hydraulik_ 16.09.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 witam, chciałem się doradzić, co sądzicie na temat grzejników płytowych DeLonghi?? Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 26.09.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) Ja jak bym mógł, to bym cofnął czas i kupił wszystkie grzejniki Kermi z technologią X2, niestety, a zapewne na szczęście mam tylko jeden taki grzejnik w kuchni (trójpłytowy). Pozostałe też się sprawują, ale ten jak dla mnie jest fenomenalny. Najpierw kupiłem grzejnik, nie wiedząc o nim nic poza wymiarami i mocą czekałem na dostawę, to jedyny grzejnik jaki wtedy był dostępny od ręki w moich parametrach. Odebrałem, zainstalowałem i dopiero po ściągnięciu opakowania poczytałem o tej technologii, jak na razie jeden sezon z tym grzejnikiem i jestem pod wrażeniem.Co do wątku - przynajmniej Kermi potrafi uzasadnić swoją przewagę nad innymi grzejnikami, a bogusław się męczy już 34 stronę na tym forum i w tym temacie, już nie spoglądam na inne tematy bo chyba bym zwymiotował czytając te brednie. Edytowane 26 Września 2011 przez ryhu82 uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 26.09.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 oj... No cóż, ja o oszczędnościach to nie mogę mówić bo nie mam dwóch identycznych budynków z dwoma typami grzejników, mogę opisać spostrzeżenia i subiektywnie je ocenić. Grzejniki zainstalowane mam w kamiennicy, jak instalacja pracowała "na pół gwizdka" to aż żal mi było tego ciepła uciekającego przez ścianę, bo obie płyty ciepłe (zwykłych Perfektów), a Kermi trójpłytowy w kuchni przód cieplutki, środkowa płyta ciepła, a tył ledwo ciepły (żeby nie napisać zimny). Jak instalacja chodziła na 70'C to Kermi i tak cały się nagrzewał i wszystkie płyty były ciepłe i konwekcja była większa, ale temperatura w kuchni cały czas ok. Porównując grzejnik Kermi i grzejnik Perfekt, który znajduje się w porównywalnej odległości od kotła stwierdzić mogę jednoznacznie, że Kermi daje odczuwalne ciepło wcześniej niż Perfekt, ale to tylko moje subiektywne odczucie. Zaznaczyć muszę jedno w zeszłym sezonie instalacja chodziła w trybie dwustawnym, a w tym sezonie będzie chodzić w trybie ciągłym. Kocioł mam firmy Vaillant VUW 202-3-5 z regulatorem pokojowym VRT 392. Wtedy z ciekawością będę oglądał zachowanie grzejnika Kermi. Gdyby było mnie na to stać to wymieniłbym Perfekty na Kermi. Może gdybym dalej żył w błogiej nieświadomości istnienia czegoś takiego jak to cholerne X2 to bym cieszył się z Perfekta i bym był zadowolony, bo Perfekty są ładne i zbudowane z głową (łatwe w instalacji) sam wszystko instalowałem więc wiem o czym piszę, mają plastikowe nakładki na blachę w okolicach otworów co zabezpiecza ten grzejnik przed porysowaniem podczas montażu i to mi się podobało. To tylko moje subiektywne odczucia, zaznaczę to po raz kolejny, myślę, że ten sezon będzie kropką nad i albo kreską na Kermi. Jak ktoś się przypomni to odpowiem na pytania w trakcie lub pod koniec sezonu grzewczego. rychu82(...) PS jeżeli twój zachwyt nad Therm X2 jest prawdziwy a nie udawany to powiem ci w sekrecie że grzejniki regulus mają identyczną zasadę działania, więc właśnie potwierdziłeś w praktyce cały bogusiowy marketing Czy zachwyt.... hmmm to może i zachwyt jest , ale stojąc przy Kermi i stojąc przy Perfekt (zasilanie 45'C), dla mnie zdecydowanie większe ciepło odczuwam z Kermi... właśnie chyba ów promieniowanie jest tym zbawiennym odczuciem, przy Kermi wystarczy stać by się ogrzać, a przy Perekt nogi na kratkę, żeby się ogrzać. Co do bogusiowego marketingu to bogusiowy marketing jest chaotyczny, niespójny, niejednorodny, bełkotliwy, mdlący i zniechęcający do regulusów. Kermi popiera twierdzenia przeprowadzonymi badaniami i liczbami: np. na http://www.kermi.pl wiadomo, że jak każda firma gra marketingowo, ale przynajmniej jest konkretna i spójna. Mnie nie interesuje co wypisywał bogusław mnie interesuje co sam odczuwam korzystając z jakiegoś produktu, firma może polecać odkurzacz i pisać, że jest cichy, ale jak go kupię i okaże się wrzeszczącym gratem to utracę zaufanie do marki, kupię i okaże się cichy to polecę każdemu bez obaw, że będzie mieć do mnie pretensje. Grzejnik kupiłem bez wiedzy o technologii, kupiłem bo jak pisałem spełniał wymogi (parametry techniczne) i jestem miło zaskoczony, że posiada takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 26.09.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 po co zmieniać grzejniki ?? kup sobie ekran zagrzejnikowy, w starych kamienicach które mają nieocieplone mury taka rzecz się sprawdzi identycznie jak Therm X2 [ATTACH=CONFIG]76613[/ATTACH] koszt to 20zł za 0,5*5m i już masz pewność że nie będziesz grzał ścian Wierz mi lub nie, że to nie to samo, ekrany zagrzejnikowe znam doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 26.09.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Zainstaluj w kamiennicy ekran zagrzejnikowy najlepiej w kuchni i powiedz mi jak wygląda twoja ściana po sezonie lub dwóch, sam ocenisz czy to jest to samo.Dyskutować nie mam zamiaru, dzielę się tylko swoimi subiektywnymi spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 26.09.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) Wierz mi lub nie, że to nie to samo, ekrany zagrzejnikowe znam doskonale. Widzisz ryhu82, jaki jest sposób argumentacji mpoplawa. Piszesz, że sam widzisz wyraźną różnicę w efektywności dochodzenia do temperatury pracy grzejnika, tymczasem mpoplaw czepia się cyferek... To do czego Niemcy doszli w dynamice pracy grzejników X2, jest tylko niewielkim zbliżeniem do istoty działania regulusów. Dla mpoplawa słowo wyższy komfort cieplny to tylko marketing bo liczy się tylko całoroczny bilans cieplny obiektu. Kompletnie nie widzi człowieka, z jego zmiennymi potrzebami i zmiennymi oczekiwaniami. Pozdrawiam Bogusław Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 26.09.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 ja znalazłem coś takiego http://www.kermi.pl/Polnisch/Heizen/Flachheizkoerper/Therm_X2/Technische_Info/Media/Vergleich_Thermobild/index.phtml tego już mpoplawa nie zauważyłeś? zajrzałem też na stronę regulusa, ale dla mnie ta strona to sieczka bez konkretnych informacji popartych jakimikolwiek badaniami, gdzie zakładka certyfikaty lub badania. Może bogusław ma jakiś cudowny link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 26.09.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) ja znalazłem coś takiego http://www.kermi.pl/Polnisch/Heizen/Flachheizkoerper/Therm_X2/Technische_Info/Media/Vergleich_Thermobild/index.phtml tego już mpoplawa nie zauważyłeś? zajrzałem też na stronę regulusa, ale dla mnie ta strona to sieczka bez konkretnych informacji popartych jakimikolwiek badaniami, gdzie zakładka certyfikaty lub badania. Może bogusław ma jakiś cudowny link? Regulusy opatrzone są znakiem CE uprawniające do wprowadzane do obrotu na terenie całej UE co wiąże się z m.in. badaniem typoszeregów grzejników przez jednostkę notyfikowaną. Wyroby R-S otrzymały m.in. prestiżową nagrodę Głównego Inspektora Nadzoru Budowlanego, co wiązało się to ze skrupulatnym sprawdzaniem procesu produkcyjnego pod względem zgodności z EN-442. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.09.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 i o czym to świadczy? ano o tym, że spełniają normy, tak jak pozostałe na rynku, dopuszczone do obrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 26.09.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 No właśnie każdy produkt sprzedawany we wspólnocie powinien mieć znak CE. Moja lapa też ma CE, telewizor i inne urzadzenia w domu. Ja pytałem o certyfikat energooszczednosci, który mają grzejniki Kermi X2 lub badania naukowe, które przeprowadził niezależny instytut badawczy. Kermi przedstawia warunki przeprowadzonych badań i ich wyniki, załącza nawet zdjęcia z kamery termowizyjnej, a Regulus co ma na dowód swej innowacyjności??? Słowa bogusława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 26.09.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) No właśnie każdy produkt sprzedawany we wspólnocie powinien mieć znak CE. Moja lapa też ma CE, telewizor i inne urzadzenia w domu. Ja pytałem o certyfikat energooszczednosci, który mają grzejniki Kermi X2 lub badania naukowe, które przeprowadził niezależny instytut badawczy. Kermi przedstawia warunki przeprowadzonych badań i ich wyniki, załącza nawet zdjęcia z kamery termowizyjnej, a Regulus co ma na dowód swej innowacyjności??? Słowa bogusława Cóż znaczy dla mpolpawa i innych pseudodoradców certyfikat energooszczędności firmy Kermi? To dla nich tylko marketing.. http://www.regulus.com.pl/news/dynamiczny-system-grzejnikowy Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.09.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) No i co powiecie?Nie mówiłem? Opinie grupy lobbujących forum nie szkodzą regulusom.Tak samo grymasy mpoplawa nie zaszkodzą Kermi. Zabawna jest zajadłość niektórych w atakowaniu mnie i mojego produktu. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.09.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Co do eksportu, to życzysz mi jak najlepiej? A dlaczego tu w kraju już nie?Czyżbym wchodził komuś w paradę?Tobie i kolegom? Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.09.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) (...) musisz zacząć uważać, bo za chwilę chińczycy ciebie skopiują i będzie smutny koniec (...) Już skopiowali.. Na Ukrainie. Pomimo posiadania patentów ochronnych, które mają tam gdzieś. === Gdy sędzia okręgowy miał wydać wyrok uznający roszczenia Regulusa w tej sprawie, w dniu ogłoszenia wyroku został odwołany w górę, do Kijowa, a sprawa została odesłana do kolejnej grupy biegłych... Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 27.09.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 ->Bogusław Po co bijesz pianę na łamach forum? Jeśli Twój produkt jest tak dobry to obroni się sam. A swoją argumentacją i zacietrzewieniem tylko zniechęcasz możliwych klientów, oraz czytelników forum. Swoją drogą, wątki dotyczące grzejników w tym dziale są "zepsute" regulusami i podłogówką. Z góry przepraszam za przytyk osobisty, ale z Ciebie ani fachowiec ani marketingowiec. Pamiętam jak pytałem Ciebie via priv w temacie grzejników. Korespondencja z Tobą zakończyła się po tym jak napisałem że Administrator bloku w którym mieszkam zabrania montażu grzejników miedzianych. Więc odebrałem to tak; póki byłem potencjalnym klientem było warto pisać, a skoro nie kupię to po co się produkować... Ale, żebyś nie brał tego tak do Siebie, to nie jesteś jedyny na tym forum, który patrzy na forum poprzez pryzmat własnego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 27.09.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 bogusław Mi się głównie rozchodzi o to, że jeżeli Regulus jest taki dobry to niech podeśle kilka egzamplarzy swojego cudownego wyrobu do jakiegoś niezależnego instytutu badawczego np. niemieckiego z prośbą o przeprowadzenie badań naukowych w kwestii wyższości tych grzejników nad standardowym grzejnikiem dwupłytowym lub nawet na polską politechnikę śląską, ktoś może napisze pracę magisterską na ten temat, czy to nie ciekawe doświadczenie??? mpoplaw ekran sobie zamontowałeś za grzejnikami? Bo producent napisał 20% oszczędności energii? Co to za izolator 2 mm styropianu i 0,02mm folii aluminiowej, uszczelnienie ściany za grzejnikiem przed przepływem pary wodnej? bogusław widzi tylko Regulusy, mpoplaw widzi tylko zwykłe grzejniki i ściany wyłożone ekranem zagrzejnikowym, a ja widzę grzejniki zwykłe i jeden inaczej pracujący niż pozostałe, jaki z tego morał??? Nic nie zastąpi automatyki sterującej ogrzewaniem domu, a to czy grzejnik szybciej się nagrzewa, jest stalowy, aluminiowy czy miedziany, jaki ma przepływ i jego kierunek, jaką ma pojemność wodną ma znaczenie w zależności od tego jakie mamy rury, źródło ciepła, jaka technologia budowy domu i czy wykorzystujemy automatykę czy też nie.Każdy człowiek z tytułem naukowym czy też bez niego będzie miał inne zdanie na ten temat.bogusław może skorzysta z dobrej rady i zafunduje sobie szkolenie na wysokim poziomie z zakresu marketingu i promocji produktów na rynku europejskim. Życzę wszystkim powodzenia, także w wyborze grzejnika do swojego gniazdka ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.09.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) ->Bogusław Po co bijesz pianę na łamach forum? Jeśli Twój produkt jest tak dobry to obroni się sam. (...) Produkt sam się obroni? A obroni się. Mam spore wzrosty sprzedaży. Niektórym to bardzo nie w smak. Nie zauważyłeś, że większość "doradców" to technicy-samoucy, którzy wzajemnie się edukują na forum i wzajemnie się wspierają w razie sporów? Nec Hercules contra plures... jak powiadali kiedyś? Mnoży się na forum ilość ekspertów. Każdy z nich zna się najlepiej... Na wszystkim. Nawet w tematach dotyczących zdrowia, każdy tu wie lepiej.. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.09.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) bogusław Mi się głównie rozchodzi o to, że jeżeli Regulus jest taki dobry to niech podeśle kilka egzamplarzy swojego cudownego wyrobu do jakiegoś niezależnego instytutu badawczego np. niemieckiego z prośbą o przeprowadzenie badań naukowych w kwestii wyższości tych grzejników nad standardowym grzejnikiem dwupłytowym lub nawet na polską politechnikę śląską, ktoś może napisze pracę magisterską na ten temat, czy to nie ciekawe doświadczenie??? ;-D Kermi tak właśnie zrobiło i co? mpoplaw ich wyśmiał. On wie lepiej. Nawet gdybym przedstawił opinię kilku niezależnych instytutów badawczych, to i tak pierwszy z brzegu mądruś napisze, że są to badania z tezą wygodną dla zlecającego, a grupa kolegów mądrusia poprze go zgodnym chórkiem,, Badałem swoje produkty m.in. na Politechnice Śląskiej.. Szef katedry ciepłownictwa natychmiast zamontował je u siebie w domu.. Pozdrawiam Bogusław Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 27.09.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (...) Na marginesie. Badałem swoje produkty na Politechnice Śląskiej.. Szef katedry ciepłownictwa natychmiast zamontował je u siebie w domu.. Pozdrawiam Bogusław Zapytam przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.09.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Zapytam przy najbliższej okazji. Cezary .. wie o nich najwięcej.. (...) załącza nawet zdjęcia z kamery termowizyjnej (...) http://i876.photobucket.com/albums/ab321/B_Wojcik/bad3.jpg Pierwszy z brzegu.... REGULUS-system INSIDE - system grzejników wewnatrzściennych http://regulus.com.pl/download/deklaracjazgodnosci.pdf Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts