Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Akcja policyjna - aluminiowe widelce, łyżki

agnieszkakusi

Recommended Posts

... pieniądze z budżetu będą wydane i tak, a ja wolę, żeby wydali je na policjantów niż na premie dla siebie.

od 1 marca policjanci dostaja podwyżkę z wyrównaniem od stycznia 2008 - to mają zagwarantowane -

najnizej zarabiający policjant będzie miał 2200 brutto plus mundurówka plus premia plus trzynastka plus nagrody

jeszcze im mało ??! :o

a ja wole żeby zamiast na policjantów budzetówka wydała na sniadania czy obiady głodujacych dzieci (których pełno na podkarpaciu, białostockim czy w gospodarstwach popegeerowskich w koszalińskim)

aby wydali nie tych którzy głosno krzyczą

a na tych którzy cierpia w milczeniu ...

• Odpowiedzi 269
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam takie samo zdanie nt policjantów jak rrmi

długo nie zabierałam głosu, bo mi się ciśnienie podnosi na samą myśl o tej grupie zawodowej

wiem, że nie powinno się uogólniać, ale nie spotkałam jeszcze normalnego policjanta, takiego zasługującego na szacunek

pamiętam jak nam kiedyś ukradziono samochód, to była zima(-15st), a ja byłam w 9 miesiącu ciąży, a lekkim paletku, no bo przecież jesteśmy autem

komenda w naszym mieście jest oddalona od centrum i od przystanów autobusowych, mimo to nikt nie podwiózł nas choćby na dworzec, pomimo próśb męża......nie zapomnę tego jak szłam w tym mrozie z brzucholem i w stresie, bo auto nie miało autocasco, a postój taxi nie odpowiadał (to było 10 lat temu)

później odezwał się do nas ktoś po okup i my idioci zgłosiliśmy to na policję

potraktowano nas jak przestępców, dosłownie przesłuchaniom nie było końca##$^&&*%$#@&&*(^%

późniejsze moje dośw. z policją były już tylko gorsze :-?

ostatnio mnie zatrzymuje często dwóch takich młodzieniaszków pod byle pretekstem tylko po to żeby sobie porobić żarty, pogadać......

nie mam często czasu, ale zatrzymać się przecież muszę i 40 min z głowy

za pieniądze podatników :roll:

polska policja to ŻENADA

Skoro ceny równają się z zachodem Europy

Oj- nie chciałabyś płacić tego co na zachodzie :wink:

ależ może chce :roll: wszystkim pensje podnieść :D

no i inflacje wszystko pożre, tak, że będzie się mialo mniej niż przed podwyżkami.

Konio, fajny macie ten ten slang .."wystawiony na ekspozycje" , "na przeszukaniu" :wink:

Może i policjantom nie dużo płacą za ryzyko, ale za to mają prawo do emerytury po 15 latach. A ja do niej nabiorę prawo najprawdopodobniej po trzydziestu paru latach pracy. :roll:

rrmi, a czy ktoś ci nakazuje wysupłać z własnej kieszeni i dać policjantom?

Hie hie rozwalilo mnie to zdanie :lol:

Nie , nastka - przeciez NIKT nie da z "własnej kieszeni" - pieniadze sie po prostu narysuje kredkami na papierku i wreczy :)

A tak na powaznie - chyba jest cos takiego jak budzet, jak "dziura budżetowa" i żeby "dać" trzeba skads te kase wziąć! akurat na ludzi pracujacych w budżetówce - o ile wiem pieniądze pochodzą z podatków. ?

ale moze sie myle - moze one sie z nieba biora :)

, ale i tak pieniądze z budżetu będą wydane i tak, a ja wolę, żeby wydali je na policjantów niż na premie dla siebie.

naprawde naiwnie wierzysz ze zmiejszone zostana "premie na siebie" LOL a nie obetna z czegos co i tak juz trzeszczy i ledwo starcza albo podniosa podatki, skladki itp???

LOL LOL LOL

No tak, pochodzą z podatków i ja i ty je płacimy, ale ja zakładam, że obecny rząd będzie robił wszystko, aby tych podatków nie podnosić, więc będą musieli wziąć tylko z tego co mają. Poza tym mimo, że podatki nie zostały podniesione, to nasza koniunktura i tak podniosła znacznie wpływy do budżetu.

Brzoza, nie produkują. W sumie to można ich zlikwidować. Po co komu policja, no nie? :D

teraz ty łapiesz za "słówka" i lecisz demagogia :)

Nie chodzi o to zeby "zlikwidowac policje" tylko o to ze nie jest tak ze jak sobie łatwo powiemy "dać podwyzke" to pieniadze sie w cudowny sposob rozmnoza i znajda.

I brzoza pisal to w kontekscie postu nastki - ktora radosnie swtierdzila ze "przeciez nie ze swojej kieszeni dajecie"

chodzilo o to ze wlasnie "dajemy" :) nie bezposrednio ale dajemy

a nie o to ze policja jest niepotrzebna lub "nie zasługuje" na podwyzke.

No tak, pochodzą z podatków i ja i ty je płacimy, ale ja zakładam, że obecny rząd będzie robił wszystko, aby tych podatków nie podnosić, więc będą musieli wziąć tylko z tego co mają. Poza tym mimo, że podatki nie zostały podniesione, to nasza koniunktura i tak podniosła znacznie wpływy do budżetu.

widać Nastka, ekonomi Cie nie uczyli w szkole - a szkoda ... :-?

gazet tez pewnie nie czytasz i nie wiesz, ze po podwyzki wyciagaja juz reke

pielegniarki, nauczyciele, górnicy celnicy, kierowcy autobusów, za nimi pojda urzędnicy państwowi, lesnicy, strazacy i tak mozna w nieskończonośc wyliczać kto zacznie "odstawac" i żądać

problem w tym ze spora tych grup zawodowych nic nie produkuje ani nie tworzy

zjada tylko pieniadze zarobione przez innych

rząd tylko dzieli

a koniunktura była - bo charowali na to Polacy (głownie za granica którzy tu inwestowali !!)

i nie była to zasługa rzadów PiS ani Samoobrony ani LPR

ale jak Polacy którzy zarabiaja tam - zobacza, ze ten rząd (mimo całej sympatii jaka ma)

rozdaje te pieniadze różnym darmozjadom ...

to sie wypnią zarówno na obecny rząd jak i na darmozjadów

wrócą tam dzie ucza ekonomi ...

a tu niech grupka niedouczonych filantropów rozdaje sobie nawzajem pieniązki na prawo i na lewo ... :-?

Wasze opinie załamują - tzn. że wszystkie nieprodukujące grupy zawodowe należy zlikwidować, czy może zabrać im część pieniędzy?

Jak nauczyciele, celnicy, lekarze czy policjanci nie dostaną tych podwyżek (nie mówię o maksymalnych podwyżkach, ale o jakimś kompromisie) to w rezultacie za parę lat nie będzie miał kto pracować w tych zawodach, albo zostaną sami nieudacznicy. A ja bym nie chciała, żeby moje przyszłe dzieci miały nauczycieli nieudaczników.

gazet tez pewnie nie czytasz i nie wiesz, ze po podwyzki wyciagaja juz reke

pielegniarki, nauczyciele, górnicy celnicy, kierowcy autobusów, za nimi pojda urzędnicy państwowi, lesnicy, strazacy i tak mozna w nieskończonośc wyliczać kto zacznie "odstawac" i żądać

No górnicy i kierowcy autobusów to raczej nie z budżetówki...

Wasze opinie załamują - tzn. że wszystkie nieprodukujące grupy zawodowe należy zlikwidować, czy może zabrać im część pieniędzy...

cięzko kumasz, Nastka - moze w takim razie spróbuje prosto, na wyrozum

jesli bedziesz miała rodzine i zarobisz na m- c 1000 zł a Twoje dzieci będa ryczec aby im kupowac miesięcznie słodycze i ciuchy za 1500 zł to im kupisz

jesli bedziesz musiała jeszcze zapłacić za czynsz ogrzewanie i zywnośc ?

No ja zakładam, że to co daję, to jest pewien kompromis, i to i tak daję, więc nie liczę tego jako dawanie ze swojej kieszeni. A jeżeli nie chcesz płacić podatków, to pracuj na czarno - tylko to już zakrawa na przestępczość... :D

przestępczość, ulubione słowo policjantów, widomo jest wszędzie, a szczgólnie wśród podchmielonych wieśniaków :lol:

tudzież w lasach wśród nielegalnie handlujących grzybiarzy

jak kiedyś na Balu Sylwestrowym wpadła banda łysoli i rozwaliła wszystko w drobny mak, to przyjechali dopiero po 2 godzinach, upewniwszy się świrując zza węgła, czy wszyscy napastnicy odjechali :lol:

dobrze, że miałam wtedy tylko spaloną kieckę, od świec na stołach, ale byli ciężko ranni

śmiech na sali

...No górnicy i kierowcy autobusów to raczej nie z budżetówki...

i co z tego ?

tez chca podwyzki (tez im sie nalezy) i nie zapłaci im nikt inny jak ja, Ty, agnieszkakusi, inni forumowicze

forumowicze i wszyscy którzy płaca podatki !

jedni zapłacą zarówno w cenie węgla, biletów autobusowych i podatkach (ci którzy jeżdza MPK i pala węglem ) inni tylko zapłaca to jako koszty ukryte w cenie prądu czy wyższych podatków ...

za nimi pojda urzędnicy państwowi, lesnicy, strazacy i tak mozna w nieskończonośc wyliczać kto zacznie "odstawac" i żądać

problem w tym ze spora tych grup zawodowych nic nie produkuje ani nie tworzy

zjada tylko pieniadze zarobione przez innych

W kwestii formalnej.

Lasy Państwowe nie biorą ani grosza z budżetu. Całkowicie się finansują i jeszcze coś tam do kasy państwowej odprowadzają.

A czy nic nie tworzymy? Całe drewno na rynku to z prywatnych lasów?

No ja zakładam, że to co daję, to jest pewien kompromis, i to i tak daję, więc nie liczę tego jako dawanie ze swojej kieszeni. A jeżeli nie chcesz płacić podatków, to pracuj na czarno - tylko to już zakrawa na przestępczość... :D

przestępczość, ulubione słowo policjantów, widomo jest wszędzie, a szczgólnie wśród podchmielonych wieśniaków :lol:

tudzież w lasach wśród nielegalnie handlujących grzybiarzy

jak kiedyś na Balu Sylwestrowym wpadła banda łysoli i rozwaliła wszystko w drobny mak, to przyjechali dopiero po 2 godzinach, upewniwszy się świrując zza węgła, czy wszyscy napastnicy odjechali :lol:

dobrze, że miałam wtedy tylko spaloną kieckę, od świec na stołach, ale byli ciężko ranni

śmiech na sali

ja czekam juz miesiąc na przesłuchanie w sprawie kradziezy...

pilna sprawa...

kurcze - dla mnie też są mili...zawsze... :roll: (niechby tylko spróbowali inaczej... :wink: )

moich włamywaczy znalezli (siedzieli za to rok i osiem miesięcy :o - bo recydywa :roll: ) i łupy oddali...

mandaty płacę (jak muszę - ostatnio 500 zł i 10 punktów :x - krzaczaści byli nieugieci...nawet sie wkurzyłam...no trudno...zasłużyłam )

ale dla tych z interwencji - Wieeelki Szacun... :wink: 8)