Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki cementowo-wapienne maszynowe - jaka cena?

Martuszek

Recommended Posts

Panowie, a czy takie ceny są atrakcyjne??

Tynk cementowo-wapienny maszynowy Kreisel 500 -> 26 zł brutto z vat

Siatkowanie siatką leduchowskiego (30 cm)- 35 zł/1mb z vat.

wykonanie szpalet w oknach,drzwiach balkonowych-> 40zł za mb.

No i co Wy na to??

Dla wykonawcy sa dość atrakcyjne :D

Z tymi szpaletami i siatką to trochę przegięcie.

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W okolicach Szamotuł cena tynków to około 13-14pln/m2. Odliczam drzwi i okna (chyba że są obrabiane). Tynk cem-wapienny narzucany ręcznie na listwach drewnianych. Odradzam stosowanie narożników jeśli tynk ma być szpachlowany. Piasek wyciera ocynk na listwach narożnikowych a gipsy nie lubią surowej stali. wystarczy założyć narożniki alu przed gipsowaniem:)

• 1 month później...

Witam !

Czy ktoś moze mi podrzucić namiary na ekipe z okolic Rzeszowa, która robi dobrze tynki cementowo-wapiennych wewnętrzne ?

Interesuje mnie ekipa, po ktorej uniknę dodatkowego kładzenia gładzi. Akceptuję brak idealnej gładkości :-) jaką oferuje tynk gipsowy.

Dostałem od jakieś firmy robiącej kompleksowo prace wycenę na 13 zł za robociznę. Jednak odradzono mi wspomnianą firmę ... więc szukam dalej.

Pzdr

Leszek

• 2 weeks później...

Czy mogę prosić o jakieś namiary na tą firmę .Będę bardzo wdzięczna ;-)

Wolsztyn - Wielkopolska

23 zł z materiałem - polecani fachowcy. Mają przyjść do mnie za tydzień więc zobaczymy co na prawdę wyjdzie.

Pozdrawiam.

Jestesmy ekipa tynkarska z wieloletnim doswiadczeniem jesli chodzi o tynki cementowo-wapienne. Posiadamy 2 agregaty tynkarskie do wykonywania tynkow tradycyjnych z gotowych mieszanek jak i z piasku wapna i cementu. Ale hitem ostatnich lat to tynki cementowo-wapienne ze slichta z piaskiem kwarcowym. Wychodzi gladziusko gotowe pod malowanie a twardosc jest o wiele wieksza niz w przypadku tynkow gipsowych. Moge zaprosic Panstwa na ktoras z naszym budow tam zobaczycie efekt koncowy naszej pracy i czym charakteryzuje sie kwarc. Jest to zwykly piasek tylko o bardzo drobnej struktorze nie powodujacy alergii czy tez uczulen jak to ma miejsce w przypadku gipsu. Nie gromadzi wilgoci przez co mieszkanie jest wolne od grzybow lub plesni. Trwalosc tych tynkow jest bardzo dluga a wiec co za tym idzie to dobrze wydane pieniadze. Wystarczy popatrzec w stecz gdzie nasi dziadkowie od dawien dawna tynkowali piaskiem i wapnem bez uzycia cementu i te tynki siedza po 50 lat, a prosze sobie wyobrazic ile beda siedziec te z cementem. Poza tym zarzuty typu ze tynk cementowo-wapienny jest nieestetyczny sa jakies raki czy nierownosci, odpieram bo jest to opinia z przed 20 lat gdzie wtedy nie dysponowano odpowiednim sprzetem a wierzchnia warstwa byla wykonywana z piasku grubego.Cena za m2 tynku kwarcowego na naszym terenie to 21zl z materialem bez materialu 13zl. Wykonujemy rownież tynki gipsowe ale sporadycznie, generalnie odradzam klientom tego typu tynki. Kiruje sie tym ze nie polcecam czegos czego sam bym sobie w domu nie zrobil.

po domkach w Łodzi "biega" chińczyk i tynkuje za 3 zeta zm2 - gips czy cement wsio ryba. Ma 2 miski plastikowe (chińskie), wiertarkę i mieszadło (chińskie) + pace (też chinskie). Jakość ma jaskiniową. Inwestory biorą poprawki już u Polaków - cena 40 zeta/m2 bez materiału. Tylko nie popsujcie ceny - hasło chińczyk :)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...