Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie dziwię się ,że jako producent tak uważasz.Ja też sprzedaję to w co wierzę ,że jest dobre.(a mogę błądzić).

Nie chce mi się jednak wierzyć ,że piszą tu tylko sceptycy i jeden producent entuzjasta.

Są takie istoty co nie mają dylematów......

Zapomniałeś o konkurencji...

Widziałeś ranking rozpoznawalności marki i preferencji zakupowych....

Nic Ci on nie mówi?

Marka i to co jej towarzyszy, to marka...

Tego mi nikt nie odbierze..

Produkt produktowi nierówny. Choćby pozornie stanowił to samo... Poprzez cel, do jakiego został wytworzony.

Podam Ci przykład z branży medycznej...

Kwas acetylosalicylowy - prosty związek chemiczny.

Kupisz Aspirin produkowaną przez Bayer Leverkusen czy Polopirynę z Polfy Pabianice?

Który preparat działa lepiej?

Niby to samo a nie to samo...

Diabeł tkwi w szczegółach..

A co dopiero, jeśli porównujesz produkty o diametralnie różnych charakterystykach pracy...

Opiszę samochód: cztery koła, zespół napędowy, karoseria, światła, wycieraczki...- dojedziesz nim do celu....

W ten sam sposób opisałeś Seicento oraz ciągnik Volvo.

Jaka jest ich wspólna cecha?

Tylko jedna: dojedziesz nimi do celu.

Poza tym różnią się zasadniczo pod względem gabarytów , możliwości oraz osiągów.

Diabeł tkwi w szczegółach.

Pozdrawiam

Bogusław

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ehh Bogusław, Bogusław , powiedz mi, w czym Twoje regulusy są lepsze od moich kermi k2?? dzieki nim spalę miej eko? będę mieć cieplej? będe mieć lepszy komfort? no powiedz w czym? nic tak nie przemawia do inwestorów jak kasa.... udowodnij na forum że twoje grzejniki dają 1000zł oszczędnosci/na sezon i gra..

ehh Bogusław, Bogusław , powiedz mi, w czym Twoje regulusy są lepsze od moich kermi k2?? dzieki nim spalę miej eko? będę mieć cieplej? będe mieć lepszy komfort? no powiedz w czym? nic tak nie przemawia do inwestorów jak kasa.... udowodnij na forum że twoje grzejniki dają 1000zł oszczędnosci/na sezon i gra..

Każdy wynik, każde wyliczenie, każdą ekspertyzę niektórzy forumowi mądrusie będą kontestować z rozmaitych przyczyn.

Choćby po to, żeby pokazać, jacy są ważni i pryncypialni..

Każdy z nich Ci powie, że Twoje Kermi K2, to taki sam grzejnik jak każdy inny... Konsekwentnie..

Poprzez przesunięcie przepływu do pierwszej paneli, Kermi zbliżyło sie do tego co jest istotą regulusów.. Szybsze rozpoczęcie procesu grzania.

Jaką przez taki zabieg Kermi deklaruje oszczędność energii cieplnej?

Nic nie trzeba wyliczać.

Wystarczy dobra wola, wystarczy pomyśleć logicznie i wszystko się w prosty sposób spina..

Poprzez wiarę w cyferki nie należy wyłączyć zwykłego myślenia..

Pozdrawiam

Bogusław

Kupisz Aspirin produkowaną przez Bayer Leverkusen czy Polopirynę z Polfy Pabianice?

A co dopiero, jeśli porównujesz produkty o diametralnie różnych charakterystykach pracy...

Bogusław

Na Bayerowskiej można lepiej zarobić :p ale ten sam preparat.

Z samochodami to nietrafiony przykład

Podam lepszy .

Masz zbiornik 100 l z grzałką

i 100 litrowych czajników z grzałkami.

Co ogrzejesz taniej.

Oczywiście grzałki mogą być typu lekkiego i ceramiczne w zbiorniku.

Regulus to zwykły grzejnik

A Kermi X2? Taki sam panelak jak każdy inny?

Nietrafiony ten Twój przykład... Świadczy za moimi tezami...

Jeśli potrzebuję tylko 5 litrów ciepłej (lub gorącej) wody, to wolę 5 czajników...

Czasem potrzebujesz mieć tylko kilka litrów ciepłej wody, czasem kilkanaście, czasem kilkadziesiąt litrów.....

Po co wówczas grzać grzać całe sto litrów ???

Jak masz do dyspozycji tylko jeden zbiornik sto litrów, to masz kiepsko. Same straty... Poza energią, stracisz także czas...

Pozdrawiam

Bogusław

Pewnie słyszałeś o Placebo...

Podawanie placebo jest często stosowany w długotrwałych terapiach, po to by uniknąć działania ubocznego wielu leków.. głównie przeciwbólowych..

Przykład - sól fizjologiczna i.m. zamiast morfiny..

Pozytywny efekt podania placebo ma podłoże czysto psychologiczne.

Niestety gorączka Ci nie minie po podaniu żadnego placebo, gdyż jest ona wynikiem (objawem) ostrego stanu zapalnego .

Wątek tutaj zaczął mi przypominać temat mówiący o teorii spiskowej 11 września 2001 na FM...też był jeden kolega Robakatorianin, który wierzył w to co pisał...

Tu to samo...Bogusław chwali swój wyrób - reszta mówi że bzdura....

A ha Boguś moja żona od zawsze marzła w stopy, nawet jak w poprzednim domu mieliśmy grzejniki, po prostu kłopoty z krążeniem i nic poza tym.....

Problem w tym, że bayerowska działa skuteczniej....

Cud nad Renem?

Tak jak regulus -placebo .

Ale działa - tylko trzeba wmówić .

A z czajnikami to chodziło o wodę jako dom a grzałki jako grzejniki.

Oczywiście można podgrzewać pokoje w których sie przebywa ,a inne grzejniki podłączyć do drzwi .W momencie wchodzenia uruchomia regulusa i ciepło ,wychodzisz zimno.

Tak jak żarówka

Edytowane przez hydraulik_

Wątek tutaj zaczął mi przypominać temat mówiący o teorii spiskowej 11 września 2001 na FM...też był jeden kolega Robakatorianin, który wierzył w to co pisał...

Tu to samo...Bogusław chwali swój wyrób - reszta mówi że bzdura....

A ha Boguś moja żona od zawsze marzła w stopy, nawet jak w poprzednim domu mieliśmy grzejniki, po prostu kłopoty z krążeniem i nic poza tym.....

Pożyjemy, zobaczymy...

Teksty na "nie" traktuję w większości, jako działania konkurencji. Kompletnie się nimi nie przejmuję..

Wiem co produkuję i jakie są tych produktow atuty nie do przecenienia

Eksport - 40% produkcji, w kraju wzrost w tym roku 20%.

Kryzys? Nawet jeśli - to nie u mnie..

Zobacz przywołany przez Adrenalin ranking... http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fbudujemydom.pl%252Findex.php%253Foption%253Dcom_content%2526task%253Dspecialblogcategory%2526act%253Dview_ranking%2526id%253D%2526rankingid%253D11276%2526Itemid%253D39

Jak na konkurowanie z koncernami z potężnym kapitałem i o zasięgu globalnym, całkiem niezły wynik...

Gdy się odrzuci firmy produkujące drabinki (Instal Projekt, Enix), wyjdzie jeszcze lepiej...

Ps. Co do żony. Ma kłopoty z krążeniem? Jakiego typu?

Jeśli zawsze marzła w nogi, to teraz, zimą, po wyjściu na zewnątrz, może marznąć jeszcze bardziej.

Dla niej podłogówka faktycznie może jawić się jako cudo.. Okresowo niech bada sobie układ żylny kończyn dolnych.. Stopy zimą może smarować maścią histaminową..

Pozdrawiam

Bogusław

Edytowane przez boguslaw

Tak jak regulus -placebo .

Ale działa - tylko trzeba wmówić .

A z czajnikami to chodziło o wodę jako dom a grzałki jako grzejniki.

Oczywiście można podgrzewać pokoje w których sie przebywa ,a inne grzejniki podłączyć do drzwi .W momencie wchodzenia uruchomia regulusa i ciepło ,wychodzisz zimno.

Tak jak żarówka

Czyli nie wiesz czym jest placebo i na czym polega "efekt placebo".

Bardzo często, głównie w okresie przejściowym, potrzeby grzewcze (cieplne) są nie tylko niewielkie, lecz także krótkotrwałe.

Jeśli ktoś ma do dyspozycji tylko jeden zbiornik stulitrowy z jedną grzałką, to jego pole manewru jest żadne.....

Ja osobiście wolę znacznie większą dyspozycyjność systemu ogrzewania.

Tylko wówczas zapanuję nad niemal każdą sytuacją, bez względu na jej wyjątkowość...

=================================================

Optymalna produkcja ciepła.

Optymalne magazynowanie.

Optymalna dystrybucja ciepła.

Na każdym z powyższych etapów można ponieść nieuzasadnione ekonomicznie straty. Można zadziałać nieoptymalnie...

Dletego dla rozważań co do konfiguracji swojego osobistego, indywidualnie optymalnego systemu grzewczego, każdemu z tych etapów należy przyjrzeć się oddzielnie...

http://www.regulus.com.pl/download/regulusy_bufor.pdf

Pozdrawiam

Bogusław

Podam Ci przykład z branży medycznej...

ASA to jest ASA, czy firma krzak czy nie, jest to jeden i ten sam związek chemiczny o takim samym działaniu. Mogą się różnić dawką, postacią w jakiej będziesz go przyjmować i pewnymi dodatkami, która może firma dodawać. Obydwa są przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, przeciwbólowe i mogą uszkadzać błonę śluzową żołądka chyba, że przyjmujesz go enteralnie. Jako lekarz medycyny dobrze o tym wiesz i nawet podałeś trafny przykład, ale nie do końca :) Grzejnik o budowie x czy y z wentylatorem innymi bajerami x czy y dalej jest grzejnikiem i dalej punktowo oddaje ciepło tak jak ASA dalej jest przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, przeciwbólowe. Mieszkając w bloku, odkręcam grzejnik, po chwili robi się mało komfortowo, powietrze jest jakieś inne, takie suche, jakby się dało to mógłbym prasować tym grzejnikiem sobotnie pranie, z podłogówką jest inaczej czyt. lepiej. Mało reprezentatywnie wygląda żelastwo na ścianie, dodatkowe problemy z aranżacją wnętrza. Poza tym nie wyobrażam sobie, być w salonie który ma 40 m2 i gdzieś tam w rogu w oddali umieszczony grzejniczek, lub gro grzejników bo jeden mógłby nie wydolić. Powiesz, że są modne fajne grzejniki- tylko ile trzeba za nie wyłożyć pieniędzy i czy ma to jakikolwiek sens ?

P.S Jako bierny obserwator tego wątku, muszę stwierdzić, że bogusław walczy jak tylko może, by nie zostać stłamszonym przez resztę otoczenia. Jedni mają ogromną wiedzę, inni są teoretykami, praktykami, konkurencją, jeszcze inna grupą są ludzie, którzy zazdroszczą, że coś komuś się udało, może niedosłownie, ale gdzieś tam w głębi duszy ich to kłuje i daje się to wyczuć, bo taka jest już mentalność polska. W moim odczuciu bogusławie, jesteś niesamowicie nachalny przez, co wydajesz się być osobą mało wiarygodną i może to niektórych irytować. Chcesz zarobić na chleb, przetrwać w tych trudnych czasach i jest to dla mnie zrozumiałe, ale nie uskuteczniajmy brudnej reklamy, a jeśli tak to ten temat powinien nosić inną nazwę z dopiskiem artykuły sponsorowane. Obok Twojego profilu winna widnieć informacja profil płatny.

Pozdrawiam

Edytowane przez pawko_

ASA to jest ASA, czy firma krzak czy nie, jest to jeden i ten sam związek chemiczny o takim samym działaniu. Mogą się różnić dawką, postacią w jakiej będziesz go przyjmować i pewnymi dodatkami, która może firma dodawać. Obydwa są przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, przeciwbólowe i mogą uszkadzać błonę śluzową żołądka chyba, że przyjmujesz go enteralnie. Jako lekarz medycyny dobrze o tym wiesz i nawet podałeś trafny przykład, ale nie do końca :) Grzejnik o budowie x czy y z wentylatorem innymi bajerami x czy y dalej jest grzejnikiem i dalej punktowo oddaje ciepło tak jak ASA dalej jest przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, przeciwbólowe. Mieszkając w bloku, odkręcam grzejnik, po chwili robi się mało komfortowo, powietrze jest jakieś inne, takie suche, jakby się dało to mógłbym prasować tym grzejnikiem sobotnie pranie, z podłogówką jest inaczej czyt. lepiej. Mało reprezentatywnie wygląda żelastwo na ścianie, dodatkowe problemy z aranżacją wnętrza. Poza tym nie wyobrażam sobie, być w salonie który ma 40 m2 i gdzieś tam w rogu w oddali umieszczony grzejniczek, lub gro grzejników bo jeden mógłby nie wydolić. Powiesz, że są modne fajne grzejniki- tylko ile trzeba za nie wyłożyć pieniędzy i czy ma to jakikolwiek sens ?

P.S Jako bierny obserwator tego wątku, muszę stwierdzić, że bogusław walczy jak tylko może, by nie zostać stłamszonym przez resztę otoczenia. Jedni mają ogromną wiedzę, inni są teoretykami, praktykami, konkurencją, jeszcze inna grupą są ludzie, którzy zazdroszczą, że coś komuś się udało, może niedosłownie, ale gdzieś tam w głębi duszy ich to kłuje i daje się to wyczuć, bo taka jest już mentalność polska. W moim odczuciu bogusławie, jesteś niesamowicie nachalny przez, co wydajesz się być osobą mało wiarygodną i może to niektórych irytować. Chcesz zarobić na chleb, przetrwać w tych trudnych czasach i jest to dla mnie zrozumiałe, ale nie uskuteczniajmy brudnej reklamy, a jeśli tak to ten temat powinien nosić inną nazwę z dopiskiem artykuły sponsorowane. Obok Twojego profilu winna widnieć informacja profil płatny.

Pozdrawiam

Dzięki flutebox, że poświęciłeś mi tyle czasu...

Co do ASA (AcetylSalicylicAcid dla nieobeznanych)... Specjalnie podałem jako przykład ten prosty - powszechnie znany związek chemiczny...

Ilość faktycznie czynnnej substancji chemicznej, domieszki, baza - to wszystko może mieć wpływ na to, że produkty jednej firmy mogą być skuteczniejsze od drugich.

Aspirin nie występuje w postaciach recepturowych do stosowania parenteralnego.. ( w Twoją wypowiedź wkradł się mały błąd, brak przedrostka).

==============================================================================

1/. Mieszkania w bloku... Regulusy i tam są często montowane, na zamianę - te o rozstawie 50 cm pomiędzy przyłączami...

Spółdzielnia spółdzielni nierówna.. Mieszkania niskopowierzchniowe, niskokubaturowe.

"Plaster miodu" to raczej nienajszczęśliwszy przykład...

2/ Pisałem kilkakroć- de gustibus non est disputandum...

3/. Konkurencja, utrwalone, nienaruszalne aksjomaty, brak otwartości i gotowości na zmiany, zawiść, egocentryzm... Wszystkiego po trochu...

W "Konopielce" Redlińskiego mamy wiele z obecnej sytuacji...

Lubiłem kiedyś telewizyjną "SONDĘ" prowadzoną przez red. Kurka i Kamińskiego i jej formułę.

Teza - antyteza..

Doskonały przykład na prowadzenie dyskusji w sposób prowadzący do zdrowego kompromisu...

4/. ad. punkt 3

nec Hercules contra plures? Jestem sternikiem jachtowym , instruktorem jazdy konnej, chodzę po wysokich górach..

Nie boję się żadnych wyzwań.

Dobrze poznać sposób i tok myślenia konkurencji a także stan wiedzy i preferencje innych ludzi..

Mam wystarczająco duże parcie do przodu by wytworzyć jeszcze kilka nowych interesujących produktów... Czekają w kolejce...

Wiesz co robi dobry koń ciągnący wóz, gdy jest mu trudniej, gdy czuje opór? Spręża się. Przyspiesza.

Akcja równa się reakcji.

Moje osobiste gorsze notowania na FM? Nic to... Odbije sie to pozytywnie w innym miejscu...

5/. To czy będę mieć dobrą prasę u forumowych doradców, nie ma istotnego wpływu na mój biznes.

Szanuję natomiast każdego forumowicza i dbam o to, by miał świadomość istnienia produktu innego niż inne...

Całej palety innych produktów...

6/. Płatny profil? Nie ma problemu... Co to zmieni?

Pozdrawiam

Bogusław

ale nie 3 minuty

Słusznie. Na pewno nie 3 minuty.

Wiesz co? Zdarza mi się czasem, gdy wrócę przemarznięty do domu, podnieść temp, na termostacie na pół godzinki...

Oczywiście w domu mam regulusy.

Jak już się rozgrzeję, ponownie zmniejszam temp...

W krótkim czasie temperatura powietrza powraca do parametrów wyjściowych..

Na marginesie..

Za 3 minuty ugotuje sie jajko na miękko lub zaparzy herbata..

Pozdrawiam

Bogusław

to z panelowymi pocierpiał bym 35 minut w chłodzie

Ty wytrzymasz... Jesteś gość! Powiedz to żonie czy też dzieciom... "Nie rozbierajcie się jeszcze. Już za pół godzinki będzie cieplej. Wtedy zjecie obiadek"

Ale żarty żartami..

35 - minutowa zwłoka tam, gdzie wcale nie musi jej być, w otrzymaniu tego co chcesz, to bardzo dużo...

Wyobraź sobie, że wszystko dostajesz o 35 minut później niż mógłbyś..

Przy podłogówce taki krótkotrwały manewr temperaturą wnętrza odpada w ogóle...

A takie sytuacje jak powyższa wcale nie należą do rzadkości...

Pozdrawiam

Bogusław