Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BUDUJĄCY NA ODLEGŁOŚĆ.

burifanek

Recommended Posts

Melduje sie z Niemiec, buduje nadal!

W tym roku w ciagu 3 tygodni urlopu zrobiono nam instalcje wodne, co, kanalizacje, inst.do centralnego odkurzacza, wylewki.

Zamontowano nam brame garazowa, 2 drzwi wejsciowych.

Kupilismy grzejniki Cosmonova, ale jeszcze nie wisza na swoich miejscach, bo moze by je ktos wyniosl?

Mielismy szczescie do ekip, hydraulik spoznil sie tylko 1 dzien, ale nadrobil. Ekipa od posadzek przyjechala w umowionym terminie, w ciagu 2,5 dnia wylala 320 m2 posadzki ( Mixokret czy jakos tam).

Trzy tygodnie urlopu i o dziwo wszystko co zaplanowane na ten rok zrealizowane, a denerwowalam sie mocno, czy dotrzymaja terminow.

Drzwi Humdrexu i brama garazowa Normstahl zamowione w maju dotarly w lipcu terminowo!

Teraz trzeba odpoczac, wiec lecimy do Turcji !

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Witam . chciałabym was zapytać co z podatkiem vat. ja tez naleze do budujących na odległosc i jeszcze nie skladalam o zwrot vatu. jak jest w waszych przypadkach . czy ktos z was juz to zrobił. i czy nie było problemów. pozdrawiam. :p

Witam.Możesz normalnie ubiegać się o zwrot Vat za materiały budowlane w miejscu Swojego zamieszkania stałego w Polsce.Dzwoniłam właśnie ostatnio do Urzędu Skarbowego żeby się dokładnie dowiedzieć.Warunek jest taki że tylko jeden raz w roku ale możesz co roku aż do skończenia budowy lub całość po zakończeniu budowy.

Wlasnie dzwonilam do architekta i powinnismy koperte z decyzja w sprawie naszego pozwolenia na budowe dostac na dniach - tak mu powiedzaly panie w urzedzie :D :D

Rany jak sie ciesze!!

My w Dublinie mieszkamy juz 10 lat i raczej zostaniemy: tu mamy dom, dzieci chodza do szkoly, znajomi, zycie poukladane, Ryanairem 2 godziny do Bydgoszczy, skad jestem lub do Gdanska i moich ukochanych Kaszub, sad jest moj maz i rodzina mojej mamy...no i domek z marzen i dzialka z kempingiem w spadku po Dziadku nad jeziorem Charzykowskim.

Budujemy domek na wakacje, bysmy mieli gdzie przyjezdzac bez zwalania sie rodzinie na glowe, bo tak to nawet nie chce sie jezdzic...

....budujemy - to brzmi dumnie, na razie od 2 lat zalatwiamy papiery i mam nadzieje, ze jestesmy na koncowce - nareszcie!! :D

Bede leciec dzisiaj z pracy do domu jak szalona po autostradzie - jezeli korki na to pozwola - by Maciejowi powiedziec :lol:

Maja, cala w sowronkach

• 4 weeks później...

witam szanowne grono emigrantow, my po czesci budujemy na odleglosc.

mieszkamy z mezem na emigracji juz 4,5 roku. najpierw rok londyn, ale potem zamieszkalismy w Glasgow. budujemy dom po czesci na odleglosc.

na okres budowy stanu surowego, postanowilismy, ze ja zostane w kraju.

wrzesien, pazdz, list, grudzien budujemy, po swietach wracam z mezem i juniorem do szkocji. decyzja byla o tyle latwa, ze ja po macierzynskim nie wrocilam do pracy wiec moglam zajac sie budowa.

pozdrawiam i zapraszam do czytania i komentowania dziennika.

Witam serdecznie.

Myślę że zaliczam się do budujących na odległość :)

Mam przyjemność pracować w Cork (Irlandia) a budować się w małopolsce.

Bardzo się cieszę, że nie jestem sam i trochę lżej na sercu kiedy wiem że inni też podobnie jak ja ,,męczą się na odległość".

Jacek.

Budowa miała być zaczęta już we wrześniu ale doszliśmy do wniosku że szkoda aby piwnice mokły zimą, tak że ruszamy na wiosnę 09'

Trochę się denerwuje, bo pierwszy raz się buduję ale mam dobrego kuzyna który dużo mi pomaga i dopilnuje tego tematu.

Jacek

Witam Nowych Budujących na odległość widzę że Nas przybywa :D a co do budowy na odległość nie zawsze jest tak jakbyśmy chcieli i niestety jak Nas tam nie ma to potem wychodzą różne niejasności a nie można być w dwóch miejscach jednocześnie :cry: i to jest w tym wszystkim najgorsze.My na wiosnę ruszamy z murami i Mam nadzieję że jak dobrze pójdzie to na lato dach zobaczymy. :lol: