mariuszdro 10.02.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 planuję za domem rabatę, która przez większość dnia jest zacieniona. zdecydowałam sie już na parzydło, funkie i tawułki, ale brakuje mi koncepcji na coś trwałego czyli jakieś krzewy i inne wypełniacze, żeby nie było pusto poza tzw."pełnym" sezonem wegetacyjnymdoradźcie cośewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ady 10.02.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 planuję za domem rabatę, która przez większość dnia jest zacieniona. zdecydowałam sie już na parzydło, funkie i tawułki, ale brakuje mi koncepcji na coś trwałego czyli jakieś krzewy i inne wypełniacze, żeby nie było pusto poza tzw."pełnym" sezonem wegetacyjnym doradźcie coś ewa Cis, trzmielina Fortunego, barwinek, mahonia, śnieguliczka, niektóre różaneczniki, bluszcz pospolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.02.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A na kwaśnej glebie różaneczniki, kalmie, skimmie, gaulterię itp. Z zimozielonych bylin: waldesteinia pragnata, niektóre paprocie (np. paprotnik szczecinkozębny), kopytnik, bergenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 11.02.2008 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 obawiam się, ze ta ziemia raczej nie jest kwaśna - na wierzchu czarna, a pod spodem glinaa możecie coś więcej doradzić z iglaków??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 11.02.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Cisy, choina, jodły niektóre. Formy barwne odpadają, bo i tak zzielenieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 17.02.2008 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 a czy na takiej rabacie sprawdziłyby sie jakieś roślinki cebulowe??? np. z tych kwitnących wiosną??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Bedzie ciężko. Radziłabym fiołki i pragnię syberyjską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamass 18.02.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 konwalie-mam w swoim ogródku w cieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 18.02.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Cis napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts