malubu77 30.06.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Moim zdaniem Kermi ale najlepiej przejrzec oferty roznych firm i wybrac cos odpowiedniego dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.07.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Ciekawą opcją są grzejniki z technologią x-2 czyli energooszczędne. Z tego co się orientuje to produkuje je kermi. Polega to mniej więcej na tym,że w grzejniku panelowym nagrzewa sie najpierw panel przedni a w zależności od zapotrzebowania na ciepło panel tylni. Nie ma i nigdy nie będzie grzejników energooszczednych, podstawową funkcją kazdego grzejnika jest grzanie, ma on tyle dostarczyć energii aby pokryc straty, nie mniej nie więcej. Od regulacji temperatury nie jest grzejnik i jego zmienna moc, tylko układy regulacji i sterowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.07.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Ciekawą opcją są grzejniki z technologią x-2 czyli energooszczędne. Z tego co się orientuje to produkuje je kermi. Polega to mniej więcej na tym,że w grzejniku panelowym nagrzewa sie najpierw panel przedni a w zależności od zapotrzebowania na ciepło panel tylni. Napisz jeszcze zgodnie z reklamą że są energooszczędne kabareciarz EDIT: asolt mnie ubiegł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.07.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Ciekawą opcją są grzejniki z technologią x-2 czyli energooszczędne. Z tego co się orientuje to produkuje je kermi. Polega to mniej więcej na tym,że w grzejniku panelowym nagrzewa sie najpierw panel przedni a w zależności od zapotrzebowania na ciepło panel tylni. Słyszałem że te grzejniki Kermi to straszny badziew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.07.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Słyszałem że te grzejniki Kermi to straszny badziew. A ja słyszałem że największy badziew to wodna podłogówka połączona z pompą ciepła Nie mogłem tego usłyszeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.07.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A ja słyszałem że największy badziew to wodna podłogówka połączona z pompą ciepła Nie mogłem tego usłyszeć ? Oczywiście ty karoka nie widzisz, że gościu napisał trzy posty i we wszystkich trzech reklamuje jedną firmę. Klapki na oczach? Jakoś mnie to nie dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.07.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Liwko, karoka widzi więcej jak Ty. A Ty widzisz tylko jedno. To była tylko taka mała złośliwość o wzorku i słuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.07.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A Ty widzisz tylko jedno. A co ja takiego widzę? Pompę ciepła? Poczytaj moje posty to może trafi do ciebie, że promuję wszystkie bezobsługowe i w rozsądnych pieniądzach rozwiązania w zależności od danej sytuacji. Ty wszędzie wcisnął byś węgiel Ty na tym zarabiasz, ja nie. I taka jest różnica między nami karoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.07.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Różnica tylko taka że Ty cały czas tylko pieprzysz. Jeszcze nie dodałem do tych ignorowanych ? Z kim będziesz pisał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 08.07.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Słyszałem że te grzejniki Kermi to straszny badziew. Też słyszałem od dobrego znajomego, że grzejniki KERMI to straszny badziew!!! Nie kupiłbym na pewno!!! ...aaaa, mam patent jak zrobić jeszcze bardziej energooszczędne grzejniki!!!! Wystarczy zapiankować połowę wylotu powietrza, to już dowolnie albo od dołu albo od góry. A jak kto pójdzie na calość, to zapianować całość NAPRAWDĘ po tym zabiegu będą oszczędniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 11.08.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Też się zastanawiałem dość długo, jedni doradzali stalowe, inni aluminiowe i tak to trwało:bash:. Długo czytałem o zaletach i wadach gdzie się tylko dało. Wybrałem stalowe, bo naczytałem się, że aluminiowe są delikatne, łatwo je uszkodzić, stalowe wydały mi się bardziej trwałe. Mam praktyczne nastawienie, grzejniki mają mi służyć przez wiele lat. I tak padło na stalowe Perfekt, o producencie czytałem na różnych forach same pochlebne opinie, w przeciwieństwie do np. Purmo. Poszperałem na necie i znalazłem sklep, tam doradzili mi jak duży grzejnik wybrać do danego pokoju. Naprawdę znają się na rzeczy, zadawałem mnóstwo pytań, poświęcono mi sporo czasu, więc jeśli szukacie doradców, to polecam http://ezelazny.pl/kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 11.10.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 ja wybralem grzejniki kermi, poniewaz moj brat ma i jest bardzo zadowolony i dlatego ja tez postanowilem w nie zainwestowac i jak narazie sa ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 11.10.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 ja wybralem grzejniki ........, poniewaz moj brat ma i jest bardzo zadowolony i dlatego ja tez postanowilem w nie zainwestowac i jak narazie sa ekstra A ja wybrałem przekonanie, że klientów zdobywasz chyba "po znajomości", bo na Allegro wszyscy obiecują poprawność gramatyczną i ortograficzną... Podszkol się, może wykup korepetycje z j. polskiego u jakiegoś rozgarniętego gimnazjalisty (będzie taniej niż u nauczyciela). Jestem również przekonany, że w życiu nie widziałeś grzejnika o którym próbujesz coś pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 20.02.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 A nie myśleliście o zastosowaniu grzejników... bardziej nowoczesnych? Jest to dośc spory element w każdym mieszkaniu i można pomyśleć, aby był on ciekawą ozdobą. Na jakimś blogu oglądałem jakie przedziwne mogą być grzejniki, że czasem aż cięzko poznać. Nie moge teraz go znaleźć tego bloga, ale coś w ten deseń: http://www.instalprojekt.com.pl/grzejniki/elegante-design/. Inna sprawa, że pewnie sporo trzeba wyłożyć za taką atrakcje i może być pewien problem z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.02.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Ten pierwszy po lewej gdzieś na zdjęciu w łazience widziałem. Bardzo mi się spodobał bo leżały na nim rolki zrobione z ręczników. Mówię sobie, ładnie i elegancko. Ale jak pomyślałem jak sprawa wyglądała by w praktyce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmroczek 09.03.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Nie do każdego mieszkania takie grzejniki pasują, ale rzeczywiście trzeba przyznać, że są ładne. Co do moich, mam Purmo V22 – różne długości. W łazience też jest biały grzejnik tej firmy. W zasadzie działają bardzo fajnie, nie ma z nimi problemów. Rodzice też chyba z 10 lat mają Purmo i jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 08.11.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Ja natomiast mam Kermi therm X2 Plan-V trafiłem akurat w bardzo fajnej cenie więc zakup jak najbradziej udany. Grzeją dobrze, szybko sie nagrzewają, a więc nie mam zadnych przykrości z nimi związanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 08.11.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Ja natomiast mam Kermi therm X2 Plan-V trafiłem akurat w bardzo fajnej cenie więc zakup jak najbradziej udany. Grzeją dobrze, szybko sie nagrzewają, a więc nie mam zadnych przykrości z nimi związanych Mateo33. Wydłubałeś z historii dość stary wątek... Poprzedni wpis z 9 marca... przypomnę zatem swoją wypowiedź z niedawnego wątku w temacie, który właśnie odświeżasz: cyt:" Koncepcja x2 ma na celu zmniejszenie efektu relatywnie dużej bezwładności grzejników panelowych, dodam, bezwładności i tak niewielkiej w stosunku do gigantycznej bezwładności ogrzewania podłogowego. Istotą konstrukcji x2 ma być szybsze rozgrzewanie przedniego panelu układu dwupanelowego. Może to skutkować poprawą komfortu cieplnego lecz nie istotnym zmniejszeniem zużycia energii dla celów grzewczych. Koncepcja ta tylko nieznacznie zbliża się do tego, co stanowi istotę działania grzejników REGULUS- czyli szybkie podejmowanie grzania w razie potrzeby i szybkie zaprzestanie grzania po ustaniu takiej potrzeby. Szybsze rozpoczynanie skutecznego grzania wpływa głownie na komfort cieplny, natomiast jedynie szybsze przerywanie grzania w razie ustania takiej potrzeby i możliwość realizowania dłuższych przerw w grzaniu skutkuje ewidentnymi oszczędnościami w zużycia energii cieplnej czyli realnym wpływem na obniżenie kosztów ogrzewania." koniec cyt. Pozdrawiam === Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 08.11.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Mam w łazience drabinkę i chcę ją wymienić na zwykły grzejnik płytowy bo mimo ciągłego pełnego przepływu jest w łazience zimno.Zasilanie i powrót wychodzi prosto z posadzki, króćce są oddalone od siebie o 51,5 cm. Szukam takiego grzejnika, który mógłbym przykręcić w to miejsce bez przerabiania instalacji (odkręcam stary i przykręcam nowy). Szukam i na tą chwilę nic z takich rozwiązań nie znalazłem.A miejsce mam ograniczone, między umywalką a drzwiami mam wolne 57 cm. Chciałem jeszcze zmieścić głowicę termostatyczną ale po prawej jest zasilanie i po prawej są drzwi, więc głowica jedynie po lewej się zmieści. Lub głowica na dole na zasilaniu z czujnikiem oddalonym.Nad grzejnikiem, 132 cm od ziemi wisi szafka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodanm 09.11.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) Mam w łazience drabinkę i chcę ją wymienić na zwykły grzejnik płytowy bo mimo ciągłego pełnego przepływu jest w łazience zimno. Zasilanie i powrót wychodzi prosto z posadzki, króćce są oddalone od siebie o 51,5 cm. Szukam takiego grzejnika, który mógłbym przykręcić w to miejsce bez przerabiania instalacji (odkręcam stary i przykręcam nowy). Szukam i na tą chwilę nic z takich rozwiązań nie znalazłem. A miejsce mam ograniczone, między umywalką a drzwiami mam wolne 57 cm. Chciałem jeszcze zmieścić głowicę termostatyczną ale po prawej jest zasilanie i po prawej są drzwi, więc głowica jedynie po lewej się zmieści. Lub głowica na dole na zasilaniu z czujnikiem oddalonym. Nad grzejnikiem, 132 cm od ziemi wisi szafka. Na stronie jest ciekawy wpis o tym jaki grzejnik warto jest wybrać do łazienkiMODEROWANO] - wśród dzisiejszych nowych technologii wygląd może iść swobodnie w parze z funkcjonalnosćią. Bardzo dobre oraz w miarę niewielkie grzejniki to Purmo Muna. Jakiś czas temu sobie taki zamontowałem u siebie. Wygląda bardzo dobrze ale jednocześnie jest bardzo wydajny. Nie zajmuje dużo miejsca ale zapewnia dobre grzanie. Ile mniej więcej mozesz przeznaczyć pieniędzy na grzejnik ? Edytowane 9 Grudnia 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts