dorkaS 21.05.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Panie Marcinie, dziękuję za subtelną reklamę ale mam już znakomitą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arte100 21.05.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Panie Marcinie, dziękuję za subtelną reklamę ale mam już znakomitą ekipę. Reklama dźwignią handlu. Pozdrawiam Cię dorkaS i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.09.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 cena ceną - a robota robotą... nauczony doświadczeniem proponuję przed podjęciem decyzji obejrzeć minimum 3 prace wykonawcy... 2 skończone i jedną w trakcie. oraz porozmawiac z inwestorami, którzy obiektywnie ocenią ekipę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 asyrut - jak tam twoje tynki? Poprawiasz czy skuwasz? Ja bym się załamała. A teściowa by mnie oskarżyła, że to ja wybrałam złą ekipę i naraziłam synka na straty finansowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 13.09.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 asyrut - jak tam twoje tynki? Poprawiasz czy skuwasz? Ja bym się załamała. A teściowa by mnie oskarżyła, że to ja wybrałam złą ekipę i naraziłam synka na straty finansowe Z tego co gdzieś mi wpadło w oko, to już chyba poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 13.09.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Za zgodą atsyruta porządzę się trochę jego zdjęciami.Klika zdjęć jak NIE POWINNY wyglądać tynki - jak masz tak zrobione, to dzwoń do mnie i poprawimy. https://picasaweb.google.com/104291972191658430822/20130413?authkey=Gv1sRgCPvM7drD2YHxlQE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 moje tynki są ok. Ale zamówiłam tynki zewnętrzne w hurtowni i była obawa czy zdążą na czas wymieszać kolor. Teściowa podniosła taki raban (NA PEWNO nie zdążą, ekipa zamówiona, BO BĘDĄ same straty finansowe itd.) i zwaliła na mnie całą odpowiedzialność, chociaż miejsce zakupu wybierałam z mężem. Ale hurtownia się spięła i doszło na czas. A to był koszt tylko 1400 zł. Więc wyobrażam sobie co by była za wojna gdybym miała taką sytuację jak asytrut za 16 tyś! Taki urok z mieszkaniem z teściową za płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 13.09.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 moje tynki są ok. Ale zamówiłam tynki zewnętrzne w hurtowni i była obawa czy zdążą na czas wymieszać kolor. Teściowa podniosła taki raban (NA PEWNO nie zdążą, ekipa zamówiona, BO BĘDĄ same straty finansowe itd.) i zwaliła na mnie całą odpowiedzialność, chociaż miejsce zakupu wybierałam z mężem. Ale hurtownia się spięła i doszło na czas. A to był koszt tylko 1400 zł. Więc wyobrażam sobie co by była za wojna gdybym miała taką sytuację jak asytrut za 16 tyś! Taki urok z mieszkaniem z teściową za płotem faceci mówią tak: jeżeli w małżeństwie się nie układa wina jest po obydwu stronach teściowej i żony tak na marginesie współpracuje z kilkoma firmami tynkarskimi z wielu miast jeżeli chcecie kontakt piszcie na prw podajcie tylko miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Na szczęscie maż mnie nie obwnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 14.09.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Tylko co ja mam powiedzieć za wybór ekipy tynkarskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 14.09.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Tylko co ja mam powiedzieć za wybór ekipy tynkarskiej? Nie rozumiem..... coś nie tak z tynkarzami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 15.09.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 góry, doły, wklęśnięte zakola, łaty z tynku podstawowego ominięte zacieraniem, na suficie różnice 1,5cm między końcami łaty 2,5metrowej-łata husta się ... Nie rozumiem..... coś nie tak z tynkarzami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.09.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Nie zapłacić za robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 15.09.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 (edytowane) Nie zapłacić za robotę? Na razie wzięli tylko 2 tys, coś nagle im wypadło. Ekipa jest super:grzeczni, pracowici, życzliwi, czyściutko, uprzejmie, wszystko przed rozpoczęciem prac wynieśli, przenieśli, poukładali tonę desek na strych aby mieć zlecenie /przy spotkaniu z oglądaniem budynku byłam przerażona, że jutro mogą zacząć-więc wszystko wytachali aby mieć robotę/. Ponadto to przecierałam oczy, jak wszysciuteńko owijali, każden drucik, końcóweczkę, rurki, w gniazda powkładali zatyczki i wyciągali druty. Okna okleili taka spejalną niemiecką folią z ramkami, które potem zostają po zerwaniu folii jako dylatacja między stolarką a tynkiem. A na to jeszcze grubsza folia by szprycą i agregatem tego nie zerwać i nie uszkodzić stolarki. Nie chciałam tynkować garażu, bo gdzie graty wynieść, to tak to posegregowali i poupychali na strychu i blaszaku aby go wewnątrz ocieplać i otynkować,czyli więcej mkw do pracy. W umowie są twarde parametry jakościowe wg ITB i jednoznaczne warunki odbioru zgodne z tynkiem kat IV. Nie mam zdrowia do najmniejszych konfliktów, dotychczas miałam z budową chyba więcej szczęścia niż rozumu... Elfir, znalazłam inną firmę, która toto zatrze gładzą cem-wap Kreisel 662 za 6 zł/mkw robocizna z ich materiałem. Ekipa, która robiła te tynki pięknie tak wysprzątała dom, że aż żal wpuszczać nie wiadomo jaką ekipę /ta i tamta z polecenia:bash: / Najchętniej to ich pogoniłabym do poprawienia aby było tak jak obiecywali, zapłacić im wszystko uczciwie za poprawioną i wykonaną robotę i rozstać się bez gniewu!! Edytowane 15 Września 2013 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 15.09.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Właśnie miałem Ci zaproponować podobną poprawkę - ale na innym materiale A kto tak ci to spaprał? Na czarną listę go...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 16.09.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 asyrut - jak tam twoje tynki? Poprawiasz czy skuwasz? Ja bym się załamała. A teściowa by mnie oskarżyła, że to ja wybrałam złą ekipę i naraziłam synka na straty finansowe Poprawione Częściowo były do skucia - i położenia od nowa - na pozostałych ścianach i sufitach trzeba było kłaśc gips, gładź i docierać. teraz czekam na sprawę sądową - bo chyba czas poprawić złe nayki niektórych "wykonawców" no cóż z teściowymi to tak już jest trzeba się przyzwcaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 16.09.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Na razie wzięli tylko 2 tys, coś nagle im wypadło. Ekipa jest super:grzeczni, pracowici, życzliwi, czyściutko, uprzejmie, wszystko przed rozpoczęciem prac wynieśli, przenieśli, poukładali tonę desek na strych aby mieć zlecenie /przy spotkaniu z oglądaniem budynku byłam przerażona, że jutro mogą zacząć-więc wszystko wytachali aby mieć robotę/. Ponadto to przecierałam oczy, jak wszysciuteńko owijali, każden drucik, końcóweczkę, rurki, w gniazda powkładali zatyczki i wyciągali druty. Okna okleili taka spejalną niemiecką folią z ramkami, które potem zostają po zerwaniu folii jako dylatacja między stolarką a tynkiem. A na to jeszcze grubsza folia by szprycą i agregatem tego nie zerwać i nie uszkodzić stolarki. Nie chciałam tynkować garażu, bo gdzie graty wynieść, to tak to posegregowali i poupychali na strychu i blaszaku aby go wewnątrz ocieplać i otynkować,czyli więcej mkw do pracy. W umowie są twarde parametry jakościowe wg ITB i jednoznaczne warunki odbioru zgodne z tynkiem kat IV. Nie mam zdrowia do najmniejszych konfliktów, dotychczas miałam z budową chyba więcej szczęścia niż rozumu... Elfir, znalazłam inną firmę, która toto zatrze gładzą cem-wap Kreisel 662 za 6 zł/mkw robocizna z ich materiałem. Ekipa, która robiła te tynki pięknie tak wysprzątała dom, że aż żal wpuszczać nie wiadomo jaką ekipę /ta i tamta z polecenia:bash: / Najchętniej to ich pogoniłabym do poprawienia aby było tak jak obiecywali, zapłacić im wszystko uczciwie za poprawioną i wykonaną robotę i rozstać się bez gniewu!! * jeśłi chcesz wojowac w sądzie - musisz zapalcic całość, zgłosić reklamację, dacz czas na poprawę itd. * jeśłi zapąłcialś im zaliczkę a oni już całość zrobili - to jeśli zależy im na reszcie pieniędzy - to poprawią - tylko trzeba im patrzeć na ręcę zeby czegoś po złości nie zrobili.... nie ma się co denerpowowac - to budowa i partacze sa wszedzie... porób zdjęcia i na czarna listę go wrzuć.... jakby co to pytaj - bedziemy radzić w ramachj tej wiedzy jaką posiadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 16.09.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 * jeśłi chcesz wojowac w sądzie - musisz zapalcic całość, zgłosić reklamację, dacz czas na poprawę itd. * jeśłi zapąłcialś im zaliczkę a oni już całość zrobili - to jeśli zależy im na reszcie pieniędzy - to poprawią - tylko trzeba im patrzeć na ręcę zeby czegoś po złości nie zrobili.... nie ma się co denerpowowac - to budowa i partacze sa wszedzie... porób zdjęcia i na czarna listę go wrzuć.... jakby co to pytaj - bedziemy radzić w ramachj tej wiedzy jaką posiadamy Witaj. Nieprawda, że muszę zapłacić /wg prawa/ całość. W umowie mam zapisane naprawy, a gdyby były niemożliwe- obniżenie ceny za usługę. Najważniejsze, że nie stosują się do umowy-jest zrobiona warstwa szprycy i tynku podstawowego/obrzutki/ rozsmarowana tylko i nierówno. Umowa mówi wyraźnie o parametrach usługi: szpryca, narzutka cem-wap oraz gładź....oraz parametrach kruszywa i grubości warstw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 17.09.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 jeśli w umowie masz taki zapis to co innego... z reguły umowy sa szablonowe ( ja taką niestety mieałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 17.09.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ja swoją umowę oparłam na moim projekcie-jest tam zawarta IV kategoria tynku+specyfikacja ITB oraz wg ITB warunki odbioru prac. Wszystko jest w polskich normach i nawet słówka nie wymagam więcej niż przewiduje prawo budowlane. jeśli w umowie masz taki zapis to co innego... z reguły umowy sa szablonowe ( ja taką niestety mieałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts