Gość 28.01.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ... pieniądze z budżetu będą wydane i tak, a ja wolę, żeby wydali je na policjantów niż na premie dla siebie. od 1 marca policjanci dostaja podwyżkę z wyrównaniem od stycznia 2008 - to mają zagwarantowane - najnizej zarabiający policjant będzie miał 2200 brutto plus mundurówka plus premia plus trzynastka plus nagrody jeszcze im mało ??! a ja wole żeby zamiast na policjantów budzetówka wydała na sniadania czy obiady głodujacych dzieci (których pełno na podkarpaciu, białostockim czy w gospodarstwach popegeerowskich w koszalińskim) aby wydali nie tych którzy głosno krzyczą a na tych którzy cierpia w milczeniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.01.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Mam takie samo zdanie nt policjantów jak rrmi długo nie zabierałam głosu, bo mi się ciśnienie podnosi na samą myśl o tej grupie zawodowej wiem, że nie powinno się uogólniać, ale nie spotkałam jeszcze normalnego policjanta, takiego zasługującego na szacunek pamiętam jak nam kiedyś ukradziono samochód, to była zima(-15st), a ja byłam w 9 miesiącu ciąży, a lekkim paletku, no bo przecież jesteśmy autem komenda w naszym mieście jest oddalona od centrum i od przystanów autobusowych, mimo to nikt nie podwiózł nas choćby na dworzec, pomimo próśb męża......nie zapomnę tego jak szłam w tym mrozie z brzucholem i w stresie, bo auto nie miało autocasco, a postój taxi nie odpowiadał (to było 10 lat temu) później odezwał się do nas ktoś po okup i my idioci zgłosiliśmy to na policję potraktowano nas jak przestępców, dosłownie przesłuchaniom nie było końca##$^&&*%$#@&&*(^% późniejsze moje dośw. z policją były już tylko gorsze ostatnio mnie zatrzymuje często dwóch takich młodzieniaszków pod byle pretekstem tylko po to żeby sobie porobić żarty, pogadać...... nie mam często czasu, ale zatrzymać się przecież muszę i 40 min z głowy za pieniądze podatników polska policja to ŻENADA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.01.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Skoro ceny równają się z zachodem Europy Oj- nie chciałabyś płacić tego co na zachodzie ależ może chce wszystkim pensje podnieść no i inflacje wszystko pożre, tak, że będzie się mialo mniej niż przed podwyżkami. Konio, fajny macie ten ten slang .."wystawiony na ekspozycje" , "na przeszukaniu" Może i policjantom nie dużo płacą za ryzyko, ale za to mają prawo do emerytury po 15 latach. A ja do niej nabiorę prawo najprawdopodobniej po trzydziestu paru latach pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.01.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ps. aha - w kwesti zawodu mojego faceta - to akurat nieistotne. Jego praca - jego zarobki jego sprawa . Ja w to nie wnikam i prawde mowiac - nawet nie wiem ile dokladnie zarabia. Co to za frajer ? ...ja nic nie wiem Później ci o tym opowiem selimmku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.01.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 rrmi, a czy ktoś ci nakazuje wysupłać z własnej kieszeni i dać policjantom? Hie hie rozwalilo mnie to zdanie Nie , nastka - przeciez NIKT nie da z "własnej kieszeni" - pieniadze sie po prostu narysuje kredkami na papierku i wreczy A tak na powaznie - chyba jest cos takiego jak budzet, jak "dziura budżetowa" i żeby "dać" trzeba skads te kase wziąć! akurat na ludzi pracujacych w budżetówce - o ile wiem pieniądze pochodzą z podatków. ? ale moze sie myle - moze one sie z nieba biora , ale i tak pieniądze z budżetu będą wydane i tak, a ja wolę, żeby wydali je na policjantów niż na premie dla siebie. naprawde naiwnie wierzysz ze zmiejszone zostana "premie na siebie" LOL a nie obetna z czegos co i tak juz trzeszczy i ledwo starcza albo podniosa podatki, skladki itp??? LOL LOL LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No tak, pochodzą z podatków i ja i ty je płacimy, ale ja zakładam, że obecny rząd będzie robił wszystko, aby tych podatków nie podnosić, więc będą musieli wziąć tylko z tego co mają. Poza tym mimo, że podatki nie zostały podniesione, to nasza koniunktura i tak podniosła znacznie wpływy do budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.01.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Brzoza, nie produkują. W sumie to można ich zlikwidować. Po co komu policja, no nie? teraz ty łapiesz za "słówka" i lecisz demagogia Nie chodzi o to zeby "zlikwidowac policje" tylko o to ze nie jest tak ze jak sobie łatwo powiemy "dać podwyzke" to pieniadze sie w cudowny sposob rozmnoza i znajda. I brzoza pisal to w kontekscie postu nastki - ktora radosnie swtierdzila ze "przeciez nie ze swojej kieszeni dajecie" chodzilo o to ze wlasnie "dajemy" nie bezposrednio ale dajemy a nie o to ze policja jest niepotrzebna lub "nie zasługuje" na podwyzke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No ja zakładam, że to co daję, to jest pewien kompromis, i to i tak daję, więc nie liczę tego jako dawanie ze swojej kieszeni. A jeżeli nie chcesz płacić podatków, to pracuj na czarno - tylko to już zakrawa na przestępczość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No tak, pochodzą z podatków i ja i ty je płacimy, ale ja zakładam, że obecny rząd będzie robił wszystko, aby tych podatków nie podnosić, więc będą musieli wziąć tylko z tego co mają. Poza tym mimo, że podatki nie zostały podniesione, to nasza koniunktura i tak podniosła znacznie wpływy do budżetu. widać Nastka, ekonomi Cie nie uczyli w szkole - a szkoda ... gazet tez pewnie nie czytasz i nie wiesz, ze po podwyzki wyciagaja juz reke pielegniarki, nauczyciele, górnicy celnicy, kierowcy autobusów, za nimi pojda urzędnicy państwowi, lesnicy, strazacy i tak mozna w nieskończonośc wyliczać kto zacznie "odstawac" i żądać problem w tym ze spora tych grup zawodowych nic nie produkuje ani nie tworzy zjada tylko pieniadze zarobione przez innych rząd tylko dzieli a koniunktura była - bo charowali na to Polacy (głownie za granica którzy tu inwestowali !!) i nie była to zasługa rzadów PiS ani Samoobrony ani LPR ale jak Polacy którzy zarabiaja tam - zobacza, ze ten rząd (mimo całej sympatii jaka ma) rozdaje te pieniadze różnym darmozjadom ... to sie wypnią zarówno na obecny rząd jak i na darmozjadów wrócą tam dzie ucza ekonomi ... a tu niech grupka niedouczonych filantropów rozdaje sobie nawzajem pieniązki na prawo i na lewo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Wasze opinie załamują - tzn. że wszystkie nieprodukujące grupy zawodowe należy zlikwidować, czy może zabrać im część pieniędzy? Jak nauczyciele, celnicy, lekarze czy policjanci nie dostaną tych podwyżek (nie mówię o maksymalnych podwyżkach, ale o jakimś kompromisie) to w rezultacie za parę lat nie będzie miał kto pracować w tych zawodach, albo zostaną sami nieudacznicy. A ja bym nie chciała, żeby moje przyszłe dzieci miały nauczycieli nieudaczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No i zdaję sobie oczywiście sprawę, że na te podwyżki, o których mówią pracownicy, budżet nie może sobie pozwolić, ale zawsze można znaleźć jakiś kompromis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 gazet tez pewnie nie czytasz i nie wiesz, ze po podwyzki wyciagaja juz reke pielegniarki, nauczyciele, górnicy celnicy, kierowcy autobusów, za nimi pojda urzędnicy państwowi, lesnicy, strazacy i tak mozna w nieskończonośc wyliczać kto zacznie "odstawac" i żądać No górnicy i kierowcy autobusów to raczej nie z budżetówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Wasze opinie załamują - tzn. że wszystkie nieprodukujące grupy zawodowe należy zlikwidować, czy może zabrać im część pieniędzy... cięzko kumasz, Nastka - moze w takim razie spróbuje prosto, na wyrozum jesli bedziesz miała rodzine i zarobisz na m- c 1000 zł a Twoje dzieci będa ryczec aby im kupowac miesięcznie słodycze i ciuchy za 1500 zł to im kupisz jesli bedziesz musiała jeszcze zapłacić za czynsz ogrzewanie i zywnośc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.01.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No ja zakładam, że to co daję, to jest pewien kompromis, i to i tak daję, więc nie liczę tego jako dawanie ze swojej kieszeni. A jeżeli nie chcesz płacić podatków, to pracuj na czarno - tylko to już zakrawa na przestępczość... przestępczość, ulubione słowo policjantów, widomo jest wszędzie, a szczgólnie wśród podchmielonych wieśniaków tudzież w lasach wśród nielegalnie handlujących grzybiarzy jak kiedyś na Balu Sylwestrowym wpadła banda łysoli i rozwaliła wszystko w drobny mak, to przyjechali dopiero po 2 godzinach, upewniwszy się świrując zza węgła, czy wszyscy napastnicy odjechali dobrze, że miałam wtedy tylko spaloną kieckę, od świec na stołach, ale byli ciężko ranni śmiech na sali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ...No górnicy i kierowcy autobusów to raczej nie z budżetówki... i co z tego ? tez chca podwyzki (tez im sie nalezy) i nie zapłaci im nikt inny jak ja, Ty, agnieszkakusi, inni forumowicze forumowicze i wszyscy którzy płaca podatki ! jedni zapłacą zarówno w cenie węgla, biletów autobusowych i podatkach (ci którzy jeżdza MPK i pala węglem ) inni tylko zapłaca to jako koszty ukryte w cenie prądu czy wyższych podatków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.01.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.01.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 za nimi pojda urzędnicy państwowi, lesnicy, strazacy i tak mozna w nieskończonośc wyliczać kto zacznie "odstawac" i żądać problem w tym ze spora tych grup zawodowych nic nie produkuje ani nie tworzy zjada tylko pieniadze zarobione przez innych W kwestii formalnej. Lasy Państwowe nie biorą ani grosza z budżetu. Całkowicie się finansują i jeszcze coś tam do kasy państwowej odprowadzają. A czy nic nie tworzymy? Całe drewno na rynku to z prywatnych lasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.01.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No ja zakładam, że to co daję, to jest pewien kompromis, i to i tak daję, więc nie liczę tego jako dawanie ze swojej kieszeni. A jeżeli nie chcesz płacić podatków, to pracuj na czarno - tylko to już zakrawa na przestępczość... przestępczość, ulubione słowo policjantów, widomo jest wszędzie, a szczgólnie wśród podchmielonych wieśniaków tudzież w lasach wśród nielegalnie handlujących grzybiarzy jak kiedyś na Balu Sylwestrowym wpadła banda łysoli i rozwaliła wszystko w drobny mak, to przyjechali dopiero po 2 godzinach, upewniwszy się świrując zza węgła, czy wszyscy napastnicy odjechali dobrze, że miałam wtedy tylko spaloną kieckę, od świec na stołach, ale byli ciężko ranni śmiech na sali ja czekam juz miesiąc na przesłuchanie w sprawie kradziezy... pilna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.01.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 a ja się nie skarżę na policjantów. Zawsze dla mnie uprzejmi, chociaz włamywaczy nie obiecywali znaleźć Nawet mandatu jeszcze nie dostałam, tylko pouczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 28.01.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 kurcze - dla mnie też są mili...zawsze... (niechby tylko spróbowali inaczej... ) moich włamywaczy znalezli (siedzieli za to rok i osiem miesięcy - bo recydywa ) i łupy oddali... mandaty płacę (jak muszę - ostatnio 500 zł i 10 punktów - krzaczaści byli nieugieci...nawet sie wkurzyłam...no trudno...zasłużyłam ) ale dla tych z interwencji - Wieeelki Szacun... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts