andromedea15 23.01.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 no wreszcie... kaloosa i AmberWind, dzięki za zrobienie tego o co się ni mogłam doprosić na początku A mnie zlinczują pewnie zaraz wspaniali panowie, którzy tak Ameryke wyśmiewają, ale chętnie się jednocześnie na ten temat wypowiadają (ciekawe czemu? ), jak napiszę bezwstydnie że np. ich łóżka BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ!! tak samo jak pierwsze zdjęcie kaloosy z tą białą ścianą i shuttersami- marzenie Dzięki jeszcze raz dziewczyny. Czy macie może jakieś linki do stronek gdzie można więcej takich zdjątek wnętrz obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.01.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 no wreszcie... kaloosa i AmberWind, dzięki za zrobienie tego o co się ni mogłam doprosić na początku A mnie zlinczują pewnie zaraz wspaniali panowie, którzy tak Ameryke wyśmiewają, ale chętnie się jednocześnie na ten temat wypowiadają (ciekawe czemu? ), jak napiszę bezwstydnie że np. ich łóżka BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ!! tak samo jak pierwsze zdjęcie kaloosy z tą białą ścianą i shuttersami- marzenie Dzięki jeszcze raz dziewczyny. Czy macie może jakieś linki do stronek gdzie można więcej takich zdjątek wnętrz obejrzeć? O ile zgodze sie z tym , ze niekoniecznie masz kompleksy tylko dlatego , ze cos sie Tobie podoba , to juz calkiem niezrozumiale jest dlaczego nie mozesz poszukac sobie w necie czegos co Cie interesuje . Google i nie musisz prosic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.01.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 wejdz na http://www.hgtv.com/ jest tam wiele ciekawych zdieci i filmow projektantow oraz ludzi, ktorzy "wystawiaja" zdiecia swoich domow i mieszkan, milego ogladania Te wysokie lozka to fajna rzecz, do niektorych potrzeba wrecz stoleczka a ta biala zabudowa to chyba pomysl warty odgapienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 23.01.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 ... a wszystko w "stylu amerykanskim":lol: . Prosze tylko czerpac z umiarem, a nie jak "makgajwer":lol: robic ze struny bombe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.01.2008 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Te wiatraczki to pewnie amerykanie kupuja, tak dla ozdoby swoich wnetrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 24.01.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Dla mnie amerykański styl to takie "śliczne" wiatraczki na żyrandolach, cud miód. Wiatraczki na żyrandolach to Indie i tam mają one uzasadnienie chyba, że o inne wiatraczki Ci chodziło. Z takim czyms mi sie kojarzy http://marketeo.com/photoOffer/p/133656_p.jpg Ale ja jestem prosty człowiek nie żaden architekt, po prostu to moje pierwsze skojarzenie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 24.01.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 uuu - ale ostro było...(nie mogło być inaczej - gdzie drwa rabią...)dla tych co nie widzieli - polecam wątek - ( duzo fotek) http://forum.muratordom.pl/inspiracje-z-hameryki-rrmi-luc-i-house,t57850.htm?highlight=hameryki PS. Uczono mnie (bo sama nie sprawdziłam- ta przygoda przede mna ) że Ameryka to Tygiel Kulturowy ( dotyczy także stylów). A w takim tyglu (np. z paellą) - wiadomo - żeby życie miało smaczek :raz muszelka raz kurczaczek... każdy z tej uczty wydłubie coś innego - co mu sie akurat trafi (bo szukac nie umie) albo co sam wybierze (bo śmiałości by capnąć coś spod spodu a nie tylko z wierzchu - nie ma).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andromedea15 24.01.2008 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 kurczę, skąd u niektórych tyle złośliwości?? rrmi - nie interesuje mnie z czym ty się zgadzasz lub nie i co jest a co nie jest zrozumiałe dla ciebie. Jak człowiek pytałam czy możesz mi podać. Reakcją normalnej osoby powinno być: tak, albo nie, spadaj. Ludzie, opanujcie się!! Aż tacy zgorzkniali i prześmiewczy nie musicie być!Kaloosa, dzięki za stronkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 24.01.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 andromedea15 - jestes tu nowa, więc pewnie nie wiesz - ale ja ci życzliwie (jak Polak Polakowi ) podpowiem - Oni tam się trochę napatrzyli...trzeba im wierzyć... (mieli na to sporo czasu , a i pewnie wiedzieli na co patrzą i jak to się ma do całej europejskiej reszty ) Poczytaj co 2112Wojtek( o tym stylu ( jego braku?) pisał - on sie na tym zna (i jest przy tym bardzo przekonujący ) - a jeśli nawet mu się złośliwości zdarzaja - to mu się je wybacza - bo używa przy tym swej błyskotliwej inteligencji - a przecież na to obrażac się nie można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 24.01.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 No proszę a ja żyłam w przekonaniu, że to Anglicy wymyślili .. z całym szacunkiem... np. Pan Joshi... taa. JoShi to wyjątkowo wredny facet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.01.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Z takim czyms mi sie kojarzy http://marketeo.com/photoOffer/p/133656_p.jpg Ale ja jestem prosty człowiek nie żaden architekt, po prostu to moje pierwsze skojarzenie w temacie. No to mi się kojarzy z Indiami. Odkąd trzymanie tam służącego z wachlarzem stało się zbyt drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 24.01.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Z takim czyms mi sie kojarzy http://marketeo.com/photoOffer/p/133656_p.jpg Ale ja jestem prosty człowiek nie żaden architekt, po prostu to moje pierwsze skojarzenie w temacie. No to mi się kojarzy z Indiami. Odkąd trzymanie tam służącego z wachlarzem stało się zbyt drogie To jest radziecka konstrukcja. Wymysliła ją Swietlana Wentylatorova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 24.01.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 24.01.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 andromedea15 - jestes tu nowa, więc pewnie nie wiesz - ale ja ci życzliwie (jak Polak Polakowi ) podpowiem - Oni tam się trochę napatrzyli...trzeba im wierzyć... (mieli na to sporo czasu , a i pewnie wiedzieli na co patrzą i jak to się ma do całej europejskiej reszty ) Poczytaj co 2112Wojtek( o tym stylu ( jego braku?) pisał - on sie na tym zna (i jest przy tym bardzo przekonujący ) - a jeśli nawet mu się złośliwości zdarzaja - to mu się je wybacza - bo używa przy tym swej błyskotliwej inteligencji - a przecież na to obrażac się nie można... , a szczegolnie do wiodacego stylu polskiego. ps....piszesz bzdury, jakbys betonowa dachowka dostala z "drewnianego dachu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 24.01.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 widze że znowu czytasz między wierszami... 8)taki to styl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 24.01.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 chyba znowu czytasz między wierszami... nie . powinnas wiedziec o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 24.01.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 IGNORUJMY ZLOSLIWE KOMENTARZE!!!!! Piszymy co widzielismy czy co znalezslismy w necie , wklejajmy zdiecia.http://www.americanhome.com/images/living-room/dining-6.jpg dosc popularny w stanach ksztalt sofy:http://www.americanhome.com/images/living-room/couch-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tele-echo 24.01.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Z takim czyms mi sie kojarzy http://marketeo.com/photoOffer/p/133656_p.jpg Ale ja jestem prosty człowiek nie żaden architekt, po prostu to moje pierwsze skojarzenie w temacie. No to mi się kojarzy z Indiami. Odkąd trzymanie tam służącego z wachlarzem stało się zbyt drogie ....a mi do noza , od maszynki do mielenia wielorybow. he Instalujac to to, mozna zaoszczedzic do 40% letniej energii zuzywanej przez "ac" i do 10 % zimowej przeznaczonej na ogrzewanie. ps. a jaka radosc dla grubasow, gdy po calej "klodzie" tluszczu przetacza sie powietrze.hhhh he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Zastanawiam się czy ta powszechność listw wykończeniowych nie wiąże się z faktem, ze wszystkie instalacje ida na ścianach? Tutaj amerykańskie wzornictwo:http://www.americandesign.pl/index.php Na tegorocznej Budmie kilka firm miało cały kompletny system listew i paneli do wykańczania ścian - z lekkiej pianki, z gipsu (sztukaterie) i sztucznego kamienia (na zwenątrz). Listwy sa fantastycznym rozwiązaniem dla mieszkań z nierównymi ścianami - można zamaskować krzywe łączenia sufitu ze ścianą. Można prowadzić pod nimi kable. Kiedyś kojarzyły mi się z pseudobarokowymi lub klasycystycznymi wzorami i styropianem. Ale w ofercie są również listwy zupełnie proste, bez ozdób. http://www.zwiadowca.pl/produkt/EzLBd2XS,,4vBM6ATOoXm,FXMtSmwhAE/EydZCKYC,,2cLM5adxwdXZDlNdmDn1cf/dekoracyjne_profile_wykonczeniowe_do_wnetrz_i_na_elewacje_aniro_nmc_lodz_ossowskiego_4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andromedea15 25.01.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Elfir, bardzo dziękuję za ten ostatni link. Czegoś takiego szukałam. Szczególnie fajne to zdjęcie ze ścianami w bieli. Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts