Zołza 25.01.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 np Mapei i mówię o tych na podłodze mam takie i szlag mnie trafia jak widzę je takie brudne tzn szare coraz bardziej i w niczym nie przypominaja wanilii ani jaśminu kupiłam wczoraj wąską szczotkę na drewnianą na kiju za 9,50 zł (Pani w sklepie nazwała to "śrupakiem" :o ) i Cilit Bang za 19,00 zł polałam odczekałam minutę i szorowałam schodziło pięknie potem szmatą z wodą zmyłam z wierzchu i potem taką czystą mokrą szmatką każdą fugę potraktowałam i stałam potem jak głupia w kuchni i się zaczęłam cieszyć podłogą jest efekt dzisiaj walczę w holu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 25.01.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Gdzieś czytałam o środkach do zabezpieczenia jasnych fug przed brudzeniem.Podobno myje się je doskonale...Sama będę musiała takie kupić, bo niedługo kładą mi fugi na podłogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 25.01.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Mam jasne fugi epoksydowe . Nie ma problemu z czyszczeniem .Brud się nie trzyma , plam nie łapią. Podobno ciężkie w położeniu .Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.01.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Mam jasne fugi epoksydowe . Nie ma problemu z czyszczeniem .Brud się nie trzyma , plam nie łapią. Podobno ciężkie w położeniu .Polecam. O tak,tylko epoksydowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.01.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Zołza, dzieki za tip ! u mnie wszedzie mapei .... od czekolady poprzez orzech i beż do jasminu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.01.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Też mam ten problem niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.01.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Zołza dzięki za wątek. Też mam fugi firmy Mapei. Kolor Jasny beż i zaczynają się robić brudny beż . Ale tu chyba też jest trochę winy kafelkarza, bo one od początku miały w niektórych miejscach inne odcienie. Proszę napisz tylko co to dokładnie za szczotka (hmm - wąska szczotka na drewnianym kiju???) oraz co to za Cilit Bang bo są różne rodzaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.01.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Zołza a impregnowałaś fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.01.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Se właśnie nabyłam cilit bang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 26.01.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 np Mapei i mówię o tych na podłodze mam takie i szlag mnie trafia jak widzę je takie brudne tzn szare coraz bardziej i w niczym nie przypominaja wanilii ani jaśminu kupiłam wczoraj wąską szczotkę na drewnianą na kiju za 9,50 zł (Pani w sklepie nazwała to "śrupakiem" :o ) i Cilit Bang za 19,00 zł polałam odczekałam minutę i szorowałam schodziło pięknie potem szmata z wodą zmyłam z wierchu i potem takaczystą mokrą szmatka kazdą fugę potraktowałam i stałam potem jak głupia w kuchni i się zaczęłam cieszyć podłogą jest efekt dzisiaj walczę w holu pozdrawiam I tak raz w tygodniu? Juz raz wymieniałam fuge i juz wiem, ze nigdy nie zdecyduje sie na jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 26.01.2008 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 juz odpowiadam cilit bang - fioletowa butelka za około 19 zł szczotka taka drewniana z włosem dość twardym - są takie w sklepach ze środkami czystości i bhp (do tej pory nie zwracałam na nie uwagi) ja kupiłam taką wąska - fajnie pasuje na fugi nie wiem jak często będę to robić - zrobiłam w czwartek kuchnie i na razie czysto teraz będę tylko myć mopem i zobaczę na jak długo wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 27.01.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Dzięki za odpowiedź. Zołza a może od razu nałóż impregnat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 28.01.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Korzystam z wątku o fugach i podłączam się z pytaniem - dla mnie na razie problemem nie jest doczyszczenie używanych fug ale świeżo połozonych Na razie jeszcze jestem wkurzona, ale wkrótce przejdę załamanie nerwowe jeśli te nieszczęsne teoretycznie brązowe fugi nie przestaną być zszarzałe Mam w jednym pomieszczeniu położoną brązową fugę Ceresit CE 40, zanim zacznę użytkować to pomieszczenie chciałabym zaimpregnować fugi (HG już czeka), ale żeby impregnować to najpierw muszę je doczyścić. Nie wiem czemu ciągle wyglądają jak pokryte szarym nalotem - na mokro są ładne, brązowe a a jak wysychają to ciągle jak zakurzone Może ktoś przerobił takie udręki z podłogą i podpowie mi jak doprowadzić je do prawidłowego koloru? pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.01.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Basiaw może już o tym wiesz, a jak nie to przetrzyj wodą z octem, tak dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 W wojsku robią to szczoteczką do zębów :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Korzystam z wątku o fugach i podłączam się z pytaniem - dla mnie na razie problemem nie jest doczyszczenie używanych fug ale świeżo połozonych Na razie jeszcze jestem wkurzona, ale wkrótce przejdę załamanie nerwowe jeśli te nieszczęsne teoretycznie brązowe fugi nie przestaną być zszarzałe Mam w jednym pomieszczeniu położoną brązową fugę Ceresit CE 40, zanim zacznę użytkować to pomieszczenie chciałabym zaimpregnować fugi (HG już czeka), ale żeby impregnować to najpierw muszę je doczyścić. Nie wiem czemu ciągle wyglądają jak pokryte szarym nalotem - na mokro są ładne, brązowe a a jak wysychają to ciągle jak zakurzone Może ktoś przerobił takie udręki z podłogą i podpowie mi jak doprowadzić je do prawidłowego koloru? pozdrawiam BasiaMysle , ze z ciemniejszymi fugami jest jednak wiekszy problem. Jasne mozna latwiej doczyscic moim zdaniem. Tez mam ciemna w garazu , wyglada strrasznie , fakt , ze byla tania i nie przejmuje sie , bo to garaz , ale w domu poloze jasne fugi. W jednej z lazienek mam juz wlasciwie polozona , w kolorze czekolady , fuga sopro i tez wyglada ladnie tylko na mokro. Teraz robie lazienke kolejna i fuga bezowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 28.01.2008 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 no właśnie żeby zimpregnowac fugi trzeba je najpierw wyczyścić u mnie wszystkie fugi były szare bez względu czy jasne czy ciemny brązna razie czyszczę te jasne bo te ciemne mamy w pomieszczeniu gospodarczym ale szlag mnie trafia jak widzę je na mokro ciemne a potem w kolorze szarości spróbowałam tym cilitem te ciemne ale jakoś nie widzę efektu za to ścierka była brązowa spróbuję tym octem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Ja w mieszkaniu mam jasne, chyba Mapei, ale nie jestem pewna. Ostatnio w łazience już mnie podłoga załamywała, więc wzięłam szczoteczkę do zębów (taką zużytą) i rozrobiłam Ace z wodą i każdą fugę wyszorowałam, a następnie zmyłam całą podłogę normalnie mopem - efekt widoczny gołym okiem, fugi znowu jasnożółte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.01.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 my chcemy tak dobierac glazure aby nie miec jasnych fug jasne sa ladne ale na poczatku pozniej aby byly ladne trzeba im poswiecac czas a szczerze to nie chce nam sie wolimy miec cos ciemniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.01.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 my chcemy tak dobierac glazure aby nie miec jasnych fug jasne sa ladne ale na poczatku pozniej aby byly ladne trzeba im poswiecac czas a szczerze to nie chce nam sie wolimy miec cos ciemniejszego co ty nie powiesz To nie jest wątek dla ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts