tasha 26.01.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Czy możecie podać koszt waszego kominka z krótkim opisem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 26.01.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Koszt mojego kominka to tak 6000zł wraz z robocizna wiec tak w sam raz. Wkład 12kw tarnawy wiec malutki do tego turbina przewody do nadmuchu zaciag zimnego powietrza z zewnatrz. Kominek półokrągły. Jest gdzies w poscie " nasze kominki" jesli Cie interesuje to zerknij jest gdzies na 30 ktorejs stronie. Zadowolony jestem z niego niesamowicie. Jest bardzo wydajny ogrzewam 100m2 a czuje ze mogłby ogrzac 200m2:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 26.01.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 U mnie 9 tys marmur obudowa wklad blasek czy jakos tak moc chyba 12 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 27.01.2008 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Koszt mojego kominka to tak 6000zł wraz z robocizna wiec tak w sam raz. Wkład 12kw tarnawy wiec malutki do tego turbina przewody do nadmuchu zaciag zimnego powietrza z zewnatrz. Kominek półokrągły. Jest gdzies w poscie " nasze kominki" jesli Cie interesuje to zerknij jest gdzies na 30 ktorejs stronie. Zadowolony jestem z niego niesamowicie. Jest bardzo wydajny ogrzewam 100m2 a czuje ze mogłby ogrzac 200m2:) Pozdrawiam Znalazłam twój kominek (jest na 31 str) Rozumiem ze masz ogrzewanie kominkowe? W tych 6 tysiakach masz też robociznę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 27.01.2008 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 U mnie 9 tys marmur obudowa wklad blasek czy jakos tak moc chyba 12 kW Ciekawi mnie jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 27.01.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Koszt mojego kominka to tak 6000zł wraz z robocizna wiec tak w sam raz. Wkład 12kw tarnawy wiec malutki do tego turbina przewody do nadmuchu zaciag zimnego powietrza z zewnatrz. Kominek półokrągły. Jest gdzies w poscie " nasze kominki" jesli Cie interesuje to zerknij jest gdzies na 30 ktorejs stronie. Zadowolony jestem z niego niesamowicie. Jest bardzo wydajny ogrzewam 100m2 a czuje ze mogłby ogrzac 200m2:) Pozdrawiam Znalazłam twój kominek (jest na 31 str) Rozumiem ze masz ogrzewanie kominkowe? W tych 6 tysiakach masz też robociznę?? Witam. Tak zmiescilem sie dokladnie w 5600 i w tym mam material i robocizne oczywiscie poza kamiennymi elementami . To moje dzielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 29.01.2008 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 pięknota i tym bardziej cieszy jak samemu zrobi się choćby część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 30.01.2008 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Dzisiaj własnie pogoniliśmy potencjalnego wykonawcę kominka. Startował od ceny 10 tys, zaklinał się, że 8-9 to minimum, a wogóle to na ogół robi za 20-30!!!. A my chcemy wklad raczej "rekreacyjny", może z DPG grawitacyjnym w małym zwartym domku i prostą obudowę z jakimiś elementami kamienia, ale niezbyt wiele. Pokazał jakieś ohydztwa "pseudorustykalne" i w formie ołtarzyków, przy czym twierdził, że wykonawstwo musi tyle kosztować, bo to pełny profesjonalizm i 4 (słownie: czterech) dupków z jego firmy będzie tyrać przy tym cudzie całe 4 dni! Dodam, że mamy gotowy komin Leiera z wyczystką, już doprowadzony dopływ powietrza, kominek ma być w przygotowanej już wnęce zlicowany ze ścianą. Przy czym oni zamierzają tak tyrać!? Cztrech ludzi za cztery dni to szarpie kawal roboty! Będziemy więc sami kombinować. Obudowa prosta z elementami kamienia - pomysł już jest. Poradźcie - jaki wkład za rozsądną cenę (palenie raczej weekendowe), ew. DPG - na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 30.01.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ale kominek to także komin do budowy-tak jak w moim przypadku i zastanawiam się czy nie przenieść kominka w miejsce gdzie będzie komin z CO i zrezygnować z komina specjalnie do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 01.02.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Dzisiaj własnie pogoniliśmy potencjalnego wykonawcę kominka. Startował od ceny 10 tys, zaklinał się, że 8-9 to minimum, a wogóle to na ogół robi za 20-30!!!. A my chcemy wklad raczej "rekreacyjny", może z DPG grawitacyjnym w małym zwartym domku i prostą obudowę z jakimiś elementami kamienia, ale niezbyt wiele. Pokazał jakieś ohydztwa "pseudorustykalne" i w formie ołtarzyków, przy czym twierdził, że wykonawstwo musi tyle kosztować, bo to pełny profesjonalizm i 4 (słownie: czterech) dupków z jego firmy będzie tyrać przy tym cudzie całe 4 dni! Dodam, że mamy gotowy komin Leiera z wyczystką, już doprowadzony dopływ powietrza, kominek ma być w przygotowanej już wnęce zlicowany ze ścianą. Przy czym oni zamierzają tak tyrać!? Cztrech ludzi za cztery dni to szarpie kawal roboty! Będziemy więc sami kombinować. Obudowa prosta z elementami kamienia - pomysł już jest. Poradźcie - jaki wkład za rozsądną cenę (palenie raczej weekendowe), ew. DPG - na poddasze. Macie racje to jakis zdzierca był Ja z moim kominkiem też sie szarpałem jakieś 2 miesiące zanim mi go zrobili Ale ten wasz spec to naprawde mnie zaskoczył bo w tych 10 000 klockach powinien byc wkład za conajmniej 5 000 zł A co do wkładu to ja polecam tarnave sam go mam i jestem strasznie zadowolony to jest monolit wiec nie ma jakis łączen na silikonach jak we francuzach... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 01.02.2008 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Lubosz a możesz pokazać to swój kominek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 01.02.2008 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No i słusznie go pogoniliśmy. Naszym wykonawcą będzie Forest. Może specjalnie taniej nie będzie, ale za zbliżoną kasę nie badziewie w stylistyce cmentarno-ołtarzykowej i dokladnie wiadomo, co za ile i po co, przedstawione profesjonalnie i bez zbędnego bajeru. Wkład pewnie Tarnava - bo Spartherm, choć pewnie wart swojej ceny, jest dla nas za drogi. Planowany jest piecokominek z szamotem wewnatrz i z pięknych krakowskich kafli, jednak w stylistyce raczej nowoczesnej i skromnej. Podoba nam się to rozwiązanie, gdyż jest bardziej tradycyjne, "prawdziwe" - nie z papendekla i wełny oraz wygląd oryginalny, ale nie tandetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 02.02.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 tasha prosze bardzo Pompa tłocząca jest ukryta w tym czyms pół-kolistym czymś a ta belka z halogenkami biegnie ruła co niesie ciepełko do innych pomieszczen.Tylko kolor bedziemy jeszcze zmieniac ale jeszcze nie wiemy na jaki ten jast taki na troche Pozdrawiam http://images33.fotosik.pl/128/4654406b446617f9.jpghttp://images32.fotosik.pl/128/23fbc0caeefb538b.jpg http://images24.fotosik.pl/151/80291858c1062656.jpghttp://images25.fotosik.pl/150/a92a0ae7f429f441.jpg http://images31.fotosik.pl/128/4711701093a5a4a2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 03.02.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Cena zależy od wkładu. My mamy Tarnavę 18 KW z rozprowadzeniem ciepła DGP. Cena wkładu ze stojakiem 3900 zł. "Ciepła obudowa z szamotu i kafli" robocizna z materiałem 5600 zł. DGP robiliśmy sami więc koszt tylko materiałów i turbinki. Obudowa jest super bo to jak piec akumulacyjny. Kafle i szmot trzymają ciepło w odróznieniu od kamieni typu marmur i granit. Trzeba sobie postawić pytanie: czego oczekuję od kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.02.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 WM 08 można gdzieś obejrzeć Twój kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 03.02.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Postaram się zaraz wkleić, tylko nie wiem czy mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 03.02.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cc73feec20efbe62.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 03.02.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 http://images28.fotosik.pl/152/7ca637eeff15a4abm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.02.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Super. Bardzo mi się podoba. Dziękuję za zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 03.02.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts