wiolasz 21.04.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 cem- wapienne 12 zł/m2 robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 21.04.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Gipsowe Knauf [ MP75 ] jednowarstwowe 28 pln/ m2 ( mat. + rob. ) Okolice Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekk 21.04.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 tynk cementowo-wapienny z agregatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek 21.04.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Cementowo-wapienne z agregatu ok. 30 zl/m kw. robocizna plus material..., ale uslyszalem, że i tak wymagają gładzi za dodatkowe 15 zl...., co sumarycznie daje kwotę juz 45 zl i robi sie drogo.Czy już nikt nie potrafi, nie chce zrobic gladkiego tynku cementowo0wapiennego bez szpachlowania?Wykonawca powiedzial, że tynk maszynowy wymaga jeszcze gladzi, natomiast tynk robiony ręcznie przez dobrych tynkarzy na dobrym piasku moze sie bez szpachli obejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 22.04.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 U nas w trzy osoby ekipa tynki maszynowe gipsowe wykonywała prawie miesiąc (470 m2). Tynki są gładkie i nie zamierzam na nich robić gładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 22.04.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wrocław gipsowy maszynowo Knauf L75robocizna + materiał: 23złodjęte otwory drzwiowe i balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad1 22.04.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam, Jezeli jesteście zadowoleni to proszę o info do wykonawców na privBudujemy w tych okolicach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommy_k 23.04.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 W rejonie Górnego Śląska tynk gipsowy z agregatu robocizna z materiałem: 21-23,-pln/m2 zależne od ścian, czy są proste,etc.( otwory okienne i drzwiowe wliczone w cenę ). Niestety dla wymagających owe tynki wymagają gładzi gipsowej, a to kolejne 12-15,-pln/m2.Natomiast cementowo-wapienne ok. 24,-pln/m2 ( robocizna z materiałem ) + koszty wspomnianej wcześniej gładzi... Nie mniej jednak bardziej polecane są cementowo-wapienne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.04.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 W rejonie Górnego Śląska tynk gipsowy z agregatu robocizna z materiałem: 21-23,-pln/m2 zależne od ścian, czy są proste,etc.( otwory okienne i drzwiowe wliczone w cenę ). Niestety dla wymagających owe tynki wymagają gładzi gipsowej, a to kolejne 12-15,-pln/m2. Natomiast cementowo-wapienne ok. 24,-pln/m2 ( robocizna z materiałem ) + koszty wspomnianej wcześniej gładzi... Nie mniej jednak bardziej polecane są cementowo-wapienne... Gipsowe jeszcze potrzebują gładzi. To chyba jakoś marnie kładzione. Wszyscy dookoła mówią przecież, że po gipsowych już nic nie trzeba gładzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 23.04.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 U mnie 30zł/m Knauf, gipsowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommy_k 23.04.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Trociu tak jak wcześniej napisałem-dla wymagających tynki gipsowe wymagają gładzi. Jeżeli kiedykolwiek u siebie będziesz wdrażał takie rozwiązanie nawet poprzez super ekipę to się przekonasz o czym piszę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 23.04.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Trociu tak jak wcześniej napisałem-dla wymagających tynki gipsowe wymagają gładzi. Jeżeli kiedykolwiek u siebie będziesz wdrażał takie rozwiązanie nawet poprzez super ekipę to się przekonasz o czym piszę. Pzdr Popieram, mam bardzo solidnie wykonane tynki,ale jestem detalistką i gładź chcę mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 28.04.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 a ile kosztuje materiał na na tynki cement-wap. + narożniki + aluminiowe prowadnice na około 800m2 tynków w tym około 40 otworów okinno-drzwiowych? wiem,że nie da się co do grosza, ale interesuje mnie jaki procent w cenie rob.+mat to materiału. fachowiec umówił się na 11zł/m2 robocizny, teraz chce 25zł/m2 rob. +materiał. i że to dla mnie niby korzystniejsze. czy lepiej się umawiać na samoą rob.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 fachowiec umówił się na 11zł/m2 robocizny, teraz chce 25zł/m2 rob. +materiał. i że to dla mnie niby korzystniejsze. czy lepiej się umawiać na samoą rob.? Podejrzewam, że ma to tak skalkulowane, że jakbyś nie liczył, to wyjdzie podobnie. To tak jak ostatnio targowałem się w Rosji z taksówkarzem za kurs z lotniska. Było albo X dolarów, albo Y euro albo Z rubli (wartości już nie pamiętam). Po przeliczeniach wychodziło praktycznie na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 28.04.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 tyle ze cene 11zl/m2 zaakceptowalem przed robota. teraz jak polozyli, nie ma faktur na materialy, chce za robocizne i material 25zl/m2, niby dla uproszczenia rachuby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domdlanas 28.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 czy ma ktos może sciany filcowane piaskiem kwarcowym? czy jest to zwykle usługa dodatkowa? ja za samą robocizę płacę 28 zł, ale mam b.nierówne ściany, a goście robią długo i dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Monika 06.05.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Mamy robić tynki zewnętrzne tradycyjne- bez ocieplenia styropianem bo mamy mury z 2xmax plus styropian między nimi. Facet powiedział mi 100 od metra kw. (okolice Warszawy) czy to drogo ?? Zaznaczę tylko, że to ekipa pewna i nie boję się spartaczenia roboty, ale cena mnie zastanawia. SPRAWA BARDZO PILNA- mają wejść za 2 tyg. Dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domdlanas 06.05.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Mamy robić tynki zewnętrzne tradycyjne- bez ocieplenia styropianem bo mamy mury z 2xmax plus styropian między nimi. Facet powiedział mi 100 od metra kw. (okolice Warszawy) czy to drogo ?? Zaznaczę tylko, że to ekipa pewna i nie boję się spartaczenia roboty, ale cena mnie zastanawia. SPRAWA BARDZO PILNA- mają wejść za 2 tyg. Dziękuję za informacje jak z materiałem (w tzw. systemie nr Kreisel) to niedrogo jeśli bez - cena horrendalna (ja bez rozmawiam o ok. 50 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 06.05.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 a ja dostałem dwie wyceny... każda na 25zł/m2 z przytarciem piaskiem kwarcowymtynki cem-wapienne - sama robociznao łukach i obróbkach okien nikt nic nie wspominał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domdlanas 06.05.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 a ja dostałem dwie wyceny... każda na 25zł/m2 z przytarciem piaskiem kwarcowym tynki cem-wapienne - sama robocizna o łukach i obróbkach okien nikt nic nie wspominał my mówimy o tynkach zewnętrznych, Ty piszesz o wewnętrznych. 25/m2 wewnętrzynch z pk to aktualnie żądana cena przez fachowców spoza wawy. ja płacę 28 bo mam nierówne ściany (i trzeba więcej warstw). wszystko zależy też od ostatecznego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts