Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BUDUJĄCY NA ODLEGŁOŚĆ.

burifanek

Recommended Posts

Krystynko, ja napisze Ci tylko tak, ze masz duzo racji, ale jakbym miala mieszkac w Polsce, to by mnie nigdy na tym forum nie bylo, bo by mnie nigdy chyba na wybudowanie wlasnego domu nie bylo stac. No, moze w wieku 40 lat. A ja mam teraz 27 :lol:

No i niestety w naszej sytuacji trzeba poswiecic cos, aby osiagnac cos innego.

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Krystynko, ja napisze Ci tylko tak, ze masz duzo racji, ale jakbym miala mieszkac w Polsce, to by mnie nigdy na tym forum nie bylo, bo by mnie nigdy chyba na wybudowanie wlasnego domu nie bylo stac. No, moze w wieku 40 lat. A ja mam teraz 27 :lol:

No i niestety w naszej sytuacji trzeba poswiecic cos, aby osiagnac cos innego.

To fakt Kotecek mało kto z Nas mieszkając w kraju rzucił by się na tak głęboką wodę jak budowa domu a emigracja daje takie mozliwości i wiele innych :D

To fakt Kotecek mało kto z Nas mieszkając w kraju rzucił by się na tak głęboką wodę jak budowa domu a emigracja daje takie mozliwości i wiele innych :D
To tylko ciekawe dlaczego nas tak dużo mieszka i buduje w Polsce...

Pisząc "Nas" ,Burifankowi chodziło o tych ,którzy są za granicą,bo w Polsce nie mieli perspektyw lub za granicą mieli lepsze,a nie o tych co w Poslce im się wiedzie,bo bez wątpienia biedni domów nie budują.

• 4 weeks później...

Znalazłam swojego posta w Muratorze-super!!!

Byłam w Polsce przez 2 miesiące aby dopilnować budowy, całe szczęście- gdyby mnie tam nie było...strach pomyśleć. Wnioski: nikomu nie można zaufać.

Budowlańcy traktowali mnie jak głupią kozę, przygotowywałam się teoretycznie przez kilka miesiecy, ale na wszystkie moje uwagi odpowiadali że się nie znam.Dopiero jak wzywałam kierownika budowy i on przyznawal mi rację, miękli. Jestem niezadowolona i mam poczucie straty....Na jesień zostawiłam łazienki i podłogi.Wykonawcą ma być przyjaciel znajomych, widziałam jego pracę i zapowiada się ok. Ale co tu dużo gadać, w przypadku budowlańców też mialo być super....

A czego się nauczyłam- pięknie mówię brzydkie słowa :oops: .

Domek stoi...piękny widok z balkonu na zatokę Wrzosowską i do morza tylko 700m.

Przykre ale z przyjemnością wróciłam do Szkocji.

Pozdrawiam M

ehhhh a mnie to dopiero czeka.

monja: widok na morze , bezcenne, to wynagrodzi ci te wszystkie stresy!

jak ja bym chciała dom nad morzem, jak sobie patrzę na te irlandzkie rezydencje na klifach, to ojej! ale im zazdroszczę. Z mojego przyszłego domu mam mieć 15 km :)

a tak nawiasem mówiac to popatrzyłam sobie dziś na ceny domów w moim mieście w polsce i tak z grubsza dom w okolicach Kilkenny można mieć za tyle samo! jakoś to dziwne! a życie w Irlandii tańsze!

ehhhh a mnie to dopiero czeka.

monja: widok na morze , bezcenne, to wynagrodzi ci te wszystkie stresy!

jak ja bym chciała dom nad morzem, jak sobie patrzę na te irlandzkie rezydencje na klifach, to ojej! ale im zazdroszczę. Z mojego przyszłego domu mam mieć 15 km :)

a tak nawiasem mówiac to popatrzyłam sobie dziś na ceny domów w moim mieście w polsce i tak z grubsza dom w okolicach Kilkenny można mieć za tyle samo! jakoś to dziwne! a życie w Irlandii tańsze!

Właśnie tutaj tkwi różnica ceny w kraju te same co tutaj albo i większe a zarobki???szkoda pisać...

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Wybudowalam co nieco, wrocilam i teraz moge stwierdzic, ze gdybym miala budowac dom nie bedac na miejscu... Nie da sie.

Widzisz My też spotkaliśmy się z róźnymi problemami ale raczej papierkowymi i wiadome jest to że będąc na miejscu wszystko idzie sprawniej niż jak komuś zleca się załatwienie tego w Naszym imieniu.U Mnie fundamenty wylane wyszły wysokie na 2.20 bo działka za spadkiem ale już coś widać podstawa jest. :D

Wykonawca za to spisuje się na medal.Chłopcy zaczynali o 7 rano i walczyli do wieczora robota paliła im się w rękach mimo ponad 30 stopniowego upału pracowali bez ustanku. :wink:

Chłopcy zaczynali o 7 rano i walczyli do wieczora robota paliła im się w rękach mimo ponad 30 stopniowego upału pracowali bez ustanku. :wink:

U nas tez. Woleli wstac o 5 i zrobic przerwe w poludnie, kiedy slonce niemilosiernie prazylo. Chopy spisaly sie na medal. Ale nie wyobrazam sobie, ze mogloby mnie tam nie byc. Czulabym, ze cos ogromnie waznego mnie ominelo. Poza tym - nasza tania ekipa wymagala codziennego dogladu - a to trzeba bylo jechac po to, to po tamto... I inwesorzy gonili w pietke.

Najpiekniejsze dni mojego zycia to byly!!! :lol: :lol: :lol:

Teraz tesciowie maja zabic drzwii okna i dom czeka na dach do pazdziernika.

• 1 month później...