19501719500414 11.02.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ścienne,jeżeli nie chcesz walczyć z bogusławem który poleciłł by Ci grzejniki kanałowe, zamiast podłogówki,a na podłogówce możesz śmiało mieć drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 11.02.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A prawda jest taka. Dali się namówic na podłogówke/ są tacy nowocześni /i teraz zeby ich cięto nie powiedza złe słowa na to rozwiązanie.Ciężko byłoby się przyznac ze była to kosztowna pomyłka.W tym roku mają szczęscie ze zima lekka. Jak przyjdą 25 stopniowe mrozy będa siedzieli w domu w korzuchach ale zanic sie nie przyznają. Ot i cała prawda.Dyskuji nie ma kto jest odmiennego zdania ten wróg i trzeba go zmieszać z błotem wyzwac od nieuków itp.Prawda boli nieprawdaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 11.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 1950 poradz jeszcze. pod drewno połuż jeszce 10 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdyjor 11.02.2008 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A prawda jest taka. Dali się namówic na podłogówke/ są tacy nowocześni / i teraz zeby ich cięto nie powiedza złe słowa na to rozwiązanie.Ciężko byłoby się przyznac ze była to kosztowna pomyłka.W tym roku mają szczęscie ze zima lekka. Jak przyjdą 25 stopniowe mrozy będa siedzieli w domu w korzuchach ale zanic sie nie przyznają. Ot i cała prawda.Dyskuji nie ma kto jest odmiennego zdania ten wróg i trzeba go zmieszać z błotem wyzwac od nieuków itp.Prawda boli nieprawdaż. delikatnie napiszę że bredzisz. Podłogówka musi być policzona i zapewnić wydajność dla T obliczeniowej dla danej strefy klimatycznej. równei dobrze instalacja z grzejnikami źle dobranymi niedogrzeje ci domu podczas mroźnej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdyjor 11.02.2008 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A prawda jest taka. Dali się namówic na podłogówke/ są tacy nowocześni / i teraz zeby ich cięto nie powiedza złe słowa na to rozwiązanie.Ciężko byłoby się przyznac ze była to kosztowna pomyłka.W tym roku mają szczęscie ze zima lekka. Jak przyjdą 25 stopniowe mrozy będa siedzieli w domu w korzuchach ale zanic sie nie przyznają. Ot i cała prawda.Dyskuji nie ma kto jest odmiennego zdania ten wróg i trzeba go zmieszać z błotem wyzwac od nieuków itp.Prawda boli nieprawdaż. delikatnie napiszę że bredzisz. Podłogówka musi być policzona i zapewnić wydajność dla T obliczeniowej dla danej strefy klimatycznej. równei dobrze instalacja z grzejnikami źle dobranymi niedogrzeje ci domu podczas mroźnej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 11.02.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Oooo! Kolejny wątek o podłogówce i znowu fotograf w roli "użytkownika", "eksperta". a bogusław znów w roli domokrążcy regulusów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 11.02.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 "tadzel", nick raczej wskazujący na płeć męską, bo gdyby była to kobieta myślał bym, że to zespół napięcia przedmiesiączkowego, tak czy inaczej, napij się szklankę zimnej wody, może Ci przejdzie, chociaż wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.02.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Przeczytajcie sobie trzy ostatnie posty i przemyślcie ich wymowę, mdyjor. Jako gospodarz wątku nie musisz obrażać swoich gości......Lepiej nie pisać nic....A wracając do tematu... Nie podałeś wysokości ew. powierzchni okien.Sufit jak rozumiem, jest ukośny, jednopłaszczyznowy?Ja wybrałbym wariant mieszany. Zarówno w typie emitera ciepła jak i w pokryciu podłogi......---------------------------------------- A teraz kamyczek do ogródka bywalców wszystkich wątków dot. podłogówki.Nicki do wglądu w redakcji.....Ogrzewanie podłogowe, szczególnie to umieszczone w sypialni nasili schorzenia alergiczne zarówno typu wziewnego jak i kontaktowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 11.02.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Napisałem"Dyskuji nie ma kto jest odmiennego zdania ten wróg i trzeba go zmieszać z błotem wyzwac od nieuków itp.Prawda boli nieprawdaż" I się w 100% potwierdziło , inwektywy, inwektywy na to was stać.Odpłace się wam:Kiedyś Napoleon po którejś wpadce swoich "marszałków z ludu" powidział:Chama, zeby w jedwabie ubrac chamem pozostanie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdyjor 11.02.2008 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 mdyjor. Jako gospodarz wątku nie musisz obrażać swoich gości......Lepiej nie pisać nic.... A wracając do tematu... Nie podałeś wysokości ew. powierzchni okien. Sufit jak rozumiem, jest ukośny, jednopłaszczyznowy? Ja wybrałbym wariant mieszany. Zarówno w typie emitera ciepła jak i w pokryciu podłogi...... ---------------------------------------- A teraz kamyczek do ogródka bywalców wszystkich wątków dot. podłogówki. Nicki do wglądu w redakcji..... Ogrzewanie podłogowe, szczególnie to umieszczone w sypialni nasili schorzenia alergiczne zarówno typu wziewnego jak i kontaktowego. nie lubie jak ktoś zajmuje sie zwykłym trolowaniem nie wnoszącym niczego do wątku podobnei jak przepychanki kto co sprzedaje. Okna tarasaowe od podłogi szerokie na 4.2 m wysoki na 2.4 m dach dwuspadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.02.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ...... Kiedyś Napoleon po którejś wpadce swoich "marszałków z ludu" powidział: Chama, zeby w jedwabie ubrac chamem pozostanie." Jestem pewien, że czasami to słyszysz pod swoim adresem. Jestem pewien, że nie miałeś do czynienia z podłogówką. Jestem pewien, że nawet nie czytałeś doświadczeń osób które mają podłogówke. Jestem pewien, że twoje uprzedzenia są chorobliwie nieuleczalne. Jestem pewien, że podłogówke mieć będe. I jeszcze jedno. Jestem pewien, że to do Ciebie nie trafi, tylko Cie wkurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 11.02.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Napisałem "Dyskuji nie ma kto jest odmiennego zdania ten wróg i trzeba go zmieszać z błotem wyzwac od nieuków itp.Prawda boli nieprawdaż" I się w 100% potwierdziło , inwektywy, inwektywy na to was stać. Odpłace się wam: Kiedyś Napoleon po którejś wpadce swoich "marszałków z ludu" powidział: Chama, zeby w jedwabie ubrac chamem pozostanie." o sobie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdyjor 11.02.2008 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Napisałem "Dyskuji nie ma kto jest odmiennego zdania ten wróg i trzeba go zmieszać z błotem wyzwac od nieuków itp.Prawda boli nieprawdaż" I się w 100% potwierdziło , inwektywy, inwektywy na to was stać. Odpłace się wam: Kiedyś Napoleon po którejś wpadce swoich "marszałków z ludu" powidział: Chama, zeby w jedwabie ubrac chamem pozostanie." szkoda ze nie można tutaj założyć killfile'a bo bym ciebie tam pierwszego wstawił twoje posty nei wniosły niczego sensownego do dyskusji a tylko zepsułeś atmosferę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 11.02.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Ogrzewanie podłogowe, szczególnie to umieszczone w sypialni nasili schorzenia alergiczne zarówno typu wziewnego jak i kontaktowego. mozesz podac jakieś źródło badań na podstawie których stwierdzono te zalezności? mam podłogówke wszędzie, mam małe dzieci, nic niepokojącego w zdrowiu moim i rodziny nie stwierdzilem kurzu też nie ma więcej niż przy kaloryferach a żona twierdzi, że nawet mniej obok mnie mieszka prawdziwy lekarz - i też ma wszedzie podłogówke Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.02.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 dach dwuspadowy chodziło mi o sufit w pomieszczeniu, co do którego masz wątpliwości.... Można przemieszać glazurę z panelami drewnianymi. W pasie okna i ew. innej ściany zewnętrznej dałbym podłogówkę wraz z kanałówką wzdłuż linii przeszklenia. Przy parametrach Twojego systemu ogrzewania "wyciśniesz" z kanałówki od 300- 600 W/ z 1 mb - pokrycie kanału drewniane w tym samym typie co panele..... Musisz zbilansować pomieszczenie: ile tej podłogówki proporcjonalnie powinno być- 24:25 m2, może trochę mniej. Jak nie dasz kanałówki, będziesz miał przy większym ochłodzeniu dużo chłodniej 2-3 m od okien w głąb pokoju. Reasumując podłogówka + kanałówka na obwodzie, strefa paneli nieogrzewana. W razie braku mocy można dołożyć wąski, wysoki grzejnik ozdobny, gdzieś na pograniczu stref.... Puścić to na dwóch obiegach- jeden dynamiczniejszy drugi stabilizujący cyrkulację powietrza w tak wysokim pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.02.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 No to uważaj fotograf. Daj to swojemu drowi do poczytania.... obok mnie mieszka prawdziwy lekarz - i też ma wszedzie podłogówke Ponad 90% alergii to alergie wywołane prtzez roztocza a konkretnie przez ich odchody oraz rozkruszone resztki ich truchełek. Po upadnięciu na ogrzewaną podłogę, resztki te ulegają całkowitemu wysuszeniu co znacznie zwiększa ich lotność, w stanie wysuszonym łatwo unoszą się, nawet przy niemal niewyczuwalnych ruchach powietrza spowodowanych przez ruchy śpiącego. Również moment wstania z łóżka powoduje uniesienie chmury sproszkowanych resztek oraz odchodów o wielkościach mierzonych w milimikronach a zatem tych najgroźniejszych. Śluzówki dróg oddechowych człowieka śpiącego znajdują się w odegłości 50-60 cm od poziomu podłogi i przy otwartych ustach śpiącego, bez wątpienia są narażone na niepożądanego stopnia wysuszenie. Temat możemy znacznie, znacznie rozwinąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 11.02.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Rozwiń proszę zwłaszcza odnośnie truchełek. Poczytam synowi na dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 11.02.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Śluzówki dróg oddechowych człowieka śpiącego znajdują się w odegłości 50-60 cm od poziomu podłogi i przy otwartych ustach śpiącego, bez wątpienia są narażone na niepożądanego stopnia wysuszenie. no ja śpie bezpośrednio na podłodze - już powinienem nie żyć od tej podłogówki a kaloryfery przez konwekcje potrafią osuszyć całe powietrze z żyjątkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Ty jesteś nekrofilem czy Twój syn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.02.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 a konkretnie przez ich odchody oraz rozkruszone resztki ich truchełek. Dzieki wielkie za ten tekst Chyba lepiej idzie Ci kiedy opowiadasz o regulusach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts