boguslaw 25.09.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 (edytowane) sadm1. Masz teraz próbkę tego, co dzieje się na tym forum. Jeszcze nie zainstalowałeś otrzymanych wyników a już zaczyna się kontestowanie ewentualnych Twoich wniosków z ich stosowania. Taka kontestacja będzie zawsze. Jest zbyt dużo zmiennych i adwersarze o tym wiedzą.. Przecież rok do roku nierówny, jeśli chodzi o potrzeby grzewcze..Ostateczną różnicę stanowić będzie nawet ilość, wiek i zwyczaje domowników..Zamiast skupiać się na meritum, zaczyna się udowadnianie, że się nie jest wielbłądem.Twój tok myślenia i wnioskowanie jest bardzo dobre. W różnych kwestiach, nie tylko względem grzejników.. Argumenty mpolpawa zaczynają być niepoważne.. cyt: "fizyki nie oszukasz, jeśli twój kociołek na paliwo stałe będzie produkował 18KW ciepła a grzejniki się wyłączą bo powiedzą dość to co się stanie ?? kociołek wychłodzi się w 5 sekund ??" koniec cyt. Nawet nie wypada się do nich ustosunkowywać..Mpolpaw stracił okazję na darmochę... cyt: "ja osobiście mogę też kupić regulusy dla swojego domku, bo planuję bufor 1600L i grzanie dynamiczne mi nie straszne, ale jak znajdę gdzieś indziej tańsze grzejniki to ... " koniec cyt. Słusznie zauważyłeś, że masa kotła i masa zawartej w nim wody dominują w instalacji... A co będzie mpolpaw jak wyłączą prąd i staną pompy?A co będzie jak termostaty wyłączą nagle z obiegu wszystkie grzejniki, choćby o najwiekszej masie? U j-j awansowałeś na mojego sąsiada. Za moment napisze, że jesteśmy w zmowie. prawdziwy.anika.... Przyjrzyj się kolorowi RAL9006 Edytowane 25 Września 2010 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 25.09.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 (edytowane) Słuchajcie. Patrząc na posty tego tematu. Większość forumowiczów łaja Bogusław podważając argumenty, których używa. Nie zostawiacie suchej nitki na tych grzejnikach. Ja pisałem, że rozważam te grzejniki zanim padła propozycja. To coś złego że się z kimś nie zgadzamy? Argumenty Bogusia są naciągane i mówi Ci to wiele ludzi tu obiektywnych, nie producentów. Nikt nie chce źle dla Ciebie. Poczytaj więcej forum to zdasz sobie sprawę że nikt tu nie lubi nabijania ludzi w butelkę, a Boguś to robi, naciagając drobiazgowe rożnice w swoich grzejnikach i podnosząc ich wagę do istotnych i zauważalnych choć fizyka mówi coś innego o czym wielu z nas Bogusiawi starało si wytłumaczyć ale przecież on NIE może się z anmi zgodzić bo strzelałby w swój produkt tak więc wierz dalej w energooszczędne grzejniki użytkuj je ale nie mów w przyszlości innym że one działają bo one będą dzialąć a Ty oprócz tego, że działają i że jest Ci ciepło (czyli jak 99,9% ludzi w swoich domach z ogrzewaniem) nic innego nie będziesz w stanie zauważyć. pzdr Edytowane 25 Września 2010 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 25.09.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 (edytowane) tak Boguslaw,ten kolor od poczatku byl moim faworytem,natomiast mam watpliwosci co do jego czesci opisu(slowo bialy)....bralam tez pod uwage srebrzystoszary(on chyba jest na ktoryms zdjeciu na stronce i bardzo na tym zdjeciu przypadl mi do gustu )ale szczegolowe pytania bede zadawac jak juz stana mi wszystkie scianki dzialowe,bo powymyslalam sobie z tymi grzejnikami troche niecodziennych rozwiazan i musze poczekac gdzie sie hydraulikowi uda dotrzec z podlaczeniem sadm1,chyba troche przesadzasz z tym okresleniem"sucha nitka"?ja sama bede zamawiac regulusy,ale nie widze zwiazku tego faktu z tematem dyskusji... Edytowane 25 Września 2010 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.09.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 tak Boguslaw,ten kolor od poczatku byl moim faworytem,natomiast mam watpliwosci co do jego czesci opisu(slowo bialy).... bralam tez pod uwage srebrzystoszary(on chyba jest na ktoryms zdjeciu na stronce i bardzo na tym zdjeciu przypadl mi do gustu ) ale szczegolowe pytania bede zadawac jak juz stana mi wszystkie scianki dzialowe,bo powymyslalam sobie z tymi grzejnikami troche niecodziennych rozwiazan i musze poczekac gdzie sie hydraulikowi uda dotrzec z podlaczeniem sadm1,chyba troche przesadzasz z tym okresleniem"sucha nitka"? ja sama bede zamawiac regulusy,ale nie widze zwiazku tego faktu z tematem dyskusji... Ten "srebrzystoszary" grzejnik ze stronki to pewnie wersja kolorystyczna METALLIC. Naprawdę inne zalety regulusów do Ciebie nie przemawiają? szybkość reakcji, wielka powierzchnia wymiany ciepła, lekkość, nierdzewność i. in.? Pozdrawiam Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 27.09.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 a czy ja mowie Boguslaw,ze regulusy nie maja tych wszystkich zalet?przeciez caly czas mowie,ze sa to dobre grzejniki i maja dobre opinie od uzytkownikow (pomijam milczeniem to zdjecie z okopcona nie wiadomo czym sciana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.09.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 (edytowane) a czy ja mowie Boguslaw,ze regulusy nie maja tych wszystkich zalet? przeciez caly czas mowie,ze sa to dobre grzejniki i maja dobre opinie od uzytkownikow (pomijam milczeniem to zdjecie z okopcona nie wiadomo czym sciana) Jak to nie wiadomo czym.. Brudem. Zdjęcie pewnie z jakiejś hali przemysłowej a jakie to grzejniki nie wiadomo, gdyż są ukryte za żaluzją... Może faviery? Z kolorów największe wzięcie ma RAL ekri 1013, jasny beż 1015, brąz czekolada 8002, jasna oliwka 6021 a z mocniejszych miedź antyczna i złocisty - burza pustyni.. Pozdrawiam Edytowane 27 Września 2010 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 27.09.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Kolory w sumie też są zaletą tych grzejników - może największą nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadm1 28.09.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Kolory w sumie też są zaletą tych grzejników - może największą nawet... Czyli regulusy mają jakieś zalety? hmmm ten kolor:) Ale czy ze względu na ten kolor warto je montować? Panie Bogusławie forum ewoluuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 28.09.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Panie Bogusławie forum ewoluuje a dokladniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadm1 28.09.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 a dokladniej? Według forumowiczów grzejniki mają same wady takie jak: mała pojemność wodna, mała waga, szybkość nagrzania, delikatne wykonanie (wykonane z blachy aluminiowej). Nagle pojawia się światło w tunelu, które przeważa wady na korzyść zalet czyli kolor:) Śmieszne:) Może nie przeważa ale pozwala myśleć o regulusach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 28.09.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 nie odwracaj sadm kota ogonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.09.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 grzejnik każdego producenta można kupić w pełnej palecie RAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaK. 28.09.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Bogusław niezniszczalny i nie do zniechęcenia. My zamontowaliśmy sobie grzejniki DUO, płaskie, panelowe i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.Cena nas skusiła i bardzo dobrze, bo skoro nie widać różnicy to po co przepłacać.Jest ładnie, estetycznie, a w te energooszczędności przy kupnie grzejników to ja za bardzo nie wierzę.Oszędność powstaje niepodwarzalnie w przypadku okien, ścian, ocieplenia, ale same grzejniki... To takie moje skromne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.09.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 (edytowane) grzejnik każdego producenta można kupić w pełnej palecie RAL Każdego producenta? Żeberka? Panele? W tej samej cenie co białe? Z takim samym czasem realizacji? Na pewno nie w Polsce.. Regulusy będą wkrótce (w październiku) montowane w 14 narodowych centrach szkoleniowych w Wielkiej Brytanii.. Edytowane 23 Lutego 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.09.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 i co tak się indyczysz? ja napisałem, dokładnie to co napisałem, a Ty już skaczesz z pazurami na plecy, odrobinę dystansu,albo kropelki na nerwy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.09.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 (edytowane) i co tak się indyczysz? ja napisałem, dokładnie to co napisałem, a Ty już skaczesz z pazurami na plecy, odrobinę dystansu, albo kropelki na nerwy, Z całą pewnością nie "każdego producenta grzejnik można kupić w pełnej palecie RAL". Edytowane 23 Lutego 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.09.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 każdy z producentów deklaruje pełną paletę RAL kolejny raz zarzucasz mi nieprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadm1 28.09.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 No proszę więc na wyspach są projektanci i instalatorzy, którym nie przeszkadza mały zład i dynamika:) Tylko u nas łby zakute "nie pracuję na nich", "instalacja się zagotuje". Nikt nie chce próbować!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.09.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 już Ci obiecał te grzejnikidaruj sobie wazelinę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 28.09.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 wielu producentow liczy sobie za kolor duzo drozejstaram sie byc obiektywna i nie wystepuja ani za ani przeciwwydaje mi sie,ze kazdy ma swoje powody na zakup takich a nie innych grzejnikownp ja tez patrze z tej strony,ze mam tu Boguslawa jak na tacy i wydaje mi sie,ze na tyle go tu poznalam,ze w razie reklamacji nie powie mi spadaj kupujac w sklepie np grzejniki purmo(niejednokrotnie obsmarowane na forum),w razie podobnej sytuacji moge sie spodziewac dlugiej reakcji (sprzedawca-dystrubutor-producent)i roznie tez sie to moze zakonczyc a oczywiscie moj sposob wyboru grzejnikow nie zmienia mojego spojzenia na calosc sporu toczacego sie na forum,min podlogowki czy mojego spojzenia na bezsens testowania grzejnikow u sadma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts