Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak chodzicie ubrani po domu..?

Haynauer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak w tytule, ale w domyśle jaka temperaturę utrzymujecie w domu, bo żeby chodzić w krótkim rękawku to powinno być chyba min. 21 st. C...??

Na ogół chodzę w dresowych wygodnych spodniach i koszulce na krótki rękaw. 21 stopni to dla mnie minimum w dzień. Lubię chodzić na krótki rękaw. A w łazience mam jeszcze cieplej.

po kąpieli - gruby bialy puchaty szlafrok (jak czasami na filmach takie hotelowe sa :)) (bo u mnie kapiel nie rowna sie ide spac :))

przed - zwykle Tshirt i jakies wygodny dol od cienkiego dresu (bez 3 paskow :) i bez sciagacza :))

brzebieram sie w to natychmiast po przyjciu do domu - bo po przekroczeniu progu mnie "gryzie" wyjsciowy stroj

ps. znam pare osob ktore po mieszkaniu chodza nago :) - no jak sa same (ew. ze swoja druga polowka) i 1 osobnika (ale to juz dawno bylo) dosyc exscentrycznego ktory rowniez gosci podejmowal w tym elegancjim stroju adama (plus listonoszy, dostarczycieli pizzy czy dozorce z czynszem :):):)

Ja jakoś dziwnie mam - nie umiem w zimie chodzić w domu w czym innym, niż wełniany sweter (dół - spodnie dresowe bez ściągaczy :D i pasków). To chyba jeszczeprzyzwyczajenie z mieszkania, w którym było mi wiecznie zimno. Jak kominek mocno grzeje to chodzę w podkoszulku, ale raczej mocno nie rozpalamy, bo robi się za ciepło na noc.

W ogóle dziwne, bo w domu pewnie mam chłodniej, niż w tamtym mieszkaniu, a nie jest mi zimno. Staram się żeby temp. nie przekraczała 21 stopni.

U mnie w domu jest 25 st. ale nie grzejemy , grzejemy tylko wtedy jak jest bardzo zimno albo mróz , tylko ze względu na dzieci .

Mieszkanie jest małe więc sie szybko nagrzewa , ale za to w łazience jest zawsze zimno , :roll:

są trzy wywietrzniki i przeciąg lata jak zwariowany , nie można nagrzać w łazience.

Jesteśmy skazani na zimne kąpiele :-?

Ale po domu tylko koszulka na ramiączkach i jakieś spodnie najchętniej dresowe. :D