Seba7207 28.01.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 RRmi moze pochwal się w jakim zawodzie Ty pracujesz? Jeśli chodzi o Agnieszkę to przyznaje jej rację, płace policjantów są mizerne. I nie mam nikogo w rodzinie kto jest policjantem. To się tylko tak wydaje, że po 15 latach emerytura. Tylko zauważcie, że psychika takiego człowieka jest zszarpana. Często sa to ludzie znerwicowani, schorowani. Społeczeństwo oczekiwałoby cudów, nie dająć nic w zamian. Policjant nie pójdzie strajkować -lekarz lub pielegniarka mogą odejść od łóżka pacjenta. Sprawźcie ile osób pobiera zapomogi (policja). I ciągle na baczność, świątek, piątek służba. Jeśli chodzi o nauczycieli to w weekendowej Wyborczej lub Dzienniku Polskim był na ten temat artykuł. 1000zł dla nauczyciela stażysty - śmiechu warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.01.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 hej, wreszcie po weekendzie mam neta.przeczytalem cały wewontek, i sie dzieje, sie dzieje: moje 3 grosze: zgoda z zieloną w kwestii, że nikt nie zmusza ludzi do pracy w policji naszej kochanej. co więcej "za taką marną kasę" chce pracować coraz więcej młodych chłopaków ( dziewcząt również - swoją drogą policjantki potrafią być mniamuśne ). Wiem, że ciężko się dostać do szkoły policyjnej, więc chyba coś jest nieteges, zwłaszcza,że na rynku zaczyna brakować ( naprawdę!) ludzi. Agnieszka, przepraszam,że nawiąże do cytowanej wypowiedzi z innego wątku na temat popijania przez Twojego męża. rozumiem, że problem może jest głębszy a ja go spłycam, ale... stać go na 2-3 piwa dziennie, albo wódeczkę?, przy takich zarobkach? wydając ok 6 złoty dziennie, to sie zbiera ok 10 proc wypłaty ( jeśli ma te 2000 ). to jednak trochę jest, no nie? Jakość pracy w Polsce i co za tym wydajność ( nie tylko policjantów ) jest żenująca. Mam porównanie latając zawodowo po świecie. często przenosi się to na zarobki, bo to co w polsce robi 3 ludzików, w krajach o wysokim rozwoju robi 1, albo wcale ( tu nie o policjantach ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 RRmi moze pochwal się w jakim zawodzie Ty pracujesz? . Malo tego , ze sie nie pochwale , to powiem , ze musialabym nie miec rozumu , zeby pisac o sobie i swojej Rodzinie jakies istotne info . Moge , zeby uchylic rabka napisac , ze nigdy nikt mi nie placil, zawsze zarabialam na siebie sama , placac przy tym innym . Czy to cos zmienia ? Moze tyle , ze za twardo stapam po ziemi , zeby dac sie nabrac na jakies bzdurne apele. Pomijajac Fundacje Pana Owsiaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 28.01.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Na pewno wyślę Muszę tylko jakiś sztuciec aluminiowy skombinować :):) no to zrobisz komus niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.01.2008 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Oorbus to, że rrmi z sobie tylko znanych powodów przytoczyła wątek o moim mężu, nie oznacza, że ze względu na swoją pensję mąż nie może wypić piwa czy czegoś mocniejszego. Poza tym ja również pracuję, nie jestem na utrzymaniu męża. Uważam więc, że jedno do drugiego ma się jak pięść do oka. A że ktoś poświęca swój czas i złośliwie szuka na forum jakiś starych postów...no cóż... Ponury dzięki za pw na temat tego wątku. Masz rację, szczególnie z tą żółcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 ... A że ktoś poświęca swój czas i złośliwie szuka na forum jakiś starych postów...no cóż... sporo osób martwiło sie Twoim pijącym męzem ... no cóz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 29.01.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 No to może Ci co są tak negatywnie nastawieni do jakby nie było ok. 1/3 społeczeństwa (bo z tego co piszecie, to wszyscy tylko wołają a nic nie robią) może niech się gdzieś przeniosą, bo jak można żyć w takim Państwie Darmozjadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.01.2008 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Brzoza, zobacz kiedy ten wątek był założony. Zresztą nie ma co komentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.01.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Brzoza, zobacz kiedy ten wątek był założony. Zresztą nie ma co komentować. nasuwają sie jednak pewne dygresje Seba zwrócił uwage na psychike policjantów ... ... Tylko zauważcie, że psychika takiego człowieka jest zszarpana. Często sa to ludzie znerwicowani, schorowani ... nie tak dawno trzeźwi kanadyjscy celnicy zatłukli paralizatorami na lotnisku Polaka (notabene rząd polski nie zwrócił sie jeszcze o ich ekstradycje do Polski i "sprawiedliwy" proces ....mozliwie równie sprawiedliwy jak "sprawiedliwy" zrobili właśnie Anglicy po ekstradycji Jakubowi Tomczakowi którego podejrzewali o morderstwo ... nie mając na to mocnych dowodów ...) ludzie na służbie maja często tak zdegenerowana psychike, ze człowiek "nie w mundurze" to dla nich "obcy", którego trzeba unicestwić albo ograniczyc mu prawa ... dlatego pijący policjant to podwójne zagrozenie dla obywatela - tak mi sie wydaje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.01.2008 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Brzoza, pijany drużnik, kierowca, nauczyciel, wojskowy itd...to tez problem. Każdy pijany człowiek, który przegina z alkoholem to problem dla siebie samego lub innych.A Jakub Tomczak został oskarżony o gwałt i brutalne pobicie, a nie o morderstwo. Osobiście mam nadzieję, że będzie mógł się bronić w czasie kolejnego procesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 29.01.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Agnieszkakusi Jedynym policjantem w obronie ktorego wyslalbym widelec , jest porucznik Borewicz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.01.2008 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Przed chwilą dostałam pw od jednego z forumowiczów, żeby nie przejmować się atakami rrmi, bo zaraz pojawi się cała święta trójka: Luc, House, rrmi - razem wzięci. Dzień dobry! Czekam na trzeciego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 29.01.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 To teraz tylko czekac na PW z numerami Lotto na najblizsze losowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 29.01.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 To teraz tylko czekac na PW z numerami Lotto na najblizsze losowanie . założę się, że wiem od kogo ten pw (czy było tam coś o chórkach? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.01.2008 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 nieeeeee...chórków nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 ... A Jakub Tomczak został oskarżony o gwałt i brutalne pobicie, a nie o morderstwo. Osobiście mam nadzieję, że będzie mógł się bronić w czasie kolejnego procesu. to prawda (pomyliłem się), ze Anglicy skazali Jakuba Tomczaka nawet nie za morderstwo na podwójne dozywocie (liczą chyba ze będzie miał dwa zycia ...) ale sednem jest to, ze prasa "wydała wyrok" juz wczesniej a sedziowie tego sie trzymali - nie biorąc pod uwage, ze każda watpliwość procesowa powinna byc brana na korzyść oskarzonego ... Brzoza, pijany drużnik, kierowca, nauczyciel, wojskowy itd...to tez problem. Każdy pijany człowiek, który przegina z alkoholem to problem dla siebie samego lub innych ... agnieszkakusi - policjanci "wypracowali" sobie latami wizerunek z jakim sa dziś kojarzeni przez lata byli psami łańcuchowymi komunistów i dla utrzymania systemu byli gotowi prawie na wszystko (przypomnij sobie do jakiego stadium doszli Piotrowski, Pekala, Chmielewski i Pietruszka - przy morderstwie ks. Popiełuszki) w latach stanu wojennego ZOMO wcy(karmieni prawdopodobnie narkotykami czy jakiś innym świństwem) nie wahali sie strzelac do strajkujących, pałowanie czy znęcanie sie nad złapanym więźniem politycznym było ich rutyną ludzie pałowani jeszcze zyją ... dlatego nie dziw sie Waszą akcje "widelec" nie kazdy chce poprzec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 29.01.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Brzoza, ludzie, którzy przeżyli II Wojnę Światową też jeszcze żyją, ale to nie powód, aby nienawidzić młodego pokolenia Niemców. Nie szerz stereotypów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.01.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Brzoza, wiem jak ludzie podchodzą do policji (dawnej milicji) i nie dziwię się. Mój tata też miał z nimi osobiste spotkanie tylko dlatego, że miał akurat imię i nazwisko takie same jak ktoś poszukiwany.W tej chwili w policji większość to młodzi chłopacy, którzy naprawdę kochają to, co robią. Wiem, zaraz się zacznie, że wybrali taką pracę, że zawsze mogą ją zmienić. Pewnie, że mogą. Jednak to nie jest wyjście. Już w tej chwili w policji są ogromne braki kadrowe, niech odejdzie jeszcze kilka tysięcy policjantów. Wyobrażasz sobie to? Oni odejdą, nowi nie przyjdą. Jeśli nie zmieni się ustawa o policji to naprawdę w krótkim czasie po prostu nie będzie miał nas kto chronić. I nie pomogą tu ochroniarze. Nie piszę tego wszystkiego tylko z perspektywy bycia żoną policjanta. Powiem Ci szczerze, że nie jest łatwo czekać w domu gdy nie można dodzwonić sie do męża, a godzinę temu powinien być w domu. Nie jest łatwo przechodzić przez różne urazy, które wydarzyły się na służbie. Nie można zaplanować niczego nawet z trzydniowym wyprzedzeniem, bo z dnia na dzien zmieniane są grafiki.Człowiek stara się nie myśleć o tym, że któregoś dnia on może po prostu nie wrócić. Jasne, mój mąż może zrezygnować, podjąć inną pracę, ale co to zmieni? Nic. Dalej będą policjanci, którzy będą pracować marnym sprzętem za marne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.01.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 w latach stanu wojennego ZOMO wcy(karmieni prawdopodobnie narkotykami czy jakiś innym świństwem) nie wahali sie strzelac do strajkujących, pałowanie czy znęcanie sie nad złapanym więźniem politycznym było ich rutyną,ludzie pałowani jeszcze zyją ... dlatego nie dziw sie Waszą akcje "widelec" nie kazdy chce poprzec .... Człowieku o jakich ty policjantach mówisz?Mamy 2008 rok i nie są to czasy stanu wojennego.Ale jeżeli już tak myślisz to za kilka lat będziesz spał pod oknem we własnym domciu z własnym kałachem ,żeby ci sąsiad domu nie spalił bo przy ostatnim spotkaniu np pokłóciliście sie i powiedziałeś mu ,że ma kręcone zęby i piety na plecach.Coś pomyliłeś albo coś umknęło twojej uwadze . Ja poparłem bo mam dużo widelców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts