Danka z Poznania 10.02.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Proszę osoby , które urządzają swoje domeczki o pomoc Mam zamiar położyć płaskorzezbę na ścianie ok. 3m. na 2.20. Szukam pomysłów ? Temat nie Grecja nie Egipt itp. Tylko coś związanego z Polską. Może jakieś zdjęcia i namiary na wykonawcę. Czekam z nadzieją na wszelkie podpowiedzi Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.02.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Tak szczerze, to Polska z jakimiś charakterystycznymi płaskorzeźbami mi się nie kojarzy. Myśmy dłubali dawniej w drewnie a nie w kamieniu. I przykładem mogą być oltarze skrzynkowe - np. Wita Stwosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 11.02.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 hmm jeśli wnętrze domu by pasowało, to omże faktycznie jakaś płaskorzeźba drewniana na ścianie? super efekt mógłby być i jaki oryginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 11.02.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam. Jesli chodzi o plaskorzezbe w drewnie czy kamieniu np kopie czegos?? albo na nowo z projektem to ja czymś takim sie zajmuje. Jesli naprawde Cie interesuje taka rzecz to odezwij sie na prv. A dalej zobaczymy co wymyslimy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 11.02.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Mój pomysł to wykorzystać centralną ścianę w korytarzu , na którą się wchodzi z zewnątrz (z wiatrołapu ) Cegły lub kamienie byłyby też dobre, ale mało oryginalne.Z obu stron ściany będą półkolumny a w środku pięknie podświetlona płaskorzezba w kolorze piasku.Reszta domu też będzie miała małe akcęty Ziemi , ale nie będę przesadzać , bo by to wszystko zepsuło. Jak aparat ;przestanie się na mnie gniewać; to prześlę zdjęcia.Mam też inne pomysły odnośnie oświwtlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 11.02.2008 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Dzięki za rady ,są miłe To co piszesz jest ciekawe , tylko dużo kasiorki będziesz chciał A może nie tak dużo ? Odezwę się.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 11.02.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Do kasiorki jeszcze daleko. Ale nie są to tanie rzeczy.Zobaczymy co wymyslisz z jakiego materiału i jak robione. Zawsze można cos wymyslic bo zmniejszyc koszty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 11.02.2008 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Właśnie oglądałam twoje dzieła .No no całkiem ciekawe Ja też od niedawna tworzę ale w szkle. `Będę robiła szklane ;dzieła; Nie takie zwykłe witraże .Co do twoich prac to fajne jest słońce ( ja bardzo kocham wszelkie jego odcienie od wschodu- kiedy ma zimniejsze kolory do zachodu kiedy jego barwy są najpiękniejsze) Piękna jest płytka - kamienne koła ( gdyby te koła były zpłatków złotego metalu - wyobraz sobie-cód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 11.02.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 dzieki:) milo mi skoro widzialas strone to juz wiesz ze w rzezbienie tez sie bawie Gdybys potrzebowala informacji lub jekiej kolwiek pomocy to wal smialo chetnie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 11.02.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 no i pochwal sie jak juz cos posklejasz szklanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 11.02.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Pomysłów mam tyle , że boję się , że mi ..... nie starczy Wyobraz sobie,że też będę się zajmować mozaiką , ale dopieoo jak się wprowadzę do mojego domeczku przy lesie. Na moje schody z tarasu do ogrodu , będzie wchodził ; mozaikowy bluszcz ; od strony ogrodu- co o tym myślisz ? Co do pomocy to mozaika na tą moją ścianę- nie widzę jej, bo mozaika z bliska nie ma efektu .Żeby podziwiać te 4m. musi być. Ja tyle nie mam . Upieram się z gipsu lub czegoś? Muszę to mieć , bo miałam wizję, jak to pięknie będzie wyglądać .Będę też robić sama podwieszaną płaską lampę , ok 50-60 cm. pod sufitem . Wymiar ok. 2.80 na 1.70 ( ze szkła ) Co ty na to ? W dalszym ciągu liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 11.02.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 hehe no to pomysłów masz dużo co do mozaikowych schodów to ekstra pomysł co do rzezby to gips bedzie dobrym wyjsciem a nastepnie mozna go pokryc sztucznym kamieniem i bedzie bajer ze hoho alebo zrobic z drewna i pieknie je wyeksponowac woskami polerowanymi to wszystko zalezy co to ma byc za rzezba Opowiedz o swojej wizji to moze razem cos wymyslimy A co do lampy to od kad poznalem jak swieci kamien to szkla nie uznaje Szklo moga miec wszyscy a kamien to raczej nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 11.02.2008 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Co do szkła to się z tobą nie zgadzam. Kamień jak go dotkniesz jest miły w dotyku,czasami ma piękną faktórę , ma w sobie tajemnicę .Ten znaleziony w morzu czy przy drodze nawet ; ma uczucia; lub jakieś przesłanie Tak to odbieram .Ten bardziej cenny ma klasę i dumę. Napewno trzeba umieć znim postępować .Odpowiednio wyszlifować itd. Szkło samo w sobie jest zimne.Jednak odpowiednio przycięte dobrane kolorystycznie ( ornamętowe jest piękne ) jak i dobrana jego grubość ( cienkie jest mało interesujące ) .Warzny jest też sposób połączenia. Jeżeli to już mamy i dodamy do tego odpowiednie światło , to naturalne jest najpiękniejsze , ale tylko wtedy , gdy świeci słoneczko lub wschodzi czy zachodzi .Mamy efekt bardzo piękny i co rusz to inny. Mozaika z kamienia nigdy nam tego nie da , bo przez nią nie przechodzi światło . Nie ma tego ; wielkiego przedstawienia; Co nie znaczy ,że mozaika nie jest piękna. Wszystko zależy od tego co to tworzy, czy podchodzi do swojej pracy z uczuciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 11.02.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 no widzisz i tutaj jestes w błedzie ze kamien nie swieci czy ze mozaika z kamienia nie swieci:) Tutaj masz zdjecia ze świeci to pierwsze było wystawione właśnie do słoneczka reszta sztuczne światło bo to lampki By szkło dało podobny efekt nie może byc jednakowo barwione czy jednakowych grubosci. Fajny efekt daje szkło z bąbelkami powietrza bo są jakies refleksy a plaskie kolorowe to dla mnie niestety nic ciekawego. Z witrażami jestem troszke obeznany i ze szkłem wiec wyobraznia pozwala mi na to by porównac kamien a szkło Dla mnie kamien górą http://images32.fotosik.pl/139/e9d529f4f3c85b9b.jpghttp://images34.fotosik.pl/140/221f8c294dca88b1.jpg http://images33.fotosik.pl/140/40e421a4f8a723d4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 11.02.2008 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 a to mi się dostało , naprawdę piękne! Co to są za kamienie ? Jaki sposób łączenia ? Co do mojej płaskorzeźby problem jest w tym , że mamy na rynku do nabycia już gotowe elementy , z których układamy wzór , ale jest to przewarznie motyw Egipt lub Grecja itp. Firmy , które zajmują się robieniem różnego rodzaju dekorów robią też płaskorzeźby ale małe no i ten motyw? Nie brałam pod uwagę , że będę musiała sama o tym pomyśleć. Miałam nadzieję, że ktoś już ma w swoim domu to o co mi chodzi. Coś mi chodzi po głowie, ale chyba się z tym prześpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 11.02.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 To sa kamyczki świetliki różnego rodzaju marmury,onyksy nawet kwarcyty przeswietlaja A co do rzezby to dobrze ze nikt nie ma czegos takiego i wymyslisz sobie cos oryginalnego bedziesz miala wieksza satysfakcje To dobrej nocki ja też ide lu lu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arletta78 12.02.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Danka z Poznania może masz jakieś zdjątka?? chętnie bym sobie pooglądała Ciekawa jestem jak Ci ta lampa wyjdzie Widzę, że też masz zacięcie artystystyczne Takie lampy witrażowe są bardzo kolorowe... http://images33.fotosik.pl/141/b57b9a460b17f991.jpg http://images33.fotosik.pl/141/b7cff705412f2670.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 12.02.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Lampy piękne w swoim rodzaju, dużo pracy kosztowały.Ja jednak nie lubię tylu kolorów naraz , ten niebieski jest kolorem ;niebespiecznym; zakładając , że będzie stała w salonie . Moja lampa będzie miała kolory zachodzącego słońca.W dzień będzie podświetlana przez świetlik w suficie prawdziwym słoneczkiem , wieczorem światło będzie dawała lampka schowana w świetliku Miło,że przesłałaś fotki może jeszcze coś? Luboszu : ...Na stronie http://www.kwiaton-sztukaterstwo.com.pl znalazłam ;Taniec; co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 12.02.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Hejka Danka z Poznania nie moge uruchomic linka sprawdz i podeslij nowy jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 12.02.2008 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ja na tym forum jestem od niedawna. Po pierwsze nie umiem wklejać zdjęć na wykwintnych żarcikach już sie troszkę poznałam Z tym linkiem ? Proszę o ; linkę ratowniczą A może to ?http://www.kwiaton-sztukaterstwo.com.pl ; Całe Życie Przedemną; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts