Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja od kilku dni w ogóle nie dostaję powiadomień :evil:

Poza tym to byliśmy oglądać nowo zakończony dach domu brata Marka - nieźle im to wyszło, ale koszt ogromny - dach podobny do naszego kosztował 65tys.zł :roll: :roll: :wink: Przeraża mnie to :o Jeśli tyle będzie miało kosztować u nas, to raczej nie zrobimy w tym roku krycia dachówką, tylko sama więźba, deskowanie i dwukrotnie papa :(

dach to rzeczywiscie spora inwetycja, ale potem jest juz tylko z gorki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aniu, wszystko rozumiem, ale dach kryty betonową dachówką, dwuspadowy z naczółkami, 2 duże lukarny i bez ocieplenia póki co za 65tys. :o ? Wydaje mi się o wiele za dużo. Ekipa od dachu kosztowała 20tys., zatem sam materiał, najprostszy, najtańsze wykończenia i rynny 45tys. - chyba zgłupieli z tymi cenami :roll: :roll:

rzeczywiscie w 2007 budowanie bylo koszmarem :evil:

wiesz ile czasu szukalam np cegly? :roll: :roll: :roll:

gdzie sie nie zadzwonilo zapisy, czas oczekiwania kilka miesiecy :roll:

Wiem, bo w kwietniu 2007 budowaliśmy piwnicę, a w grudniu parter domu. Najgorzej było w kwietniu - bloczki betonowe na piwnicę płaciłam w lutym, przed budową, po 3,2zł, a w kwietniu trzeba było dokupić 18 palet i już niestety po 5zł/szt. :evil: Nie wspomnę o cegle na kominy, która z 1,30zł skoczyła w kwietniu na 2,5zł/szt. :roll: i na dodatek cieżko było dostać.

Monia - coś czuję, że jak będziesz się nam chciała domem pochwalić, to piwniczkę raczej zachowaj na koniec :lol: bo coś mi mówi, że stamtąd nie bardzo będziemy chciały wyjść. :lol: :lol:

oczywiście listę chętnych do piwniczki - podpisuję.