Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Jest tak jak pisałem juz wielokrotnie. Grzejniki Purmo niegdyś były bardzo dobrymi grzejnikami. Od jakiegoś czasu najwidoczniej firma poszła na ilo.ść natomiast z jakościa jest juz duzo gorzej. Miałem kilka rzy reklmacje na te grzejniki. Mają onhe tendencję do świerszczenia szczególnie słychć to w nocy. Poza tym są bardzo słabo zabezpieczone od środk a co wiaze sie z tym szybciej korodują. W poprównaniu z innymi grzejnikmi przy tych samych gabarytach maja mniejsza moc cieplna........................Dokładnie to mówie klientowi, jezeli chce poznać moją opinie.

Pozdrawiam

Mam 12 grzejników Purmo [ zainstalowanych dokładnie od roku ] to mało czasu aby przetestować , ale ani żaden nie świszcze , ani nie gwiżdże , na ewentualne przeciekanie jest gwarancja . A mówiąc serio dzwięki z grzejnika spowodowane są ruchem wody prawda [ pompka na 3 bieg /75Watt /i w każdym grzejniku usłyszymy szum . Proponuję powrócić do tematu za kilka lat ,będę przepraszał albo będę przepraszany .

Ostatnie trzy grzejniki domontowałem / "moja firma"nabrała tyle roboty że zapisywali mnie za kilka miesięcy/ sam łącznie z lutowaniem "gałązek"

wg. porad wyczytanych między innymi na forum /po testach temp.i ciśnieniowych wydałem sobie patent tymczasowy pomocnika hydraulika.

Stelrad - cena dobra, jakość ponoć też... Purmo wszyscy mi odradzali ze względu na oszczędności w grubości stali i zabezpieczeniach antykorozyjnych. Fajne są też Radsony - wyszły deczko drożej od Stelrada, też ponoć bardzo dobre

• 2 years później...
Witam niedługo będę miał robioną instalacje co w domu i zastanawiam się jakie grzejniki zakupić (aluminiowe czy stalowe). Jakie firmy są godne polecenia a jakie omijać daleka? Jak wyliczyć jaki duży grzejnik do danego pokoju? Z góry dziękuje za informacje.