Kominki Piotr Batura 11.05.2017 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Nie odpowiem, nie znając powodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.05.2017 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Witam.Szach ... dlaczego nie odpowie Ci na te pytania sprzedawca takiego wkładu, tylko musisz na nie szukać odpowiedzi w internecie ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 12.05.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Wkład Arysto a11 ma w standardzie szybę podwójna natomiast bez dodatkowej opłaty można zmienić ja na szybę pojedynczą pirolityczna dlatego pytam co jest lepsze na co dzień bo jest możliwość zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 12.05.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Witam.A co radzi Ci sprzedawca od którego kupisz ten wkład ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 12.05.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Sprawa nie dotyczy bezpośrednio mnie ale bliskiej mi osoby. Sprzedawca mówi że nie ma specjalnej różnicy.Doradźcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.05.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) W takim razie "odżałuj" i kup wkład marki Romotop z dwiema szybami z których jedna jest pirolityczna . Edytowane 12 Maja 2017 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 12.05.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Odnoszę wrażenie że to ja odpowiadam najwięcej na pytania i nikt nie chce mi pomóc. Przecież napisałem że potrzebuje rady przy wyborze tych dwóch opcji. Po co piszecie posty które nic nie wnoszą do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.05.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Wybierz pirolityczną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 12.05.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 bo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 12.05.2017 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Witam.Wybierz podwójną.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.05.2017 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Odnoszę wrażenie że to ja odpowiadam najwięcej na pytania i nikt nie chce mi pomóc. Przecież napisałem że potrzebuje rady przy wyborze tych dwóch opcji. Po co piszecie posty które nic nie wnoszą do tematu.Po co zadajesz pytanie, jeśli nie interesuje Cię odpowiedź? Inne jest przeznaczenie szyby podwójnej, inne pirolitycznej. Podaj powód, dla którego ma ta zmiana nastąpić, otrzymasz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.05.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 szach11, podałeś dwa warunki: ma się nie brudzic i emitować mniej energii.No to bierz podwójną. Na pewno emituje mniej ciepła. Teoretycznie przez to mozna trzymać większą temepraturę wewnątrz, a więc szyba będzie też czystsza niż normalna.Pirolityczna zapewnia ci tylko zwiększenie czystości. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.05.2017 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Nowa szyba z pirolizą ogranicza emisję ciepła ta drogą ok 45%.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.05.2017 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) A podwójna ?Tak swoją drogą, nie wiedziałem, że pirolityczna obniża emisję. Stawiałbym raczej na jej podwyższenie. Przecież te tlenki mają na celu podwyższenie temperatury szyby w celu spalenia resztek. Fantom Edytowane 13 Maja 2017 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 13.05.2017 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Wkład ma w standardzie szybę podwójną ale bez dopłaty można ją zmienić na pojedynczą pirolityczną. Nie wiem czym one się dokładnie różnią dlatego zadałem takie pytanie czy jest sens zmieniać na jedną szybę pyrofityczną. Kominki Piotr Batura napisał pirolityczna tez ogranicza emisje temperatury.Pytanie która z tych szyb najbardziej spełnia warunki ograniczenia temperatury i jednocześnie nie brudzi się tak. Chodzi o wybranie najbardziej optymalnego rozwiązania a jeśli się tak nie da to chociaż rade które rozwiązanie jest w czym lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.05.2017 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Wkład ma w standardzie szybę podwójną ale bez dopłaty można ją zmienić na pojedynczą pirolityczną. Nie wiem czym one się dokładnie różnią dlatego zadałem takie pytanie czy jest sens zmieniać na jedną szybę pyrofityczną. Kominki Piotr Batura napisał pirolityczna tez ogranicza emisje temperatury.Pytanie która z tych szyb najbardziej spełnia warunki ograniczenia temperatury i jednocześnie nie brudzi się tak. Chodzi o wybranie najbardziej optymalnego rozwiązania a jeśli się tak nie da to chociaż rade które rozwiązanie jest w czym lepsze. Pojedyncza jest zajebiście gorąca a podwójna bardzo gorąca. Mam podwójną. Pewnie potrójna będzie tylko gorąca ale przy moim wkładzie tej opcji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 14.05.2017 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Pytanie jak pirolityczna pojedyncza się nagrzewa w stosunku do podwójnej ale zwykłej szyby i jak wygląda ich porównanie względem zabrudzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.05.2017 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witam.Wygląda podobnie ...Flaki z olejem - ileż można to ciągnąć ???Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts