kotecek 13.05.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Krystynko, ja napisze Ci tylko tak, ze masz duzo racji, ale jakbym miala mieszkac w Polsce, to by mnie nigdy na tym forum nie bylo, bo by mnie nigdy chyba na wybudowanie wlasnego domu nie bylo stac. No, moze w wieku 40 lat. A ja mam teraz 27 No i niestety w naszej sytuacji trzeba poswiecic cos, aby osiagnac cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 14.05.2008 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Krystynko, ja napisze Ci tylko tak, ze masz duzo racji, ale jakbym miala mieszkac w Polsce, to by mnie nigdy na tym forum nie bylo, bo by mnie nigdy chyba na wybudowanie wlasnego domu nie bylo stac. No, moze w wieku 40 lat. A ja mam teraz 27 No i niestety w naszej sytuacji trzeba poswiecic cos, aby osiagnac cos innego. To fakt Kotecek mało kto z Nas mieszkając w kraju rzucił by się na tak głęboką wodę jak budowa domu a emigracja daje takie mozliwości i wiele innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.05.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 To fakt Kotecek mało kto z Nas mieszkając w kraju rzucił by się na tak głęboką wodę jak budowa domu a emigracja daje takie mozliwości i wiele innych To tylko ciekawe dlaczego nas tak dużo mieszka i buduje w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 15.05.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 To fakt Kotecek mało kto z Nas mieszkając w kraju rzucił by się na tak głęboką wodę jak budowa domu a emigracja daje takie mozliwości i wiele innych To tylko ciekawe dlaczego nas tak dużo mieszka i buduje w Polsce... Pisząc "Nas" ,Burifankowi chodziło o tych ,którzy są za granicą,bo w Polsce nie mieli perspektyw lub za granicą mieli lepsze,a nie o tych co w Poslce im się wiedzie,bo bez wątpienia biedni domów nie budują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monja 08.06.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Znalazłam swojego posta w Muratorze-super!!! Byłam w Polsce przez 2 miesiące aby dopilnować budowy, całe szczęście- gdyby mnie tam nie było...strach pomyśleć. Wnioski: nikomu nie można zaufać. Budowlańcy traktowali mnie jak głupią kozę, przygotowywałam się teoretycznie przez kilka miesiecy, ale na wszystkie moje uwagi odpowiadali że się nie znam.Dopiero jak wzywałam kierownika budowy i on przyznawal mi rację, miękli. Jestem niezadowolona i mam poczucie straty....Na jesień zostawiłam łazienki i podłogi.Wykonawcą ma być przyjaciel znajomych, widziałam jego pracę i zapowiada się ok. Ale co tu dużo gadać, w przypadku budowlańców też mialo być super.... A czego się nauczyłam- pięknie mówię brzydkie słowa . Domek stoi...piękny widok z balkonu na zatokę Wrzosowską i do morza tylko 700m. Przykre ale z przyjemnością wróciłam do Szkocji. Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 08.06.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 ehhhh a mnie to dopiero czeka. monja: widok na morze , bezcenne, to wynagrodzi ci te wszystkie stresy! jak ja bym chciała dom nad morzem, jak sobie patrzę na te irlandzkie rezydencje na klifach, to ojej! ale im zazdroszczę. Z mojego przyszłego domu mam mieć 15 km a tak nawiasem mówiac to popatrzyłam sobie dziś na ceny domów w moim mieście w polsce i tak z grubsza dom w okolicach Kilkenny można mieć za tyle samo! jakoś to dziwne! a życie w Irlandii tańsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 12.06.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Przykre ale z przyjemnością wróciłam do Szkocji. Pozdrawiam M Cholercia, a ja to bym juz najchetniej nie wracala do IRL, tyle, ze wiem, ze musze zarobic na Chatke bo inaczej same gole mury bede miala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 13.06.2008 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 ehhhh a mnie to dopiero czeka. monja: widok na morze , bezcenne, to wynagrodzi ci te wszystkie stresy! jak ja bym chciała dom nad morzem, jak sobie patrzę na te irlandzkie rezydencje na klifach, to ojej! ale im zazdroszczę. Z mojego przyszłego domu mam mieć 15 km a tak nawiasem mówiac to popatrzyłam sobie dziś na ceny domów w moim mieście w polsce i tak z grubsza dom w okolicach Kilkenny można mieć za tyle samo! jakoś to dziwne! a życie w Irlandii tańsze! Właśnie tutaj tkwi różnica ceny w kraju te same co tutaj albo i większe a zarobki???szkoda pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.07.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 My też budujemy na odleglość.Trochę ze Szkocji, potem na kilka miechów do polski podgonić budowę, potem Holandia i zjazd na zime i podgonić budowę, potem znowu holandia i tak sobie budujemy!!!!!!!Raz tu ,raz tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 12.07.2008 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 My też budujemy na odleglość. Trochę ze Szkocji, potem na kilka miechów do polski podgonić budowę, potem Holandia i zjazd na zime i podgonić budowę, potem znowu holandia i tak sobie budujemy!!!!!!!Raz tu ,raz tam! Witamy emigrantów w Klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 12.07.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Wybudowalam co nieco, wrocilam i teraz moge stwierdzic, ze gdybym miala budowac dom nie bedac na miejscu... Nie da sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 12.07.2008 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Wybudowalam co nieco, wrocilam i teraz moge stwierdzic, ze gdybym miala budowac dom nie bedac na miejscu... Nie da sie. Widzisz My też spotkaliśmy się z róźnymi problemami ale raczej papierkowymi i wiadome jest to że będąc na miejscu wszystko idzie sprawniej niż jak komuś zleca się załatwienie tego w Naszym imieniu.U Mnie fundamenty wylane wyszły wysokie na 2.20 bo działka za spadkiem ale już coś widać podstawa jest. Wykonawca za to spisuje się na medal.Chłopcy zaczynali o 7 rano i walczyli do wieczora robota paliła im się w rękach mimo ponad 30 stopniowego upału pracowali bez ustanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 12.07.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witam wszystkich budujacych na odleglosc. My z zielonej wyspy budujemy mamy zamiar w przyszlym roku bo koszt dzialki w gdansku powalil nas finansowo. pozdrawiam daro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 14.07.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Chłopcy zaczynali o 7 rano i walczyli do wieczora robota paliła im się w rękach mimo ponad 30 stopniowego upału pracowali bez ustanku. U nas tez. Woleli wstac o 5 i zrobic przerwe w poludnie, kiedy slonce niemilosiernie prazylo. Chopy spisaly sie na medal. Ale nie wyobrazam sobie, ze mogloby mnie tam nie byc. Czulabym, ze cos ogromnie waznego mnie ominelo. Poza tym - nasza tania ekipa wymagala codziennego dogladu - a to trzeba bylo jechac po to, to po tamto... I inwesorzy gonili w pietke. Najpiekniejsze dni mojego zycia to byly!!! Teraz tesciowie maja zabic drzwii okna i dom czeka na dach do pazdziernika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 22.08.2008 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witaj daro31ie w klubie budujących na odległość!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 22.08.2008 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ostatnio nikogo tu nie ma.....gdzie są wszyscy???powracali do kraju czy jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_bochnia 25.08.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Cześć wszystkim budującym z oddali. Mniemam iż my również zaliczamy się do waszego grona Obecnie Crawley a może za dwa lata ZATOKA Wybraliśmy Manię z pracowni Horyzont Pozdrowienia Ania i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 26.08.2008 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam Anię i Darka coraz Nas więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 29.08.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 cześć buowniczowie! witamy w gronie! u mnie na razie nie ma o czym pisać, jeszcze nie budujemy, aczkolwiek PnB już sobie czeka, zresztą teraz mamy ślub na głowie i budowa zeszła troche na dalszy plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 30.08.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 emi601 to WIELKIE GRATUALCJE !!! z okazjii zbliżającego się tak weilkiego dnia.Na pewno lecicie do kraju wziąść ślub to teraz Masz pewnie urwanie głowy ze wszystkim i nie masz czasu myśleć o budowaniu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts