marcin_poznan_33 10.04.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 ja w poznaniu mam ofertę na 26 z materiałem, ta sama ekipa życzyła sobie na jesień 28, także uwidacznia się dobra tendencja,mam tez inną ofertę na 24 z materiałem, tylko muszę jeszcze zweryfikować jakoś tej ekipy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 19.04.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 hmmm to u was całkiem przyzwoite te ceny u mnie w mazowieckim sobie cenią od 17zł/m2 witam.a ogólnie podajecie ceny tynku wraz z tym filcowaniem czy jak sie to zwie. umnie cena z tym czyms 22zł bez materiału.dodam że tynki piekne.nie bede ich szpachlował takie gładkie są.oczywiście nie takie gładkie jak lakier na samochodzie.cena wysoka dosyć.jeżeli bez tego filcowania to było by 17zł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafalGo 20.04.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 9zl za metr, cem-wap, moje materialy, woj. PodkarpackieDobrze wykonane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 23.04.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Na śląsku cieszyński chcą od 20 zł w górę ale szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja_169 06.10.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Yhmmm...mi w mazowieckiem robili cement - wapno za 30zł m2 za swoimi materiałem. Może nie najtaniej, ale przynajmniej wiem za co zaplacilam, bo tynki wyszły super białe, gładkie i odrazu pod malowanie. Bez żadnych zastrzeżeń... a ekipa godna jest polecenia...[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 06.10.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 28pln (w tym szpryca baumita a potem tynk wapienno-cementowy też baumita + listwy przyokienne + narożniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalmayday 08.10.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Yhmmm...mi w mazowieckiem robili cement - wapno za 30zł m2 za swoimi materiałem. Może nie najtaniej, ale przynajmniej wiem za co zaplacilam, bo tynki wyszły super białe, gładkie i odrazu pod malowanie. Bez żadnych zastrzeżeń... a ekipa godna jest polecenia...[/i] No i tak trzymać, lepiej zapłacić trochę więcej ale mieć pewność ze nie dostaniesz zawału jak zobaczysz ściany:) a swoja drogą takich ludzi co schodzą z cena do 8 zł za robociznę powinno się chyba kamieniować bo to właśnie oni psuja cały rynek budowlany !!A umiejętności trzeba sobie cenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 09.10.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 a swoja drogą takich ludzi co schodzą z cena do 8 zł za robociznę powinno się chyba kamieniować bo to właśnie oni psuja cały rynek budowlany !!A umiejętności trzeba sobie cenić taaaaak jest! a najlepiej centralne planowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niepijtyle 01.02.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 15pln/m2 robocizna Lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 08.02.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Z materiałem wyjdzie około 22 zł/m2Bez materiału 14-15zł/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marko34 17.02.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Ja też buduje pod Poznaniem, dziś dzwoniłam, ekipa z Konina 16 zł/m2, z Poznania 25 z materiałem, 15 bez. Cena Tynków na podkarpacu leci srednio 12zł za metr bez materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marko34 17.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Cena na podkarpaciu tynkow maszynowych cementowo wapiennych bez materiału chyba najmniejsza ;/ miedzy 12-11zł za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barts89 17.02.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Tynki tradycyjne to porażka.. Nie dość że się je beznadziejnie robi.. To i są droższe niż gipsowe.. A na dzień dobry przy metrażu 600m dom waży o jakieś 10 ton więcej niż przy gipsowych.. Czy ściany oddychają przy gipsowym ? Jasne że tak.. A tradycyjny i tak trzeba przynajmniej 2 do 3 razy szpachlować GIPSEM! Czy trzymają wilgoć ? Jeśli dom jest niedogrzany to na tradycyjnym grzyb wyjdzie jeszcze prędzej.. Jeśli ktoś mówi że tynki ręcznie robione są lepsze to chyba albo sam je tak robi i chroni swój interes.. albo nigdy nie widział maszynowych.. Jeśli ściana będzie krzywa to ręcznie się jej już nie naprostuje.. i czas wykonywania maszyna a ręcznie jest na 600m ok 2 tygodnie a ręcznie widzę za oknem 5 osobowa brygada od listopada działa.. Słyszałem też że podobno gipsowe się kruszą pod palcem..? Owszem może się tak zdarzyć jeśli "fachowiec" nie zagruntuje ścian przed tynkowaniem.. wtedy ściany wyciągną cała wodę z gipsu i ten się "spali" Cena w kujawsko - pomorskim to 22zł m z pełnym materiałem i gwarancją na tynk na parę lat.. do tego 1 lub 2 wiadra gładzi sheetrok 1 szpachlowanie cienkowarstwowe ok 7zł i można malować .. tradycyjny od 24zł + 17zł za szpachlowanie + kolejne tony materiału.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 20.02.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Moje tynki kosztują 14zł za m2 z filcowaniem - okolice Konina O co chodzi z tym filcowaniem tynków, bo jakoś nie do końca znalazłem odpowiedź co oznacza to określenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 23.02.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tynki tradycyjne to porażka.. Nie dość że się je beznadziejnie robi.. To i są droższe niż gipsowe.. A na dzień dobry przy metrażu 600m dom waży o jakieś 10 ton więcej niż przy gipsowych.. . nosić chcesz ten dom ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
md-cxxx 23.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Cena tynku w ok. Krakowa to ok 22-24 ,- Nie słuchajcie ludzie bzdur jakoby tynk maszynowy miał prostować ściany bo agregat tylko narzuca tynk na ścianę a nie prostuje jej nie ściąga łatą itd. to ciągle musi zrobić człowiek. Chyba że ktoś wali agregatem (dosyć ciężki jest) w ścianę aby ją przesunąć mechanicznie. Tynków gipsowych już się nie szpachluje cienkowarstwowo gipsem bo od tego jest technologia tzw. kretowania. Filcowanie tynku to zacieranie go pacą z filcem jest wtedy bardziej gładki dla niektórych klientów nadający się do gruntowania i malowania beż żadnych gładzi. Aby nie stosować gipsu na cem-wap można zastosować gładź wapienną i nie mamy gipsu na ścianach. Autoryzowany wykonawca tynków maszynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 24.02.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 witamu mnie tynki gipsowe maja byc za 22 zł /m2 baumita.tylko mam pytanie czy jesli ściany są krzywe i trzeba nałożyc wiecej gipsu zeby wyrównac to czy ekipa moze liczyc sobie metry 2 podwójnie? jesli nie to w jaki sposob mozna sie z nim dogadac zeby przy rozliczeniu nie byc nie miło zaskoczonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti44 24.02.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 witam u mnie tynki gipsowe maja byc za 22 zł /m2 baumita.tylko mam pytanie czy jesli ściany są krzywe i trzeba nałożyc wiecej gipsu zeby wyrównac to czy ekipa moze liczyc sobie metry 2 podwójnie? jesli nie to w jaki sposob mozna sie z nim dogadac zeby przy rozliczeniu nie byc nie miło zaskoczonym? Ja tak się dogadałem ze swoim wykonawcą (że liczy razy dwa jak trzeba tynk nadrzucić). Ale musi mi każdą "krzywą" ścianę pokazać przed tynkowaniem- i tak jestem codziennie wieczorem na budowie, a przynajmniej będę się czuł odrobinę bezpieczniej, żeby nie być właśnie "nie miło zaskoczonym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 26.02.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 witam u mnie tynki gipsowe maja byc za 22 zł /m2 baumita.tylko mam pytanie czy jesli ściany są krzywe i trzeba nałożyc wiecej gipsu zeby wyrównac to czy ekipa moze liczyc sobie metry 2 podwójnie? jesli nie to w jaki sposob mozna sie z nim dogadac zeby przy rozliczeniu nie byc nie miło zaskoczonym? Ja tak się dogadałem ze swoim wykonawcą (że liczy razy dwa jak trzeba tynk nadrzucić). Ale musi mi każdą "krzywą" ścianę pokazać przed tynkowaniem- i tak jestem codziennie wieczorem na budowie, a przynajmniej będę się czuł odrobinę bezpieczniej, żeby nie być właśnie "nie miło zaskoczonym" 22zł za tynk Baumita to dobra cena, my robimy tylko Knaufem za 25zł, co do podwójnego liczenia to mała przesada. Jeśli jest mała krzywizna czyli 1-2cm nawet nie mówimy o tym inwestorowi no chyba ze trzeba dorzucać po "20cm" to dogadujemy sie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti44 19.03.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Panowie, a czy takie ceny są atrakcyjne?? Tynk cementowo-wapienny maszynowy Kreisel 500 -> 26 zł brutto z vat Siatkowanie siatką leduchowskiego (30 cm)- 35 zł/1mb z vat. wykonanie szpalet w oknach,drzwiach balkonowych-> 40zł za mb. No i co Wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts