumiale jest dlaczego nie mozesz poszukac sobie w necie czegos co Cie interesuje .

Google :lol: i nie musisz prosic :D

Dla mnie amerykański styl to takie "śliczne" wiatraczki na żyrandolach, cud miód. :lol: :lol: :lol: :wink:

Wiatraczki na żyrandolach to Indie i tam mają one uzasadnienie :) chyba, że o inne wiatraczki Ci chodziło.

Z takim czyms mi sie kojarzy :)

http://marketeo.com/photoOffer/p/133656_p.jpg

Ale ja jestem prosty człowiek nie żaden architekt, po prostu to moje pierwsze skojarzenie w temacie. 8)

uuu - ale ostro było...(nie mogło być inaczej - gdzie drwa rabią...)dla tych co nie widzieli - polecam wątek - ( duzo fotek) http://forum.muratordom.pl/inspiracje-z-hameryki-rrmi-luc-i-house,t57850.htm?highlight=hameryki

PS. Uczono mnie (bo sama nie sprawdziłam- ta przygoda przede mna :roll: ) że Ameryka to Tygiel Kulturowy ( dotyczy także stylów).

A w takim tyglu (np. z paellą) - wiadomo - żeby życie miało smaczek :raz muszelka raz kurczaczek... :wink:

każdy z tej uczty wydłubie coś innego - co mu sie akurat trafi (bo szukac nie umie) albo co sam wybierze (bo śmiałości by capnąć coś spod spodu a nie tylko z wierzchu - nie ma).... :roll:

kurczę, skąd u niektórych tyle złośliwości??

rrmi - nie interesuje mnie z czym ty się zgadzasz lub nie i co jest a co nie jest zrozumiałe dla ciebie. Jak człowiek pytałam czy możesz mi podać. Reakcją normalnej osoby powinno być: tak, albo nie, spadaj. Ludzie, opanujcie się!! Aż tacy zgorzkniali i prześmiewczy nie musicie być!

Kaloosa, dzięki za stronkę.

andromedea15 - jestes tu nowa, więc pewnie nie wiesz - ale ja ci życzliwie (jak Polak Polakowi :wink: ) podpowiem - Oni tam się trochę napatrzyli...trzeba im wierzyć... (mieli na to sporo czasu , a i pewnie wiedzieli na co patrzą i jak to się ma do całej europejskiej reszty :roll: )

Poczytaj co 2112Wojtek( o tym stylu ( jego braku?) pisał - on sie na tym zna 8) (i jest przy tym bardzo przekonujący :wink: ) - a jeśli nawet mu się złośliwości zdarzaja - to mu się je wybacza - bo używa przy tym swej błyskotliwej inteligencji - a przecież na to obrażac się nie można... :wink:

Ale ja jestem prosty człowiek nie żaden architekt, po prostu to moje pierwsze skojarzenie w temacie. 8)

No to mi się kojarzy z Indiami. Odkąd trzymanie tam służącego z wachlarzem stało się zbyt drogie :)

No to mi się kojarzy z Indiami. Odkąd trzymanie tam służącego z wachlarzem stało się zbyt drogie :)

To jest radziecka konstrukcja.

Wymysliła ją Swietlana Wentylatorova

andromedea15 - jestes tu nowa, więc pewnie nie wiesz - ale ja ci życzliwie (jak Polak Polakowi :wink: ) podpowiem - Oni tam się trochę napatrzyli...trzeba im wierzyć... (mieli na to sporo czasu , a i pewnie wiedzieli na co patrzą i jak to się ma do całej europejskiej reszty :roll: )

Poczytaj co 2112Wojtek( o tym stylu ( jego braku?) pisał - on sie na tym zna 8) (i jest przy tym bardzo przekonujący :wink: ) - a jeśli nawet mu się złośliwości zdarzaja - to mu się je wybacza - bo używa przy tym swej błyskotliwej inteligencji - a przecież na to obrażac się nie można... :wink:

:lol: :lol: :lol: , a szczegolnie do wiodacego stylu polskiego. :lol:

ps....piszesz bzdury, jakbys betonowa dachowka dostala z "drewnianego dachu". :lol:

....a mi do noza , od maszynki do mielenia wielorybow.:p he

Instalujac to to, mozna zaoszczedzic do 40% letniej energii zuzywanej przez "ac" i do 10 % zimowej przeznaczonej na ogrzewanie.

ps. a jaka radosc dla grubasow, gdy po calej "klodzie" tluszczu przetacza sie powietrze.hhhh he. :D

Zastanawiam się czy ta powszechność listw wykończeniowych nie wiąże się z faktem, ze wszystkie instalacje ida na ścianach?

Tutaj amerykańskie wzornictwo:

http://www.americandesign.pl/index.php

Na tegorocznej Budmie kilka firm miało cały kompletny system listew i paneli do wykańczania ścian - z lekkiej pianki, z gipsu (sztukaterie) i sztucznego kamienia (na zwenątrz).

Listwy sa fantastycznym rozwiązaniem dla mieszkań z nierównymi ścianami - można zamaskować krzywe łączenia sufitu ze ścianą. Można prowadzić pod nimi kable.

Kiedyś kojarzyły mi się z pseudobarokowymi lub klasycystycznymi wzorami i styropianem. Ale w ofercie są również listwy zupełnie proste, bez ozdób.

http://www.zwiadowca.pl/produkt/EzLBd2XS,,4vBM6ATOoXm,FXMtSmwhAE/EydZCKYC,,2cLM5adxwdXZDlNdmDn1cf/dekoracyjne_profile_wykonczeniowe_do_wnetrz_i_na_elewacje_aniro_nmc_lodz_ossowskiego_4.html